underbara ting

De som känner mig kan nog inte ha missat min passion för klockor. :) Bär dem nästan aldrig för att faktiskt ha koll på tiden (jag har ju en mobil) utan för att det är snyggt att kunna matcha klockan med färgen på kläderna eller stilen för dagen.

Finns en underbar tidlös klocka som heter "Vivianne" även kallad Torunklockan designad av Vivianna Torun Bülow-Hübe för Georg Jensen. Annika köpte en sån här skönhet för sina studentpengar (så hade hon lite rabatt i affären med) rätt nyligen. Hon har pratat om att hon vill ha en sån klocka så länge jag har känt henne. Med andra ord ett antal år. Den är verkligen superfin! Ska bli kul att få se den lite oftare och annat än i en monter. :)

klicka för att se bilderna större
För den vanliga får man ge ca 12 000 kr
och för den med diamanter ca 26 000 kronor


Har även upptäckt att Pilgrim, vars smycken jag verkligen gillar, har börjat göra supersnygga klockor!

klicka för att se bilderna större
1299 kronor, 1199 kronor, röda 1199 kr?, 1069 kronor och lila 1069 kr?

Hittade den svarta och de två vita klockorna på Leshop.se där jag även har tagit prisuppgifterna. De andra är tagna från pilgrims hemsida där jag inte hittade några prisuppgifter, men man kan ju tänka sig att det är samma pris som de i samma modell men annan färg. Brukar inte gilla små smala klockor, men jag föll för den svart direkt! Såå snygg och enkel men endå lite bling i form av swarowskikristaller! Fanns i vitt med "guldram" kring urtavlan, men den var inte alls lika snygg. På de andra gillar jag verkligen att blommönstret på armbandet fortsätter på urtavlan, eller är det kanske tvärtom? Att blommorna på urtavlan fortsätter på armbandet. Älskar verkligen min Axcent Dream som jag köpte för mina födelsedagspengar förra året. Även den med blommor på urtavlan. :) Tycker den var supercool i lila! Lila klockor finns det inte så gott om (däremot finns det mängder av rosa) och när man väl hittar en så är den ofta en ljuslila färg som inte alls är Emma-anpassad. Mmm.. vill ha! :) Den andra modellen var snygg i rött men jag tror jag gillar den vita bättre...

Råkade även snubbla över en supersnygg (iaf är den det på bild) klocka från Ross Mc Bride som kallas "Extra Normal", 1200-1300 får man betala för skönheten... klicka på bilden för att se den större.

   nervös å så då va

Är riktitg nervös inför den muntliga tentan. Det är så mycket böcker och det är svårt att veta vad de egentligen vill att vi ska kunna. Kändes iaf riktigt bra att få prata med Carina igår efter det att hon hade gjort sin tenta. :)

Sista dagen i Jönköping idag. Superfint väder, så jag tänkte snart ta med mig hunden och gå ut i den underbara solen. Tror det blir plugg på balkongen sen. :)
Cyklade ner till A6 igår (inte nån omväg den här gången) och tittade i alla affärerna. Hittade ett superfint nyckelskåp i glas som gärna hade fått bo hemma hos mig. Var dock för dyrt för ett spontanköp. Köpte däremot två par jeans. Ett par vanliga Lee jeans (på rea) på Carlings som var lite för långa, men mamma har lovat att hjälpa mig sy upp dem och så ett par mörka capri på Vero Moda. Hade eg behövt ännu fler jeans då alla mina är sönder (alla utom ett par baggy), men då det inte är det billigaste man kan köpa får det väl bli ett par till nästa månad istället. :)

Anna är som sagt på utbildning, igår och idag. Kändes lite konstigt att vara själv i hennes lägenhet igår. Men å andra sidan är de ju inte svårt att trivas här så jag kan ju inte påstå att det var så hemskt heller.

Blir middag med Anna innan hon kör mig till tåget, har för mig att det bara tar 3 timmar med tåg till Halmstad. Imorgon ska jag till Växjö och ha den muntliga tentan, 13.30-16.00. Hoppas verkligen att det går bra,  håll tummarna för mig. :)

   Åh, vad stor den var...

Om inte livet är spännande, är det lika bra att göra det lite mer spännade... Eller?

Jag och Anna var på IKEA igår. Jag klarade utan problem och med lite pålägg inträdesbiljetten på 500 kr (som verkar vara ett minimum för att man ska få passera kassorna). Äntligen fått tag på mitt Leksvik avlastningsbord/nattduksbord som matchar min tv-bänk och som ska få ersätta pallen som nu fungerar som sängbord. :) Sen gäller det bara att transportera den till Halmstad (via Asarum är det tänkt för att slippa ha det på tåget) och att montera ihop den me. Hur svårt kan det vara? Egentligen? Borde ha fått ihop värre saker än så. Men å andra sidan ska man ju aldrig ta ut några segrar i förskott heller...Fick även med mig lite småplock som persienn, en ny toaborste och lite annat smått och gott. Bilder på det som är värt att visas bilde rpå kommer när allt är på sin rätta plats. :) Anna fick dock betala ett betydligt högre pris då hon bla investerade i en sänggavel, ett bord till balkongen och ett (gigantiskt) hörnskrivbord. Tror båda var ganska nöjda med vad vi hittat. Glada i hågen begav vi oss till varuutlämmningen för att få ut ovannämda sänggavel och skrivbord. Fick en mindre kalldusch när vi såg paketen. Tänka sig att en 120 sänggavel faktiskt är 120 cm och att skrivbordet levereras i verklig storlek... Vem hade kunnat ana? Var verkligen bilen så liten när vi pakerade den utanför varuutlämningen? Var inte paketen platta för att de skulle vara lätta att ta hem? Brukar inte Toyota skryta om hur bra bilar de gör och hur mycket bra lösningar de har på allt? Men att få in för stora paket i en Toyota Corolla är ungefär lika svårt som det låter. Man kan nästan säga att det är omöjligt.. :) Snacka om att man verkligen kände sig som två korkade brudar. Oj! Var paketen så här stora?!?!! Haha. Roade nog mångan (inte minst oss själva). Var ju några som tittade (å inte i smyg heller) och såg rätt nyfikna ut på hur vi skulle lösa problemet. Efter många om och men var det en snäll man som erbjöd sig att transportera hem våra saker på sitt biltak, trots att han inte alls skulle åt vårt håll. Påstod att han gillade hjälpa tjejer i nöd. Tänka sig att det fortfarande finns så snälla människor här i världen. :)

Vill ni ha lite fler och lite andra detaljer av historen föreslås att ni läser syrrans blogg, eftersom jag tyckte det var onödigt att upprepa allting hon hade skrivit. Vill man veta hur saker ligger till får man faktiskt anstränga sig lite själv oxå. :p

1 är antalet pinsamma situationer vi försatt oss i hittills. För även om det var roligt, var det faktiskt pinsamt. Vi brukar trots allt vara liiite mer genomtänkta än så där...
2 är antalet plåster jag har på fingrarna (ett skärsår från en kartong och ett brännmärke på knogen från ugnen)
3 är antalet IKEA möbler som vi satt ihop (kommer snart bli 4a, har hört rykten om ett visst vitrinskåp som ska monteras)

Helgens bästa investering är nog Black & Decker skruvdagaren som numera är döpt till Per-Ragnar. Han är liten, men grymt bra på det han gör. Blev riktigt sugen på en jag me.. :)

Satte ihop sängen och bordet till balkongen igår. Annas sovrum är så mysigt! Dagens projekt var skrivbordet, som tillslut blev jättebra och Per-Ragnar gjorde en enorm insats. :) När dator och dyl var uppsatt på sin rätta plats i kontoret (istället för att vara i vardagsrummet) visade det sig att nätverkskabeln var för kort. Tänkte vi skulle slå två flugor i en smäll och rasta Pollux och gå till köpcentrat A6 som bara ligger nån km ifrån Annas bostad (där även IKEA ligger). Lät som en rusktigt bra idé. Bara det sådana saker sällan är lika bra i praktiken som de är i teorin. Köpcentret är byggt på längden istället för på höjden som många andra ställen och eftersom vi skulle till Claes Ohlsson som låg på andra sidan motorvägen tyckte vi det verkade som en bra idé att korsa vägen innan vi kom fram. Allt för att komma till rätt ställe så smidigt som möjligt. Smart va? Bara det att vi gick och gick utan att komma fram. När vi väl kom av cykelvägen visade det sig att vi hamnat för långt. Vår smarta planerade väg visade sig vara en omväg och det hade gått MYCKET fortare om vi bara hade fortsatt rakt fram och gått över vägen närmare köpcentrat. Men hur hade vi kunnat veta det? NU vet vi. Trial end Error. Nästa gång går det fortare. Gör om, gör rätt.

Kvällens plan är mat, montera vitrinskåp och sen tycker jag vi är vi värda att slappa och titta på en film. :)

   på nya äventyr...

Nu sitter jag i Annas lägenhet i Jönköping med en svart hund liggandes vid fötterna. Anna hon är på jobbet. Blir en lugn dag idag. Ska på promenad med Pollux (får hoppas att jag inte går vilse bara) är jag inte hemma tills Anna kommer hem hoppas jag att hon efterlyser mig.. Planen är att  jag ska plugga lite under eftermiddagen. :) Tänkte undersöka stan och affärerna när jag fått nya pengar. Vilket ju faktiskt är redan imorgon och tur äv väl det. Kan avslöja att det inte direkt svämmar över med pengar på kontot....

Syrrans lägenhet är stor, ljus och jättefin. Saknas lite möbler å tillfixandes, men när allt är klart kommer det bli huuur bra som helst. Det rikigt positiva med det tomma vardagsrummet var att det var inga som helst problem att få plats med den uppblåsbara bauta madrassen  Har sovit riktigt gott på den. Fast jag hade publik ett tag. Pollux satt å tittade på mig genom glasrutan i dörren när Anna åt frukost i morse. Vet inte om han försökte sirra upp mig ur sängen. Haha.

Åkte som sagt buss upp hit. Swebus Express (älskar deras priser), dock så tog det nästan 5 timmar, åkte om Gbg där det var en timmes väntetid. Men å andra sidan så kan man ta sådana saker när det bara kostar 80 kr.
Roade mig genom att spela lite nya spel på min älskade Nintendo DS lite. :) tycker det är så roligt med tuch-screen (ja jag är lättroad) och det finns massor av barnsliga Emma spel till den. Så jag kan inte säga att det kändes så farligt drygt... :)

image188

   en snabbis..

Har varit grymt dålig på att skriva. Har hänt endel med endå inte någonting alls... Har mest ätit tycker jag. Haha. Erbjudanderna i Njutahäftet (massor med 2 för 1) går ut den sista denna månaden, så man vill ju hinna utnyttja så mycket som möjligt (när man inte passat på resten av året).

Var på Wild West Steakhouse med Simon, TIna å Anders i onsdags. Det ligger lite utanför stan, men det var klart värt resan. Vi åt "Hickory smoked baby back ribs". Riktigt gott och jag blev galet mätt. Dock väldigt kladdigt. Tur att man inte var på första dejten. Hihi.

I fredags var jag på fest hemma hos Hanna. Kvällen mål var Mårtenssons som hade 80 tals tema på en av dansgolven. ivetvis tog vi det hela vägen och gjorde oss fina med starka färger, tuperat hår och benvärmare. :) Som vanligt var det roligare på förfesten än ute. Lite synd att inte fler hade klätt ut sig...
image187

Resten av helgen gick åt till så spännande saker som storstädning och tvätt. Fast det klart. Var ju ett par rundor på stan me och njöt av det fina vårvädret. :)
Jag och Simon unnande oss en middag på den grekiska restaurangen Taverna Plaka efter vi städat klart. Riktigt gott! Så gott med tzatziki. :) Klart värt ett besök någon annan gång.

I måndags var jag och Evelina på Rehabavdelning på Fältstudie hos 4 av deras kuratorer. Intressant och lärorikt. Passade även på att sitta ute en stund på lunchen. Är så glad för det underbara vädret. :) Fast vi blev allt lite irriterade när det kom fram att Göteborgs Universisitet snott en praktikplats från oss. Riktigt otrevligt! :/

Kvällen avslutades med "dejt" och middag på The Fox and Anchor. Fick även med oss Hanna. :) Jag hade kvar ett krysskort (kombinera sin egen middag) och det kunde vi ju inte låta gå till spillo. Åt fläskfile med potatisgratäng, aioli, brynta champinjoner och haricot vert. Såå gott! Förutom bönorna som inte var nån hit. Tack vet jag mammas hemmaodlade. :)

Igår grillade jag och Simon på innegården. Så härligt och gott. :)

Nej, nu måste jag sluta. Har en buss att passa. Snart bär det av till Jönköping för att hälsa på syster med tillhörande zoo. :)

   Yippie!!!

Jag har fått sommarjobb!!!

Efter att ha sökt flera sommrar i rad har jag äntligen fått jobb på AAK, AarhusKarlshamn, fd Karlshamns AB aka Oljefabriken eller Sojan. :) 

Ska vara på FoU, labbet, Provskickning. Vet inte riktigt vad mina arbetsuppgifter kommer attt vara (mer än att skicka prover), men jag vet att jag har 10 veckors jobb, att jag slipper städa på sjukhuset en sommar till (vilket jag iof är tacksam över att jag har fått göra de andra sommrarna när jag inte fått något annat jobb) och att det kommer vara dagtid. Känns roligt och spännande. Att jag sen kommer tjäna lite mer pengar den här sommaren än jag brukar är ju inte heller någon direkt nackdel...  :)

image180

   Tidspress

Varför är det så att jag måste ha tidspress när jag ska skriva mina arbeten? Det har varit så så länge jag kan minnas. Jag vet att jag flertalet gånger har suttit långt in på natten sista dagen innan inlämning. Oftast har det blivit bra också. Nog för att det funkade på högstadiet och gymnasiet. Men gör det verkligen det på högskolan?


Varför kan jag inte vara som Tina som hade skrivit klart sitt arbete innan helgen. Eller Eve som iaf hade det klart en dag tidigare än nödvändigt så att hon kunde få sitt arbete granskat och kunna göra lite ändringar? Det hade varit så härligt att känna att jag var klar. Att jag hade gott om tid på mig. Att jag verkligen kunde fingranska jag oxå.


Men tidigare i veckan när jag satt mig och försökt arbeta har det slutat med att jag stirrat på datorskärmen och hoppfullt väntat på att det tomma worddokumentet helt plötsligt skulle fylla sig själv med intelligenta funderingar om social utsatthet. När jag inte har stirrat på datorn så har jag gått omkring i lägenheten som en osalig ande och plockat osynliga dammkorn, istället för att städa bort de verkliga dammelefanterna, samt flyttat saker som verkat ligga på helt fel plats . En annan favorit är att sitta flertalet timmar på Tradera och tråna efter saker som jag verkligen inte har råd med min något ansträngda studentekonomi. Måste säga att det finns sjukt mycket fina klockor som säkert skulle trivas bra i min klocksamling.

 

Det som jag undrar mest över är hur det kan komma sig att jag klockan elva en söndagkväll kan komma på hur smarta idéer som helst? Fast å andra sidan är väl den största frågan egentligen hur smarta de kommer vara när man läser dem dagen efter?


Oavsett så kommer jag att skriva klart mitt arbete imorgon, sista dagen, de sista timmarna, göra de sista ändringarna de sista minuterna. Ingenting förändras, jag är som jag alltid har varit. Full med tentaångest, svammel och löften om att aldrig mera skriva ett arbete i sista stunden och fullt medveten om hur dålig jag är på att ljuga för mig själv...

 

image179

 


   betong

Idag är en sån dag då ingenting verkar gå rätt. Känns som om jag sprungit rätt in i en betongvägg. Massivt motstånd..

Har varit på studiegruppsträff i Halmstad idag. Det som var bäst med det var väl att vi var klara till lunch. Pratade lite om papret som ska vara inne nästa mångar. Har börjat spåna lite, men det går inge bra. Vet att jag skriver bäst under lite tidspress, men den här gången vet jag inte ens hur jag ska börja. "Definiera och problematisera social utsatthet". Vaddå problematisera? Visade sig att vi hade tolkat det olika, så nu vet jag inte vad jag ska tro är rätt eller hur jag ska skriva... Sen var det ju det där med uppsatsen som vi ska skriva nästa termin. Vårt första ämne blev godkänt av handledaren men inte av examinatorn (eller vad han nu är). Vårt andra ämne som definitivt skulle bli godkänt visade sig vara snarlikt med vad några andra i Halmstadgruppen skulle skriva (vi hade missat att de bytt ämne). Så frågan är om vi vill skriva något som inte är samma, men inom samma område, eller om vi måste tänka om ytterligare en gång?!?

Så var det ju det där med fältstudien me. Vi har ringt, pratat med folk, blivit lovade att de ska ringa tillbaka, ringt och lämnat meddelande och ringt lite till. Allt utan framgång. Nu är det inte så många dagar kvar att välja på och vi kan svara på om vi får redovisa senare eller inte. *suck*

I slutet av denna månaden ska vi han en muntlig tenta, kommer få ett fall med frågor till (kan bara gissa oss till hur det kommer att se ut), sen får vi "hela" 5 minuter på oss att förbereda oss på. Vi får inte ha varken böcker eller anteckningar med oss och frågan kan handla om någon av de 6 olika grupperna i från någon av våra 8 böcker. Känns ju bra att de ger oss så klara och lätthanterliga instruktioner. Det enda som känns positivt är att man "äger" en fråga och så får man kommentera på två andra frågor. Så sabbar man sin egen fråga kan man fortfarande visa sig lite duktig på de två andra. Man ska vara glad för det lilla...

*Gaah* Vad jag inte tycker om skolan just nu. Är så trött och less på allting just nu.
image178

   gröna faran

Jag är en sån tjej som (tyvärr) aldrig har intresserat mig så mycket för det där att laga saker som går sönder. Jag har alltid överlåtit det till andra. Jag har aldrig varit med om att min cykelkjedja hoppat av (som tur väl är, skulle bli helt ställd om det hände) och jag har aldrig lagat en punktering på ett däck. När jag var liten minns jag att man letade hål i slangar med pappa. Att lägga däcket i vatten och leta bubblor. Det var ju roligt. Men sen antar jag att jag tapapde intresset för jag har aldrig lärt mig hur man lagar själva punkteringen. Detta är anledningen att min cyckel har stått på sin plats i cykelförrådet och bara väntat på att bli lagad i snart ett år. Ja, jag vet att det är illa. Men jag har inte riktigt kännt att jag var tvungen att ha den, har tagit mig fram ganska bra. Har ju hellre lagt pengarna på annat... Men nu till våren vet jag ju att jag kommer att ha användning för den samt att om jag nu ska jobba så kan jag ju inte låna Tinas cykel hela tiden. Eftersom jag som sagt saknar kunskap att fixa cykeln själv lämnade jag in den på en cykelverkstad, berättade att det var punktering på båda däcken, kom tillbaka några timmar senare, grät lite innombords när jag betalade 340 kronor (då hade de dragit studentrabatten redan) och susade iväg på min gröna supercykel. Ringde Bo och fick honom att lova att lära mig laga cyklar i sommar så att jag aldrig mer ska behöva betala så mycket pengar för att byta slangar...

Var ju tvungen att passa på att testa min kamera me. :) Prämiär här i bloggen för en egen bild med taget med min egna kamera. *ler*
image177
Här är underverket, min Crestent "Världsmästarcykel" med mormors fina cykelkorg och lagade däck. :)

   Äntligen!

Som jag har önskat mig, längtat och tjatat .. Insåg att det var dags att ta saken i egna händer och igår så kom den med posten... Min underbart fina och alldeles egna digitalkamera, en blå Fuji Finepix F40fd. Beställde från dustinhome, även om de inte var den allra allra billigaste affären (bara billig) var det den jag kände att jag absolut kunde lita på med leveranser och support osv. Fick iaf en 8,3 megapixel kamera, ett 2 gb minneskort samt en kameraväska i läder för lite mer än 2000 kr. :)
Nu ska jag bara lära mig alla funktionerna och så. Här ska det plåtas. *lycklig*
image172

   

   Poker Night!

Trodde inte jag skulle tycka att det var så här jobbigt att bloggen låg nere några dagar... Var tvungen att skriva av mig på något sätt, så jag skrev ner allt i ett word-dokument. Så jag kan ju lika gärna dela med mig nu, även om det känns som evigheter sen. :)

Vet inte när jag hade en så här händelserik helg sist, som jag hade i helgen..

I fredags var det Poker hemma hos Evelina & Daniel. Såg riktigt bra ut ett tag, men sen slutade det inte helt bra. Åkte iaf inte ut först utan kom på en stabil fjärde plats av sex möjliga. Tycker iaf det är riktigt skoj, helst när man spelar om riktiga pengar. :) Fast vi har bara 100 kronor var i insats, så man förlorar inte mer än man skulle ha gjort på en vanlig utekväll. Fick även tre par superfina thailändska Billabong surfshorts i olika färger som inte passade honom, men som satt perfekt på mig. Tack så mycket! :) 

image169
I lördags var det ganska lugnt på dagen. Sen var jag och Simon och åt sushi på Asian Palace. Delade en stor tallrik med nigiris och både små och stora rullar, vilket var helt lagom. Älskar verkligen sushi. Det är så otroligt gott. Fast jag tycker bäst om dem utan rått i. Gravad lax är inte min favorit. Men räkor, crabfish, avokado och gurka är helt underbart gott! Sen får man en sån bra mättnadskänsla och det känns så nyttigt. Kan med andra ord inte bli bättre. Lyxade tom till det och tog en varsin efterrätt. Glass med ananas och chokladsås. MUMS!
image170

Kvällens mål var fest i Maries nya lägenhet och utgång på Nightlife, stans enda gayklubb som drivs av RFSL Halland. Förfesten var trevlig med massa nya roliga människor. Sen bar det av till klubben som låg ute vid industriområdet bortanför högskolan. Har inte varit på gayklubb sen jag bodde i Gbg. Men vad skoj vi hade när vi gick på Pharmacy och när jag och Tina var på Cherry Bomb- vad mycket tjejer det var här... Haha!   

 Var inte så mycket folk i början, men det trillade in mer och mer ju mer klockan blev (som vanligt). Mest killar på stället, men jag tror jag var för tjejig (för första gången i mitt liv) för samtliga personer i lokalen. *ler* Kanske spelades lite för mycket schlager för min smak, men är det gayklubb så är det. 

En liten fundering som kom under kvällen var: Blir hetrokillar som går på gayklubb mer gay just för att de är på gayklubb eller är det hetrokillar som redan är mer gay som går dit? Tror inte vilken hetrokille som helst hade kunnat dansa med en transa och vara helt bekväm med det? 

image171

 Var på anställningsintervju på Assist Bemanning i fredags. Var där på förmiddagen på söndagen och skrev på papper och hämtade arbetskläder. När vi bestämde det mötet som vqar klockan 11, tänkte jag att det var ju ganska sent. Perfekt. Men då tänkte jag inte på att man skulle vrida fram klockan en timme kvällen innan. Vad är det för mening med det där egentligen? Stjäla en timme för vanligt hederligt folk...  :)
Skulle jobba på ett företag som heter Reklamservice både på måndag och på tisdag. Kommer bli lite jobbigt att behöva stiga upp tidigt (börjar klockan 7), men annars känns det bra. Måste se till att fixa min cykel nu bara. Den har varit sönder hur länge som helst. Har inte direkt prioriterat den, men nu behöver jag ju verkligen ett fungerande fordon om jag ska kunna jobba lite. :)

Men som alla vet så blir ju saker sällan som de är tänkta. Fick låna Tinas cykel. Tack igen tjejen! Var trött men kom upp som jag skulle på morgonen. So far, so good. Körde lite vilse på vägen dit, men kom tillslut fram dit jag skulle.
Fm bestod av att sprätta upp kuvert från Ellos, plocka ut alla papper, byta ut en folder som stod på norska mot en på svenska, stoppa ner allt i ett nytt kuvert, klistra igen och bunta ihop alla. Verkar som om alla som skulle till hela sverige var fel. Spännande va? Kanske inte så stimulerande med det finns massor med jobb som är värre än det där. Men om ni får hem ett Ellos kuvert så kan ni ju tänka på mig. :)

Problemet var väl att vi blev hemskickade vid lunch, för chefen ville ha personer som hade varit där innan som kunde med maskinerna. Var ngt om deklarationerna och nått annat. Så lite snopet blev man hemskickad med beskedet att jag behövdes inte på tisdagen heller. Trist! Vid första lönen kommer Assist dra 600 kr i despositionsavgift för lån av kläder. Om jag inte får mer jobb den här månaden skulle det innebära att jag efter skatt  tjänade ca minus hundra kronor igår. Den ni! Haha.

 


RSS 2.0