Hemma

Hur härligt det än är att vara hemma i Karlshamn, träffa familjen och vännerna, så är det skönt att komma tillbaka till min något lilla, men iaf min alldelles egna lägenhet, med alla mina saker å så förstås mina fina vänner som jag har här uppe. :)
Var även skönt att få åka bil upp, hade varit jobbigt att ta väskorna på tåget. Snällt av pappa att köra mig, även om planeringen inte var den bästa... Fast det klart. En timme kan göra mycket...

Folk brukar ju även sakna att sova i sin egen säng, men efter att ha sovit i mammas ställbara Hästens-säng kan jag inte direkt hävda att jag hellre sover i min egen säng...
Har iaf investerat i lite bättre sömn (förhoppningsvis) genom att lägga 400 kronor (å då var det halva priset...) på en dunkudde (40 % anddun & 60% andfjädrar) från Hemtex. Den är så gosig och puffig. Ser nästan fram emot att få gå å lägga mig ikväll. :)

Har plockat bort mina naglar idag (de påpyggda då), iaf de som jag fick bort. Är egentligen meningen att man ska fila ner dem, men jag hade inte tålamodet till det, å så hade det redan blibit luft under några naglar. Kan inte direkt skryta med att mina riktiga naglar ser så bra ut längre.. men men. Allting har sitt pris.

Bröt den första nageln på jobbet. Innan nyår. :( Det är inte så lyckat att försöka se piffig ut om man ska städa på ett sjukhus. Har jobbat 7 dagar, en helg på avdelning och 5 dagar på storstäd. Problemet är väl att dessa dagar känns som en hel evighet. Började halv 7, så lite sovmorgon fick jag ju. Kunde till och med åka buss.
Skönt att slippa cykla när det är kallt ute (Ja, jag vet, hade jag haft körkort hade det varit enklare,. Ja jag ångrar mig att jag inte tog det när jag var 18 och bodde hemma).
Anyway. Att jobba på storstäd är inte alls som att städa på resten av sjukhuset. Det är MYCKET VÄRRE! De första dagarna skulle vi skura bassängen (som används vid sjukgymnastiken). Bottnen kunde vi skura med en skurmaskin, men alla väggar (in- och utsida) samt kanternas ovansida var vi tvungna att skrubba för hand, platta för platta. Det är inte ens hälften så roligt som det låter.
Sen är det i städkretsar ganska "känt" att jag är USEL på att köra skurmaskin. Har lyckats få andra att göra det de 3 somrar jag jobbat . Testade lite när jag jobbade med Tina, men det gick verkligen inte bra. De är ganska svåra att styra. Denna skurmaskinen var inget undantag. Nere i bassängen vhöll jag på att köra den öven kanten till trappan flera gången innan Rebecca insåg att det nog var bättre om hon tog hand om det... Haha.

Till slut var bassäng bottnen ren och maskinen skulle upp. Becca tog handtaget och jag tog tag i rondell-delen. Fick ett dåligt grepp, maskinen gled, jag knäckte en nagel och fick helvetesmaskinen på foten. Här snackar vi om en maskin som väger minst en 20-25 kilo. INTE skönt....

Nästa uppdrag blev omklädningsrummen, inga större problem. Lärde mig tom bemästa skurmaskinen. Lite lättare när det är plant och hyffsat fritt. Krävs lite teknik... :)

Sen kom vi till det jobbiga jobbet, att storstäda kontoren på sjukgymnastiken(det finns endel kontor). Röjja ut alla mobila möbler, tvätta väggarna, damma, tvätta av lamporna och sist men inte minst ligga på knä och tvätta listerna. Att krypa runt under folks skrivbord och skrubba lister är varken roligt eller häslosamt för en ovan kropp. Inte behagligt alls.
Det ironiska var väl alla "var rädd om din rygg" dekaler som satt på dörrarna... Lyckades även fixa ett fint blåmäsrka på ryggen genom att råka resa mig lite för tidigt å slå i ryggen i ett skrivbord. En och annan bula lyckades jag även få. Vet inte hur många fler hjärnceller jag har råd att tappa..?

Tillslut var det dags för det roliga jobbet. Skura golvet (2 ggr), suga upp skurskummet och vattnet med vattensugen, moppa av golvet med vatten för att vara säker på att det inte finns nån Sprint (universalrengöringsmedel) kvar, vaxa, och polera med värme-polermaskinen. Det roliga med detta är att när man är klar luktar det verkligen nystädat och golvet blir jätteblankt och fint. Man SER att man har arbetat bra. :)
Fast det klart, efter att ha burit tillbaka möblerna var det bara att börja om från början igen på nästa kontor...


en nyare modell av skurmaskinen jag fick på foten och den fina polermaskinen,
klicka på bilderna för att se dem liiiite större

Måste ju underhålla er med den sista bravaden jag lyckades med. Körde på ett arkivskåp med skurmaskinen (även om jag är bättre på att köra är jag inte proffs än) och råkade knäcka nykeln som satt i. Lite pinsamt. Skrev en post-it lapp till den som satt på kontoret (som var ledig) och ringde ner till chefen (en ny sådan) och erkände vad som hänt. Tror inte det var helt uppskattat. Tur att det var sista dagen...

Förstår inte hur de som jobbar där orkar med att göra det, dag ut och dag in, år efter år.
Men det är ju tur att de gör det. :) Själv blir jag ganska motiverad till att plugga.
Skolan kändes nästan lite lockande när jag jobbat klart för den här gången.. Fast det var ju skoj att få träffa Kent-Ernie förstås. *ler*

Har åkt på en dunderförkylning. Är täppt och huvudet väger minst 2 kilo mer än det borde... Bara liiite ont i halsen och klarar jag mig utan att ligga nerdäckad i sägen får jag väl vara nöjd. Jag har inte tid att vara sjuk. Nej, jag måste plugga. Vill ju inte komma efter...

Kommentarer
Postat av: Linda

Inte visste jag att städning kunde vara så livsfarligt.... Bäst jag håller mig undan från det... får väl överlåta sånna sysslor åt din bror;)
Kram kram
/Linda

2008-01-08 @ 11:39:10
Postat av: Tokfia

Du är så rolig, trots att jag redan hört historierna innan skrattade jag när jag läste dem. Sov du gott på din nya kudde? Tack för tipset om skålen, har lagt ett bud på den får se om jag vinner!
Kram

2008-01-08 @ 11:49:15
URL: http://tokfias.blogg.se
Postat av: Pollux

Om du tycker det känns rätt att kalla mig Al-Ras al-Taum al-Mu'aha får du gärna göra det :P
Voff!

2008-01-08 @ 20:43:42
URL: http://tokfias.blogg.se/pollux
Postat av: Anna o Xanté

Jag har ju varit i den bassängen, och jag är inte dorekt avundsjuk på er som måste städa den! USCH!!

2008-01-10 @ 21:01:36

Kommentera inlägget här:

Vem är du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)


Har du en egen blogg/hemsida?:


Vad har du på hjärtat?:


Trackback
RSS 2.0