utan internet i två dagar, försmäktar jag i detta rum...

Igår låg mitt internet nere, hela dagen!  Var något fel hos bredbandsleverantören. Kände mig så grymt handikappad (ja, jag vet att det heter funktionshindrad, men egentligen beror det ju på miljön och inte på mig, så jag använder handikappad ändå!) Lite tvångsmässigt var jag tvungen att starta datorn i morse när jag drack mitt morgon te bara för att kolla om det funkade igen, vilket det givetvis inte gjorde. Förstår inte hur jag klarade mig i nästan ett år utan internet hemma. Nu är jag helt beroende. Tekniken är min drog. Utan min mobil, min dator med internet och mina tvserier skulle jag få krupp. Men nu funkar internet igen och jag är glad igen. :)

Evelina lurade mig till Friskis igår. Eller, nej, egentligen inte. Jag ville ta tag i mitt liv och träna, men hon lurade mig att testa spinning och fick mig att gå på ett medel pass. Har jag sagt att jag HATAR att cykla???  Passet var på en timme. Efter 15 min kändes det som vi hållt på en evighet och jag var ganska trött. Efter en halvtimme ville jag spy och när passet var slut lovade jag att aldrig komma tillbaka. =)

För det första har jag knappt tränat någonting sen i våras, sen är jag absolut inget träningsfreak och jag är sämst på att pressa mig själv när det gäller fysisk ansträngning. Jag ger upp. Ibland önskar jag att jag var en sån människa som kunde pressa mig själv till max och sen ge 10% till. Träna tills man får blodsmak i munnen och knappt kan stå på benen när man är klar, ni fattar säkert vad jag menar... Men är det inte roligt kan jag inte pressa mig själv till den gränsen bara för att. Menjag har i alla fall lärt mig ett par saker, spinning är verkligen inte min grej och att trots att jag inte pressade mig själv jättehårt hade jag träningsvärk i rumpan idag. Var inte helt angenämt att cykla till jobbet....


   Nej min fru, herr ska man gå...

Jag tycker det är så jäkla löjligt med hela den här "fru Gårman" diskussionen.. Nu har man tydligen bestämt hur skylten ska se ut och sen är det upp till kommunerna att själva välja om de vill ha de nya skyltarna eller behålla de gamla skyltarna. Läs hela artikeln här.  Jag tycker det känns som en så onödig kostnad. Är det det bästa vi kan göra för våra skattepengar???  Känns så löjligt och meningslöst att kämpa för jämnställdhet på den här nivån! Hela poängen med skylten är ju en ordvits, det hadlar för fan inte om förtryck utan om ren humor och bra pedagogik! Har för mig att det fanns en låt när jag var liten som gick så här (eller, jag kom ihåg delar av den och googlade fram hela låten):
Herr Gårman!
Herr Gårman!
På vita strecken får man
Här men inte där tut tut!
Här men inte där tut tut!
Herr Gårman!
Herr Gårman!
På vita sträcken får man!
Det är underhållande, det fastnade. HÄR GÅR MAN!!! Vadd å Fru Gårman? Eller Fru Gårhon? Förlorar ju hela poängen... Sen gör det ju inte saken bättre att politiskt korrekta Sverige bojkottar förslaget från -79 och gör en okvinnligare variant som är rak, osexig och ganska ful. Om man nu endå måste göra det, kan man inte försöka göra det snyggt då? Nej då kanske man objektifierar kvinnorna och det skulle ju vara fruktansvärt diskriminerande...

Den klassiska Herr Gårman

 
Ett förslag på en "Fru GårHon" skylt från 1979


2008 års Fru Gårman skylt

   här händer det grejer... :)

Det blir aldrig som man tänkt sig.. det är verkligen något som passar in på denna dagen. Trodde bara det skulle bli en väldigt lugn och stillsam söndag, men efter ett samtal från Tina så bestämde vi oss att gå till Flygstaden (ca 4 km från stan). Dels var det väldigt härligt att få komma ut en runda, sen var det ju inte fel att få lite mer steg till stegtävlingen (jag är ganska peppad för tillfället, kanske för att det gått ganska bra den här veckan). Väl där gick vi en runda på Skopunkten. Sist jag var där hittade jag inte så mycket som passade mig, så jag hade inte direkt några höga förhoppningar. Men som många andra gånger i livet så är det när förväntningarna är låga (gäller särskilt fester) eller man inte letar efter saker som det blir som bäst  och man hittar riktigt bra grejer.. :) Som ni kanske redan har förstått hittade jag skor. 3 par stövlar för att vara exakt. =)  Brukar ha svårt för att hitta stövlar som passar då mina dansvader är för stora för att se snygga ut i ett par vanliga stövlar... Men nu hittade jag som sagt lite stövlar som satt fint. Ett par svarta lite gympaskor inspirerade med snörning bak på skaftet, ett par svarta med kilklack och ett par gråa som smart nog har resår i skaftet. Passar mig fin-fint. Hela kalaset gick på 3*400kr=800 sek. Som hittat! Gillar verkligen Skopunktens tag 3 betala för 2 koncept. =)
     
Nu hade jag bara behövt ett par riktigt bra vinterkängor oxå som håller fötterna både varma och torra till vintern. Men sånna skor brukar vara ganska dyra och inte särskilt snygga så det är inte alls roligt att behöva lägga pengar på sådana skor.. Tinas föräldrar hade gått en runda på flygstaden så vi fick skjuts av dem hem. Perfekt. Ganska lagom att gå en av sträckorna faktiskt.  =)

Nu ikväll har jag varit hemma hos Tina & Anders och kelat med TinTIn och spelat spel. Först spelade vi RappaKalja, vilket är riktigt skoj i början, men tillslut var alla ganska trötta på det. Sen spelade Pratmakarna vilket var riktigt skoj. Det är ett spel som går fort och det händer saker hela tiden. Sånt gillar vi ju. =)
 
Att vara hemma, ta det lugnt, se en film och mysa lite en lördag tycker jag är heeelt okej. Känner inte att jag måste festa eller ut och härja för att det är kväll. Men att behöva tvätta en lördagkväll kändes inte så roligt. Fast då jag hade massor med tvätt och den enda tiden som var ledig inom snar framtid var passet mellan 19.30-22.00 på lördagen. Sååå spännande, *not* Men måste man så måste man, men det är väl knappast det man kallar studentliv?! 
I fredags var jag ledig. Huuur gott som helst. Även om jag trivs på min praktik så är det underbart när det blir helg. Lunchade med Eve & Hanna och gick en liten runda på stan. Sen var jag tvungen att städa lite i min lägenhet och förbereda med mat inför kvällen. Hade nämligen gäster. =) Anna kom från Jönköping och Anders & Linda kom ner från Göteborg. Alla var nere på ett snabbesök, fredag kväll till lördag lunch, men det är ju alltid roligt att få besök. Första gången A & L var nere med. Även om jag blev lite mobbad för mitt "tetris-hem" så tror jag alla tyckte att jag har det ganska bra. Anna hade med sig mina lampor me. Som jag längtat efter dem! De är JÄTTEFINA. *nöjd* Ska bara få upp taklampan och fixa ett par förlängningssladdar me. Kommer bilder när allt är på plats (så det kan dröja lite då jag saknar viktig utrustning så som en borr). Men när det väl är klart tror jag att det kommer att bli toppen. Hade gärna haft lite nya köksstolar me, de jag har nu är ganska illa medfarna. Har tittat ut några på IKEA, men de var slut så Anna kunde inte handla dem åt mig. Får se när jag eller någon i min närhet kommer till ett IKEA nästa gång.
 Var även lite presentutdelning, vi systrar Nordstedt fyller ju år inom överskådlig framtid. Anna blev jätteglad för sitt A och jag blev både glad och överraskad för min present. Det var ett klock-smyckeskrin! Jättefint i trä med glaslock. Har velat ha ett sånt i flera år men de säljs inte i Sverige (hittade på Ebay) så jag hade inte en tanke på att jag skulle kunna få ett. Problemet var väl att det var trasigt. =( Var så välpackat och kartongen var hel, så syskonen hade förutsatt att det var okej. Men när jag tog upp den saknades en stor träflisa på baksidan. =( Som tur väl var så lovade företaget som sålt det att skicka en ny, så jag hoppas det hinner komma tills jag ska upp till Jönköping nästa gång, fast det är iof ganska tveksamt att det hinner göra det... *hoppas, hoppas* Åt iaf god mat, drack lite vin, pratade och skojade. Sen spelade vi lite på bongo trummorna och testade Wii Sports. Ganska dålig grafik, men några av spelen var ganska roliga och jag måste erkänna att jag fick lite träningsvärk i skulderbladen dagen efter. =)
Är iaf riktigt glad att alla hade tid att komma och hälsa på, även om det bara blev ett kort besök. Alltid lika roligt att få träffa alla. =)

Men nu är klockan jättemycket och jag ska upp om lite mer än 6 timmar så jag borde se till att hinna lägga mig innan jag ska stiga upp igen. =) En ny vecka på praktiken väntar.

   Bäddat å Klart!

Någon som är på jakt efter en snygg, skön, bättre begagnad bäddsoffa? I så fall kan ni hitta en HÄR. Det är brors soffa. Han och flickvännen har bytt upp sig till en modell större. Har både sovit och suttit i bäddsoffan och kan garantera att den är hur bekväm som helst. Så skynda å fynda! Finns i Götebooooorg. =)


   Något att skryta med för en gångs skull...

Nu har Karlshamn något som vi verkligen kan vara stolt över, se HÄR. Johan han är grym! Minns hur han imponerade på alla när han spelade trummor på högstadiet... =)

   Barnmätare? Nej! Steg var det ju...

På jobbet har vi en stegmätartävling. Meningen är att de på förvaltningen ska gå till Trelleborg. Fast jag fick inte riktigt vara med på samma villkor som alla andra. Mina arbetskompisar ville ha med mig men förvaltningen svarade att "de sponsrar inte praktikanter". Lite löjligt tycker jag... Gick iaf och köpte mig en egen stegmätare, något som jag iof fundrat på att göra ett litet tag. Eftersom alla andra pratar om sina steg tänkte jag att det kunde vara kul att få vara med lite i gemenskapen. Det blev en Pedometer Plus från Silva, förutom att den då (givetvis) räknar steg har den funktioner som distansmätare, kaloriförbrukning och aoutomatisk tidtagning. Ganska så nice. =)
Fast jag måste erkänna att det inte är lika roligt när jag inte får vara med och tävla på riktigt. De andra har en egen sida där de kan skriva upp sina steg och se på en karta hur långt laget har kommit och hur man ligger till i förhållanden till andra lag. Efter en vecka så ligger Althea laget faktiskt bland topp 5, vilket är ganska skoj Hoppas bara att jag oxå kommer igång med mina promenader snart. Fast det klart, i lördags gick jag över 12 000 steg...  =)
Det var riktigt roligt när alla fick sina stegmätare och det skulle mätas steg och inställningar skulle göras. Såg huuur roligt ut som helst. Haha. Satte även igång ett hett samtal om varför det heter Pedometer och så försökte vi hitta andra liknande ord så som pedikyr och pedal som oxå har att göra med fötter. Sen har vi ju Pedo-orden som syftar på barn; pedofil, pediatriker och pedagog. Ganska lika ord som betyder såå olika saker, det är allt lite lurigt med den där latinen. =)


   Redo att bli mamma?

Igår var vi hemma hos Tina och Anders på fika. Riktigt trevligt, fast det bästa av allt var att få gosa med deras lilla bebis TinTin som de hämtade i fredags. En supersöt liten gråsräcklig kattunge. Tycker ju om djur så mycket men katter får mig att smälta extra mycket.. Fast det klart. Lilla Bianca och jag har ett bra kompisförhållande vi me. ;) Får se om TinTin och Bianca kan bli vänner de me så småningom. Blev iaf sjukt sugen på att skaffa en egen liten bebis, men så är det ju det där med pengar och om det är snällt att stänga in en kisse på en så liten bostadsyta? Fast efter jul så kommer jag ju sitta hemma och plugga massor igen, så den skulle iaf få sällskap... Det är så mysigt med katter!!!! Saknar min misse som brukar sova i min säng, fast jag tror hon har det mycket bättre hos syrran än hon skulle kunna ha det här. Stackars gamla Tussie. När hon var här så var det som om hon inte riktigt förstod varför jag inte lät henne gå till de andra rummen, korridoren var ju jättestor och spännnande. Haha.

Var på fest igår med Marie, Sernevi och Marie Werner (Simon kunde inte följa med för han har varit sjuuuk). Först hemma hos Werner, sen på en halvskum fest i en lägenhet ovanför en industrilokal i industriområdet bortanför stationen. Rörigt? Var iaf ganska otippat att man kunde bo där.. Men festen var skoj ända tills vi gick ut. Var inne på Morfars, sist jag var där var det inte särskilt mycket folk och känndes ganska charmigt, men nu var det MASSOR med folk, dålig musik och inte alls lika mysigt, så vi gick hem istället....

I fredags så var jag på Kräftskiva med jobbet hemma hos Jan (en av mina handledare). Det var trevligt. Väldigt lugnt, sansat och...trevligt. Maten var supergod, fanns det mesta. Vanliga röda köpe-kräftor, havskräftor (jättegoda), räkor, kantarellpajer, bröd, ost, kex och frukt. Sen var det kaffe och fläderparfait samt kladdkaka. En himla massa god mat med andra ord. :) Mat, sång och en massa prat. Men det blev som sagt en lugn kväll och fast vi var de som gick sist så var jag hemma innan klockan 12.

Har jobbat i ytterligare två veckor på Althea nu. Fortfarande både intressant och lärorikt. Har fått vara med om nätverksträff med massor med olika delar av förvaltningen, extern handledning och fått testa på "Buyun Qigong" med anhöriggruppen. Buyun Qigong är en Kinesisk hälsogymnastik som betyder "En klar blå himmel med små vita moln", det finns mängder av olika sorters Qigong, men just denna bygger på att man stimulerar kroppens akupunkturpunkter. Spännande att få prova på. :)

Nu ska jag se en dokumentär om Socialkontroret som går på tvåan. Har fått tips från skolan att vi bör se den...

   Lite av varje...

Det har framkommit en hel del klagomål över bristande uppdateringar här på bloggen. Men jag ska försöka bättra mig. Lovar. =)

 

 Kanske borde ge en snabb uppdatering på läget. Sist jag skrev var jag hemma hos Anna. På tisdagen var jag med Anna i Borås (hon skulle jobba). Tror alla tyckte jag var lite konstig som valde att sitta i hennes bil istället för att sitta inne på nått kontor.  Men jag och Pollux hade det ganska bra i bilen där vi kunde hålla varandra sällskap och jag fick lugn å ro till både att läsa (Camilla Läckberg) och att spela DS (så skoj!). =) När syrran jobbat klart bar det av mot Göteborg och vår bror. Skoj att få umgås med båda syskonen själva utan föräldrar. Iof skulle Anna på konferens men eftersom vi skulle stanna ett par dagar så gjorde inte det så mycket, däremot blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss ändå, Annas bil gick sönder när vi körde mot Gbg och Anders sambo Linda blev sjuk, hon och Anders tillbringade nästan ett halvt dygn på akuten för att få veta att hon fått njurbäckeninflamation vilket förmodligen är lika trevligt som det låter…Anna har skrivit en utförliga berättelse med info om sjukdommstillståndet som går att läsa HÄR. På fredagen var vi ute och åt på den indiska restaurangen Maharani (vid järntorget) med några av Anders kompisar. Tyvärr var Linda för sjuk för att följa med. Maten var iaf god och jag har aldrig ätit Indisk mat innan så det var spännande. Åt en rätt som hette Nawabi Murgh (Hydrabadi special), vilket innebar stekt kycklingbröst i en krämig sås på yoghurt, kardemumma och rosenblad. Och så åt jag vitlöks nanbröd till det. Mums!

  

Även om det inte Göteborgsvistelsen blev riktigt som det var tänkt är det alltid skoj att få umgås lite med syskonen. Är så glad över att jag har dem båda två! Hann med en del andra trevliga saker som supergod glass på Lejonet & Björnen, ett besök i en jättefin scrappingaffär, roadtrip till Frölunda och lite annat smått och gott. =)


Väl tillbaka i Halmstad var det härligt att få träffa Simon, Eve & Daniel och Tina& Anders igen. Blev en lugn kväll hemma med kortspel och en massa snack. =) Ser fram emot att få ta en fika med Marie i veckan med så är jag helt nöjd med livet igen… *ler*

 Har varit en vecka på min praktikplats nu. Eller 3,5 dagar på själva Althea, en halv dag i skolan och så var jag ledig i fredags. Men jag måste säga att den lediga dagen kom väldigt lägligt. Även om min arbetsplats verkar hur bra som helst och alla som jobbar där är supertrevliga så var det väldigt mycket nya saker och nya intryck. Sen har det blivit en hel del långa dagar. Måste ju passa på att vara med på de ställena där det händer något. =) Vet att för det flesta så säger inte namnet Althea ett dugg och ni undrar säkert var sjutton det är jag praktiserar någonstans. Lovar att komma med en utförligare beskrivning i veckan.

 

 I fredags var jag faktiskt med om något ganska otroligt. Först var det fest hemma hos Tina & Anders. Förutom Eve & Daniel så var även A kompis Richard och T syster Jessica med. Hur trevligt som helst och Eve blandade ruskigt goda drinkar. Allt det här räknas mer som roligt än otroligt då det otroliga var att när vi gick ut så gick vi till Moon. Moon är utestället som jag endast besökt en gång tidigare och då bröt jag handleden. Med andra ord så har jag inte allt för glada minnen därifrån. Men glada i hågen och med moraliskt stöd från Evelina vågade jag gå in dit för att dansa med mina underbara vänner och det gick hur bra som helst. Varken armar eller ben krossades och inga andra olyckshändelser förekom heller. Möjligtvis var vi ganska krävande mot Hanna som stod i baren. Men vem vill inte ha ett neonfärgat självlysande armband när man är ute och dansar. Haha.

 

 Övriga helgen har varit lugn. Har spelat Pixel Junk Monster med Simon (ett otroligt roligt spel, även om jag inte trodde det var det ibörjan, som han har på sin PS3a), småplockat lite hemma och storhandlat på ICA med E&D. Fast det är ganska härligt att ta det lite lugnt när man har ytterligare en vecka på nya praktikplatsen framför mig. Men nu ska jag fixa lite till här i lägenheten sen är det sängen som gäller. =)

    

PixelJunk Monsters is a PlayStation 3 game developed by Q-Games and available exclusively through the PlayStation Store. It falls into the "tower defense" genre, in which you try to defend your base by building towers to defeat waves of attacking monsters. Monsters features 20 levels, beautiful hand-drawn artwork, a perfectly executed offline co-op mode and online high score tables.

 


RSS 2.0