Äventyret

I sändags var jag och Simon på äventyr. Fast det klart. Kanske inte var lika stort äventyr för mig som faktiskt visste vart vi skulle... Men jag var ganska nyfiken endå eftersom jag skulle till ett ställe i Halmstad som jag aldrig varit på innan (ett av många), nämligen Halmstad Länsmuseeum. =)

Huvudattraktionen var den tillfällliga utställningen Spela Roll om dator och tv spelens historia. Vet ju att Simon har spelat länge och tycker sånt är roligt. Själv har jag ju blivit fast i spelandet på lite senare år... =)  Fick oss att vilja börja spela Backpacker. Ett av få spel som jag faktiskt spelat mer än S. Var helt fast i det ett tag. Fast jag har mest spelat ettan. Men det är ett riktigt bra sätt att lära sig saker.

Spela roll

Är du intresserad av dataspel? Spelar du kanske själv, eller vill du veta mer om vad det egentligen handlar om? Spela roll är utställningen där du möter den svenska historien från det första spelet till det allra senaste. Prova Sveriges första spel och ett axplock från de första kommersiella utvecklarna, prova på e-sport, gör ditt eget spel, sök spelindustrins rötter och mycket mer.  Utställningen är producerad av IT-Ceum Linköping.


Men vi tittade även på de andra utställningarna på museeumet. En temporär utställning om Birgit Cullberg och Birgit Åkesson från Dansmuseet i Sthlm : Birgit & Birgit 100 år.   De permanenta utställningarna Utvalda verk - konst ur samlingen och Utvalda minnen - nycklarna till Hallands historia. Den sista tyckte jag var riktigt intressant. Får mig att tänka tillbaka till min Tobo tid då lite av vår undervisning innehöll etnologi och kulturhistoria. Det är roligt att ha lite koll på vad som har hänt i historien och varför vissa saker är på ett visst sätt.

Utvalda minnen - nycklarna till Hallands historia.
Högst upp i museibyggnaden finner du vår kulturhistoriska basutställning Utvalda Minnen – nycklarna till Hallands historia. Följ med på en vandring genom Halland från forntid till nutid.
Skåda arkeologiska skatter,hör vapenskrammel mot dansken,beundra dåtida badmode och spänn ögonen i en galjonsfigur.
Konstnären Roj Friberg har formgivit de textila bilderna, som i varje rum ger en suggestiv inramning från golv till tak.

Efter ett par timmar på museet tog vi oss en välförtjänt fika på Fribergs och väl hemma blev det lite Backpacker 3. =) Verkligen en lyckad dag och lagom mycket äventyr för en slaskig söndag i februari.

   Mambos besök

Fick besök i helgen. Eller, egentligen var det tordag kväll till lördag dag, men det kändes som helg. :) Det var mamma och Bo som hälsade på. Mamma hade ju sportlov och Bo hade.. ja. Semester kanske? :)

Hade inget direkt planerat, så det blev ett par ganska lugna dagar med mat, fikor (semlor tex) , prat och lite affärer. Fick även upp min efterlängtade byrå som jag fick av syrran i födelsedagspresent. Den är ganska stor, så jag har inte kunnat få upp den innan, men nu hade MamBo hyrt släp och hade den med sig! *glad* Jag och Bo hade dock lite problem när vi skulle lämna tillbaka släpet (det var ett "hyr här, lämna där" släp) då vi fick världens sämsta vägbeskrivning av killen på macken. Men det gott folk, är en helt annan historia...
Ersatte min Billy bokhylla i köket med byrån. Den är lägre än Billyn men mycket djupare. Detta leder visserligen till att det blir minde utrymme mellan byrån och spisen, men jag tycker det blev bra ändå. Lovar att lägga upp lite bilder senare när jag har städat upp lite här och så. :)

Fick även hjälp med att hänga upp min taklampa. Är hur nöjd som helst med min lampserie (har ju matchande tak- golv och bordslampa).  Kommer att komma bilder på det me. Sen... :)

Hittade en fin tröja på rean på MQ, men annars blev det inte så mycket handlat. Det riktiga "fyndet" stod nog mamma och Bo för när de inhandlade en nosgrimma (inte så hemskt som det låter, det är ett dressyrkoppel) till Kenzo. Han drar vansinningt mycket och är inte alls rolig att gå ut och gå med. Men det blev det verkligen ändring på efter han hade fått på sig nya selen. Han gick hur fint som helst. Kenzo verkade iof inte helt nöjd med det nya påfundet, men inte allt för missnöjd heller så det finns verkligen potential där. Tänk om han kan bli riktigt trevlig att ut och gå med? :)
 

Var även hos Marie och la vantarna på "Magnus". En god vän som hon är lånar hon ut honom då jag är i större behov av hans sällskap än vad hon är för tillfället. Fick passa på att bjuda hem honom nu när han kunde få åka bil. Och som jag sa till familjen. Om han inte sköter sig, så sätter jag mig bara på honom. Haha!  Tack igen tjejen!

Är alltid roligt när folk kommer och hälsar på. Hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa besök bara...

   inget är som väntans tider?

Tiden går riktigt fort just nu. Fast det är ju bra på sätt och vis.

Fullt upp i skolan. Jag och Eve håller på att skriva på vår Uppsatsplan (vilket vi kommer göra de närmaste veckorna) som är som en grund till C-Uppsatsen (elller G2 uppsatsen eller vad det nu är de har döpt om det till) som ska skrivas i slutet (de sista 10 veckorna) av den här terminen. 

Onsdag idag, mitt i veckan. En vecka kvar till nya pengar (det ser jag verkligen fram emot). Helgen som var, tillbringades hemma i Halmstad. Fast det hända ett par saker utöver det vanliga...

Vet inte om ni minns att jag nämnde att jag stått och pratat länge med en tjej som jag sålde en kurslitteraturbok till. Pratade bland annat om Rädda Barnen som hon är engagerad i och att de ordnar samtalsgrupper för ungdommar. Dessa samtalsgrupper behöver nya samtalsledare till hösten, villket jag tyckte lät lite spännande. Tjejen, Anni, hörde av sig och jag fick chansen att följa med henne på ett Rädda Barnen Ungdomsmöte i fredags. Jätteroligt! Sen råkade det bli så att jag blev invald som suppleant i styrelsen på samma gång. Men det är väl kanske sånt som händer. *ler* Kvällen avslutades iaf med att ta ett par öl på Morfars med Anni, en tjej till fr RB & hennes pojkvän samt en körkompis till Anni som visade sig bo på samma våning som jag. Ibland är världen mindre än man tror... =) Blev dumförklarad när jag bad servitören på Morfars att sänka musiken lite. Han tittade frågande på mig och sa "Sänka??!!??" och tittade ännu konstigare på mig när jag bekräftade att ja, det var det jag sa. Kände mig lite som en tant där. Men jag tycker att ett sådant ställe som Morfars är till för att man ska kunna sitta och snacka och ha det trevligt. Det är inte ett dugg trevligt att behöva skrika till varandra trots att man sitter 25 cm ifrån varandra. Eftersom musiken inte sänktes bestämde vi oss för att gå hem istället, så spännande är det inte att bara sitta och titta på varandra... :p Något som dock ska bli spännade är att se hur hela den här RB grejen kommer att utveckla sig. Känns som om det kommer att bli bra... *ler*

Tror inte någon har missat att det var alla hjärtans dag i lördags. Här var det ganska lugnt. Blev en kort promenad, lite god mat och sen lite film och mys. Inte helt fel.

Jag och Simon gick en jättepromenad i söndags. Var bara tänkt att det skulle bli en liten runda för att få lite frisk luft, men det var så härligt väder att vi bara fortsatte gå (i nästan två timmar)...Blev en  liten mellanlandningar på en lekplats där jag fick gunga lite, men tillslut befann vi oss vid stranden. Så härligt med ljudet av havet. Lekte även lite med kameran under promenaden, men jag har lovat att inte publicera några av bilderna där Simon är med, så jag får väl vara snäll och hålla det jag lovat.  Den största anledningen att vi inte var ute längre var att det började bli kallt och vi blev lite frusna. Nästa gång får det bli picnic. =)
 
 
 


Vet att inte alla bilder är helt hundra, men jag kunde inte låta bli att lägga upp dem. Ser ni att sälgen blommar!?! Känns som om det är lite tidigt, fast egentligen är jag inte så insatt... Kvällen fick ett perfekt slut med semlor och film (Patrik 1,5) hos TIna och Anders. Ett tag kändes det dock som om vi inte skulle vilja gå en meter till...  =)

Oj. Som sagt, tiden går. Egentligen är det torsdag nu. Men det räknas inte, för jag har inte gått och lagt mig än, MEN det är något som jag hade tänkt göra nu. God natt. =) 

   Ett efterlängtat inlägg?

Pratade med NIna igår vilket påminde mig om två saker, hur mycket jag saknar henne (vi får se till att träffas snart) och hur dålig jag är på att blogga... :) Började faktiskt på det här inlägget redan i måndags, men det har lixom bara inte blivit av att jag har skrivit klart det... Sorry. Ska verkligen försöka skärpa mig! :)

Nu är det ju snart helg igen... men jag måste ju berätta vad som hände förra helgen. Nu när det faktiskt hände ngt... *ler*

Helgen inledess  med begravning. En av Simons kompisar, tyvärr hann jag aldrig lära känna honom. Begravningen var iaf väldigt fin även om den var annorlunda mot andra begravningar jag varit på. Blev väldigt berörd. Fast det är ju iof inte helt ovanligt när det gäller mig.

Resten av helgen har tillbringats hos Syster i Jönköping. Trots att det varit en väldigt lugn helg har vi hunnit med väldigt mycket. Vill ni se lite bilder från helgen så klickar HÄR.  Det blev allt från att baka semlor till smyckestillverkning och så lite slappande i soffan tittandes på lite filmer.
   
mina nytillverkade smycken...

Trots att jag inte hade råd (eller möjlighet) att köpa några av de stora möblerna jag vill ha så var ju ett besök på IKEA obligatoriskt. Blev som alltid lite småsaker. Fast helgens bästa köp var nog en fruktkorg och en slev fr Järnia och en tulpanvas fr Blomsterlandet. Nu behöver jag bara köpa (eller få...) mig en fin och vårig bukett tulpaner me... =)

min fina fruktkorg


Hade en mysig frukost med Eve idag. Alltid skoj att få lite sällskap. Hade bakat scones tillfället till ära. :) Sen har vi faktiskt varit duktiga och pluggat. Börjat planera inför C-uppsatsen som ska skrivas lite senare i vår. Det kommer att ta tid... Var även på en "biblioteks-undervisning" om hur man söker vetenskapliga artiklar och dyl. Ganska bra faktiskt, hoppas bara vi hittar en bra artikel, för det verkar inte vara det lättaste.
Har även bråkat lite med kåren. Som vanligt tycker inte ngn att vi ska få tillhöra högskolan. Ingen vill veta av oss... *snyft* Orkar inte redogöra för hela grejen här och nu, men jag bllir så trött på dem. Och arg. Mest arg faktiskt. Tror ingen av dem ens kan stava till ordet samarbete, helt säkert är att de inte vet vad det innebär.
Avslutade pluggdagen med en kaffe hos Tina. Perfekt.

Resten av kvällen har bjudit på pannkakor, finalen i Top Model, ett besegrat diskberg och en massa slösurfande vid datorn. Har inte riktigt haft ro att sätta mig att titta på en film och det har inte varit ngt kul på tvn heller...
Dagens I lands problem kanske.. Men så är det. =)

Nej nu ska jag snart lägga mig... Kanske hinner med lite CSI Miami innan jag somnar.. =) God natt!

   Sortera mera...

Visste ni att man kan kompostera Wettex trasor? Har man inte någon kompost kan man slänga dem i pappersinsamlingen då de är tillverkade av cellolousa, bomull och är helt fri från klor eller andra kemikaler.
Kan säga att jag inte visste det här innan jag läste det i en blogg för ett par dagar sedan. Har alltid kastat mina trasor bland de vanliga soporna. I vanliga fall försöker jag vara  duktig och sorterar saker som metall, glas, hårdplast (oftast), batterier, lampor kartonger och tidningar. Å jag pantar alltid mina PET flaskor. Jag och Nina har pratat ganska mycket om det här med att vara student och källsortera. Den största anledningen att jag faktiskt källsorterar så mycket som jag gör är nog att vi har ett ganska bra (men väldigt illaluktande) soprum där man kan sortera det mesta, dock inte elavfall och grovsopor och som student utan bil är det inte så lätt att ta sig till tippen så de flesta brukar bara ställa sånna saker antingen i soprummet eller i korridoren till förråden. Kanske inte så ultimat, men jag kan verkligen förstå det.
En sak som jag faktiskt har tänkt på när det gäller Halmstad är att det är en ganska "ren stad". Det finns många soptunnor och papperskorgar överrallt och det verkar vara prioriterat med "skräpplockare" (förlåt, jag vet att det inte heter så) och att hålla gator och torg rena från skräp och fimpar. Tycker om när det är rent och fint på marken, men så är jag ju ett "Mulle-barn".. Haha!

   Lika som bär?

Trots att vår föreläsare var ca 30 minuter sen till föreläsningen idag (han hade tagit fel dag), så var han den bästa föreläsaren vi har haft på länge! Lite synisk, lite humoristiskt och med exempel som  verkligen rörde socialt arbete! Sånt vill vi gärna se mer av. Tyckte han liknade ngn och det tog ett tag innan jag kom på det.. Har ni sett filmen Notting Hill? Kommer ni ihåg rumskompisen Spike (spelad av Rhys Ifans)? Fast det klart, vår föreläsare var lite mer välvårdad (fast han hade lite längre hår än på kortet som jag hittade på universitetets hemsida) och välklädd än Spike... Haha.
    
föreläsaren Rickard Ulmestig  och "Spike"

Eftermiddagen var tyvärr inte lika bra, men det var inte väntat då den föreläsaren vi hade då är lite rörig. Fast jag måste säga att jag tyckte det var en av de bättre föreläsningarna hon har haft med oss. Tycker dock att det är lite jobbigt när det ska segas ut på saker och man inser att det de säger kunde (och borde) ha sagts på halva tiden. Effektivitet- Ja tack!

Hmm... Hoppas han inte googlar på sig själv å ser det här... kanske inte är så uppskattat.
Men jag tyckte det var så himla roligt så jag var bara tvungen... =)

   den som väntar på något gott...?

Man brukar ju säga att alla goda ting är tre samt att en olycka kommer sällan ensam. Undrar om det är så att de ska väga upp varandra så att det handlar om tre positiva saker och tre negativa saker? Eller om der räcker med två dåliga saker? Hoppas det räcker med två för jag vet inte riktigt om jag klarar av att hantera en dålig sak till just nu.

I fredags fick jag besked fr försäkringskassan med besked om bostadsbidraget fr 2007. Jag hade tjänat mer än vad jag hade sagt vilket ledde till att jag skulle betala tillbaka pengar -igen! Är glad över att jag inte sökte ngt bidrag varken förra året eller detta. Är ju bara massor med problem. =(

I lördags när jag satte mig vid datorn brakade min stol sönder, och då menar jag verkligen att den är SÖNDER! Var visserligen så att jag hittade stolen i källaren, så jag har ju inte betalat ngt för den, men tajmingen för att den skulle gå sönder var verkligen sämsta tänkbara. Har fått ersätta den med en köksstol, men det är ju inte direkt optimalt. Måste ha en bekväm stol till när jag ska skriva uppsatsen... Mitt krav på kontorsstol är aäven att den bör ha armstöd. Har hittat en jättefin på IKEA, verner heter den, vilket är ytterligare en anledning till att åka dit. Fast å andra sidan brukar IKEA besök ha en tendens att bli dyra, helst nu när det är så mycket jag vill ha...
   
min stackars stol

VERNER fr IKEA

Fast å andra sidan har inte helgen varit helt hemsk... Hade en jättetrevlig kväll med Tina i fredags. Vi drack lite vin hemma hos henne, sen gick vi till Bulls och tog en varsin glasstallrik (2 för 1 är ett underbart koncept) för att avsluta kvällen med lite drinkar och en massa tjejsnack hemma hos mig. =)

I lördagskväll så var jag och Simon på In- och Utflyttningsfest hos LInus. Robinsson-tema med tävlingar var ganska roligt och ett bra sätt att få folk att prata med varandra, för mycket folk var det. Jag kände ju inte någon mer än Simon o Linus. Men jag hade trevligt endå. Brukar ju inte ha så svårt att prata med folk. =) Tiden rann iväg så när vi väl var hemma var klockan ganska mycket, eller så var det ganska tidigt -beror helt på hur man vill se det. *ler*  Vet att jag brukar få blåmärken ganska lätt med det känns lite löjligt när man får fula märken på låren bara för att man råkar sitta på en pakethållare i några minuter.... Men men. Så kan det vara..

Imorgon är det Växjö som gäller. Hoppas det blir en bra föreläsning och att det blir en lugn biltur.... Nu ska jag titta på CSI Miami å sen ska jag försöka sova. Kommer bli en lång dag imån..

RSS 2.0