Sortera mera...

Visste ni att man kan kompostera Wettex trasor? Har man inte någon kompost kan man slänga dem i pappersinsamlingen då de är tillverkade av cellolousa, bomull och är helt fri från klor eller andra kemikaler.
Kan säga att jag inte visste det här innan jag läste det i en blogg för ett par dagar sedan. Har alltid kastat mina trasor bland de vanliga soporna. I vanliga fall försöker jag vara  duktig och sorterar saker som metall, glas, hårdplast (oftast), batterier, lampor kartonger och tidningar. Å jag pantar alltid mina PET flaskor. Jag och Nina har pratat ganska mycket om det här med att vara student och källsortera. Den största anledningen att jag faktiskt källsorterar så mycket som jag gör är nog att vi har ett ganska bra (men väldigt illaluktande) soprum där man kan sortera det mesta, dock inte elavfall och grovsopor och som student utan bil är det inte så lätt att ta sig till tippen så de flesta brukar bara ställa sånna saker antingen i soprummet eller i korridoren till förråden. Kanske inte så ultimat, men jag kan verkligen förstå det.
En sak som jag faktiskt har tänkt på när det gäller Halmstad är att det är en ganska "ren stad". Det finns många soptunnor och papperskorgar överrallt och det verkar vara prioriterat med "skräpplockare" (förlåt, jag vet att det inte heter så) och att hålla gator och torg rena från skräp och fimpar. Tycker om när det är rent och fint på marken, men så är jag ju ett "Mulle-barn".. Haha!

Kommentarer
Postat av: mamma

Bra jobbat Emma. Tack för tipset. Det visste inte jag heller. Jag tycker om dig. Kram2009-02-04 @ 21:43:03
Postat av: mamma

Tack för tipset mitt lilla "Mullebarn". Kram

2009-02-04 @ 21:45:49
Postat av: Anna

Känn dig utmanad :P

http://tokfias.blogg.se/2009/february/sjatte-bilden.html

2009-02-04 @ 22:08:27
URL: http://tokfias.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag har också ett bra soprum, fast det luktar inte lika illa som ditt :P

2009-02-04 @ 22:09:48
URL: http://tokfias.blogg.se/
Postat av: evelina

men varför måste inte jag sortera? Det är väl konstigt?!

2009-02-05 @ 10:42:18
Postat av: Anna

hmm, av någon anledning är mina inlägg dubbla när man väljer att gå in på kommentarssidan. Undrar varför? Annars är den ju som vanligt. Det måste jag kolla upp.

2009-02-11 @ 08:56:32
URL: http://tokfias.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vem är du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)


Har du en egen blogg/hemsida?:


Vad har du på hjärtat?:


Trackback
RSS 2.0