En snabb uppdatering...

Nu är det äntligen fredag igen. Ska snart gå ut med Vera -hon är en riktig liten sötnos det funkar verkligen bra mellan oss. =)
Vera
Var i Växjö igår, tyvärr var det inte så mycket att komma med då heller. Gör ju att man blir grymt besviken, det är så tråkigt att sitta i bilen i nästan 4 timmar när man känner att det inte ger så mycket... Trött blir man me.

Inte så mycket inplanerat i helgen. Jag å Simon ska på fest hos Linus på lördag vilket ska bli riktigt skoj. Annars är det bara lite plugg som står på schemat. Vi får se om det händer något annat roligt... =)

   klockrent...


   Varför gör ni på detta viset?

Varför måste mina kompisar alltid lägga fram riktigt stora händelser sådär helt appropå ngt annat? Som om det inte var ngt särskilt. Messade med Tina för en liten stund sen och i slutet av hennes meddelande stod det ngt i stil med förresten, jag tog mitt kort idag. Va?!!?!! Är det inte nu man ska jubla skrika och berätta för hela världen? Eller är det bara jag som kommer bli så glad? Likadant när Eve slängde ur sig att hon var gravid. Så där helt appråpå ingenting nästan... Anyway. Stort Grattis till körkortet tjejen! :) Själv har jag som mål att ta mitt innan jag är trettio. Känns som ett realistiskt mål faktiskt. :p Kostar ju både tid och pengar och eftersom jag inte har ngn å köra med här i Halmstad så om jag skulle skriva in mig här lär jag väl behöva femtioelva körlektioner och riktigt så välfyllt är inte mitt körkortskonto... inte på långa vägar...
Började faktiskt skriva på ett inlägg i helgen, men det kom saker emellan så jag publicerade det aldrig. Varför går helgen så himla fort? Har varit lite duktig  och lagt upp annonser på beg kurslitteratur. Verkar som om jag får tre böcker sålda iaf.  Träffade en jättetrevlig tjej nu ikväll, stod och pratade en lång stund. Verkade som om hon blev lika glad över att få tag på boken som jag blev av att bli av med den... *ler*
Hade varit bra om jag blivit av med de andra böckerna me... Helst med tanke på hur många böcker jag har fått köpa till den här terminen. Ska hämta ut den sista boken imorgon sen har jag alla böcker jag behöver för den här terminen. Känns ju bra iaf. :)

Jag och Simon fick låna Eve & Daniels bil i lördagsr, de är så himla gulliga! Så vi tog oss en tripp till Eurostrop. Gick i lite affärer och tittade runt lite. Blev dock inte så mycket handlat. Bara lite mat och för min del även två nya blommor. Hade velat ha fusk-blommor till mina orkideer som för tillfället inte ser så roliga ut, men de jag hittade såg jätteplastiga ut och det är ju inte så roligt det heller..
   
här är mina nya fina blommor

Satt en lång stund i helgen och planerade hur jag hade velat göra om i min lägenhet. Ser verkligen fram emot när jag får upp min "byrå" som jag fick av Anna i födelsedagspresent för över ett år sedan. Sen ska det bli kul att få upp taklampan me. =)

Hade verkligen velat byta ut min bokhylla mot något snyggare och min fåtölj mot en byrå..Det kanske inte låter så logiskt men fåtöljen tjänstgör mest som klädhängare för tillfället. Eller som Tina sa, "Vilen fåtölj?" Haha.  Sitter jag så gör jag det i min "soffasäng". =)  Varför kan man inte vara lite rikare?? Hade verkligen velat åka till IKEA och shoppa loss lite, ska bara spara lite pengar först...

Var i Växjö idag, fast jag vet inte riktigt vad jag gjorde där. Tror föreläsningen gjorde mig mer förrvirrad och osäker. Det var bara rörigt och ostrukturerat. Inte alls roligt när det blir så. Tur att vi har så trevliga bilresor som vi har, för växjövägen är såå tråkig!!! Kompenserade även min halvmisslyckade dag med ett hellyckat och mycket trevligt samtal med Markus. Saknar våra fikor och djupa samtal. Trevligt var det iaf... Något som däremot inte är så trevligt är att min msn verkar totalstrejka. Så fort jag loggar in mig får jag felmeddelande och så stänger den ner sig själv... Funkar det inte imorgon så får jag testa att installera om det och hoppas att det löser sig...

Nej, nu måste jag fixa  och dona lite här hemma innan det blir för sent...

   En kort uppdatering

Jag hade verkligen tänkt att blogga igår när jag kom hem från Växjö, men jag vet HELT slut. Hade en gästföreläsare en universitetslektor från filosofiska instutitionen i Lund som föreläste om Vetenskapsteori. Föreläsningen var bra, men det var mycket. Sista timmen satt alla och var helt slut i huvudet. Det kändes som om hjärnan var helt mos. Höll på å få ett bryt ett tag när det pratades om vad är sanning och realdefinitoner vs nominaldefinitoner. Annat som avhandlades var tex vad är en teori? Skillnad mellan hypotes, förklaring och paradigm? osv osv. Med andra ord var det ganska mycket att ta in, men jag är glad över att jag inte missade den föreläsningen. Hade inte varit kul att försöka reda ut allt det där själv... *rysa*

Har lyckats få tag på nästan all kurslitteratur som jag behöver. Kanske måste köpa en bok ny, men annars har jag lyckats köpa resten begagnat. Trots detta blev det ganska dyrt. Inte roligt, helst inte med tanke på hur spännande böckerna verkar var. Nyttigt och användbart? Säkert. Men inte särskilt roligt. Det är tunga böcker (rent innehållsmässigt). Eller vad tror ni om boken " Social work in a risk society -social and political perspectives" Tror det kommer blir en tuff termin. ..

En bra sak som har hänt är att jag ska bli "Dog-Walker". *ler* Pratade med en kvinna i tisdags och hon behöver någon som går ut med hennes söta cockerspanielflicka en gång om dagen när hon jobbar (må-fre). Sa att jag går i skolan, men kommer att gå ut med hunden de dagar då jag är i Halmstad. Blir bra för mig me, för då kommer jag verkligen att komma ut en liten stund varje dag. En Win-Win situation. =)

Nej, nu ska jag ge disken en omgång och bädda sängen, sen ska jag göra mig iordning. Ska käka lunch och baka kanelbullar med "födelsedagsbarnet" idag, =) Grattis Evelina!

   Nu är det slut på det roliga...

Snart börjar allvaret igen. Imorgon är det kursstart och destination Växjö som gäller. Hoppas det blir en bra dag iaf, så det känns meningsfullt att ha åkt dit. =)

Har varit superhärligt att vara lite ledig. Kändes som om jag verkligen behövde det. Har tagit det mest lugnt, men både igår och idag var jag duktig och jobbade på. Igår putsade jag mina fönster. har varit i behov av det ett tag nu, helst med tanke på att jag de senaste veckorna har trott att det regnat flera gånger när jag suttit vid datorn och tittat ut. Så har jag gått närmare fönstret och insett att, nej, det är bara lite molningt ute och det som ser ut som regn är smutsiga rutor. Shame on me! Blev inte en 100%ig fönsterputsning (lite torkfläckar) men det duger. Helst med tanke på alla bussar och lastbilar som kör förbi här varje dag vilket leder till att mina rena fönster inte kommer att vara särskilt rena alls länge till.
Får mig att tänka på att jag inte har hört brödbilarna på evigheter. Har ett stort bageri snett över gatan och förr så hörde jag alltid när brödbilarna körde. Ibland vaknade jag tom mitt i natten när de körde iväg. Nu hör jag dem knappt om jag är vaken.. Konstigt det där med människans sinnen...

Idag har jag tagit itu med det stora projektet. Jag har storstädat lägenheten! Spisen fick sig en rejäl omgång, torkat köksluckorna, dammat, torrmoppat, dammsugit, våtmoppat, torkat, fixat å donat. Luktar supergott här nu. Känns hur bra som helst. =)

Nu ska jag titta på Criminal Minds, fixa klart matlådan inför imorgon, se till så jag har alla skolsaker i väskan och sen är det sova som gäller.God natt..  =)

   Maraton

Har precis kommit hem från en heldag med Evelina- som på den gamla goda tiden (typ innan praktiken).. ;)
Träffades på stan. Eve skulle handla lite på H&M och då utspelade sig följande extremt roliga händelse:
Eve hade hittat en snygg svart  bh på rean som hon ville ha, hon går fram till kassan där expiditen upplyser henne om att det är två för priset av en på alla reavaror. Eve går då och hämtar en till bh av samma modell fast rosa.
För säkerhetsskull frågor hon: -Det här är en lika dan va?
Expediten: -Nja.. Nää.. Nej. Det är en annan färg!

Haha! Trodde jag skulle dö. Fick verkligen anstränga mig för att inte bryta ihop av skratt eller ifrågasätta hennes intelligens. Man skulle kunna tro att hon försökte vara lite rolig eller skämta, bara det att hon var helt allvarlig. Haha!

Resten av dagen har vi tillbringat hemma i Eve & Daniels lägenhet i deras härliga soffa å tittat på alla fem Saw filmerna. =) De var faktiskt bättre när man såg dem efter varandra. Allting hängde ihop på ett sett som jag har missat innan. Visst har man kommit ihåg vissa saker och kunnat koppla ihop de olika filmerna med varnandra, men jag mindes inte att de var såå sammankopplade. Sen hade jag inte sett sista filmen innan heller. Hade lite strul med spelare och skivor ett tag, men allt löste sig tillslut. =)

Nu har jag haft två lugna dagar, så jag ska försöka få lite mer gjort nu till helgen... Har inget annat inplanerat, så det borde inte vara en omöjlighet.. Ska försöka få till ett bra foto på håret i morgon med. Får se hur det går. Men nu tror jag ska ta och läsa lite innan det är dags att sova..

   Semester!

Äntligen kan jag slappna av! Min syster har påpekat mitt min frånvara från bloggandet och jag vill gärna tro att jag är lite saknad här..  =)
Sen jag kom tillbaka till Halmstad har jag verkligen försökt plugga. Kanske inte med den framgång som jag hade hoppats på. Skulle skriva en mindre uppsats aka paper eller pejpöör som Anna säger. Mitt största problem var väl att jag fick den värsta skrivkrampen jag kan minnas och satt mest och stirrade på ett tomt word dokument. Detta är inget jag kan rekomendera då det inte är ett dugg bra för sinnesfriden utan enormt stressande. I sista stund lossade iaf skrivkrampen och jag fick ihop de sidor som skulle skrivas. Inte särskilt nöjd, men det är jag faktiskt sällan. Arbetet skickades in i torsdags, men det blev inte lugnt för det eftersom vi idag, tisdag, hade muntlig tenta på dessa arbeten. Man skulle läsa varandras, ha frågor till alla och opponera på ett arbete. Kan lugnt säga att jag var nervös. Framför allt för att en av mina handledare från Althea skulle vara med och lyssna... Men nu är det över och jag klarade mig! Både den skriftliga och den muntliga delen blev godkänd och höstterminen är nu officiellt avklarad. Nästa termin börjar inte förrän på måndag så jag kan njuta av hela FEM dagars semester. Så underbart! Då kanske jag har tid att fixa med lite saker som jag har skjutit upp ett tag..

Måste få skryta lite..avstod från att äta pizza i fredaags.  Var istället  riktigt duktig  och gjorde linssoppa. =) Den blev jättegod! Tack för receptet Nina. =) Tog foto på den, men det såg inte alls aptitligt ut så jag tänkte skona alla läsarna från den bilden. =p

Jag och Simon bjöd Marie på Tacos och film i lördags. Mysigt och trevligt. Men Nina, jag erkänner att jag fuskade lite. Jag drack (alkoholfri) cider till maten... Allt som allt var det en lugn och lyckad kväll. Säger bara. Se Clintans film Gran Torino.

Forsatte min nyttiga bana genom att simma med Eve i söndags. Som alltid lika härligt. Simmade en km på 35 min vilket jag tycker är helt okej. Skulle vara lite nördig och använda mina simglasögon, men de gick sönder. Har ju legat några år, så det är kanske inte så konstigt. Men mina ögon mår inte bra av klor- de blir helt röda och så ser jag suddigt...
Tur att det går över. *ler*

Var faktiskt och klippte mig igår. Som vanligt blev det inte någon radikal förändring (inget rakat hår här inte) och det är förmodligen ingen som ser det, men det var helt underbart att få bort de slitna topparna och få något som kan likna en frisyr. Tog faktiskt bild på nya frisyren me, men eftersom jag ser ut som ett blekt sömnlöst vrak (mamma, oroa dig inte jag har semester nu så jag kan vila upp mig) så tänkte jag skona er även från de bilderna. Snällt va? =)

Det var väl en jättesnabb uppdatering på vad jag har pysslat med. Men nu ska jag se en film och njuta lite av att jag klarade tentan och att arbetet var godkänt!
*klappar mig själv på axeln* 

   Tänk om...

Har hittat en grym tävling. En bloggerska som lottar ut en goodiebag till ett värde av 10 000 kronor.  Chanserna att vinna kanske inte är så stora, men om man tävlar har man iaf en chans. :)

Kanske inte riktigt var en bra dag att tävla heller med tanke på vilken tur jag har haft med kylen/frysen och allt. Men men.. På Schopaholicmammans sida kan ni läsa mer om tävlingen..

   Jobbigt!

Då var jag tillbaka i min lilla lägenhet i Halmstad igen. Vistelsen hemma hos mamma har varit jättebra, men som vanligt hinner man inte med ens hälften av vad man hade tänkt sig.. :)
Resan upp igår gick bra, blev lite oroliga när det snöade en massa hemma i Khamn, men vägarna var fina och här i Halmstad hade det regnat. Vilket iof inte är så skoj det heller. Var iskallt i lägenheten när jag kom tillbaka, men annars var allt som det skulle. Blev lite förvånad att min ena orchidee fortfarande blommande..

Idag så är det hög aktivitet som gäller. Måste både plugga och tvätta. Sen ska vi till affären och handla lite mat. Kylskåpet är av naturlig anledning inte så välfyllt...




Var tvungen att starta om datorn och under tiden gjorde jag en mindre trevlig upptäckt. Min kyl och frys har lagt av! Bo, som vet lite mer än jag om sådana saker tror att det är kompressorn eller eventullt termostatet. Oavsett vilket så funkar de inte och nästan all min mat som jag hade i frysen har tinat.  =(
Kunde lägga ner ganska mycket i Simons frys, vilket var riktigt tur. Får laga till lite av köttet som jag inte tror mår så bra av en andra nerfrysning samt att endel gick direkt i soporna. Inte så roligt. Fick ringa jouren så det var en man här och kollade, han lovade att komma upp med ett reserv-kylskåp som jag kan använda tills det blir vardag igen så man kan få tag på fastighetsskötarna. Hoppas bara inte att de är lediga imorgon. Finns ju en viss risk för klämdag....

Skrev ju att jag inte hade så mycket i kylskåpet, vilket iof var sant, men jag har ju sånt som jag alltid brukar ha fonder å sylt å annat trevligt. Vilket tråkigt extrajobb det blev nu! Undrar hur stort kylskåpet kommer att vara, och var jag ska få plats med det. Men men. Skönt att få ett kylskåp iaf. Åh så tråkigt sånt här är!!!

RSS 2.0