lite söndagsfunderingar...

Helt galet var tiden går. Å då menar jag inte bara det faktum att det numera har blivit sommartid och att vi förlorade en timme inatt utan att det redan är söndag och snart en ny månad. Galet. Den här veckan har varit rätt så intensiv, Anders & Tina har varit i Österrike på skidsemester så jag har tagit hand om Tintin åt dem. Blev en hel del planerande men jag lyckades få ihop jobb, skola och att ge både Tintin och lilla Smilla både kärlek och omsorg. Men jag har varit så trött varje dag. Stupat i sängen väldigt tidigt för att vara mig men allt har gått bra.  Var två riktigt fina våriga dagar i veckan, men nu i helgen har det bara regnat. Lite trist, men snart kommer värmen. Det känner jag på mig. :)

Jag och Simon lyxade till det igår och gick ut och åt. Testade en ny Sushi restaurang som heter Shison och ligger vid Scandic hotell. Var riktigt gott. Vi unnade oss tom lite efterrätt. Simon var modig och beställde in något nytt och jag valde det säkra kortet glass med färsk frukt. Tyvärr minns jag inte vad Simons rätt hette. Men det var nån svart lite smågrynig sås med glass till. Mycket märkligt. Inte äckligt, men annorlunda och inget jag skulle beställa in igen..  Men nu vet vi ju det. Är bara lite nyfiken på vad det egenligen var. Får kolla upp namnet nästa gång vi är där.

Har fått jobba en del i veckan. Vilket jag givetvis är riktigt nöjd med. Blir fullt upp nästa vecka också. Mest dag- eller kvällspass, men jag har även en natt. Jobbar hela påsken, men det ville jag (bra betalt) så det är inte dumt alls.
Ska på anställningsintervju på måndag, eller imorgon kanske man borde säga. Är lite nervös men jag hoppas det går bra. Hade varit härligt att få ett jobb till något som jag är utbildad till och där jag vet hur det ser ut mer än 1-2 veckor frammåt i tiden. Håll tummarna för mig. :)

Nej. Har massor som jag måste göra idag. Behöver både fixa lite smågrejer och plugga.  Måste utnyttja min lediga tid ju. :) Ska även gå till katthemmet idag så jag blir kattägare på riktigt. Lilla skrållan är här för att stanna. :)

   Tävling

Blev tipsad om den här tävlingen av min kära syster. Tävlingen hittar du på den trevliga bloggen Sara vill Fara.
Hade ju varit riktitg trevligt om man vann. Det är så gott med kolsyrat vatten och det här var en av de snyggaste maskinerna som jag har sett faktiskt. Inte så plastig...  När jag blir stor ska jag investera i en sån här.. ;)

   Låååång helg

Ja, jag skäms. Mitt totala frånvaro från bloggen har inga ursäkter. Kan inte ens skylla på att det inte har hänt någonting här, för det har det ju faktiskt gjort. Har tänkt så många gånger att "detta måste jag blogga om", men av en eller annan anledning så har det inte blivit av.. 

Menar, jag har ju trots allt tagit min examen, fått ett timjobb och fått tillökning i familjen.

Förra helgen var hur härlig som helst. Dels var Evelina, Daniel och Vilmer uppe. Och Eve var med och firade Tinas födelsedag på fredagen. Kändes nästan som the old days igen.. :) Saknar verkligen att ha dem här i Halmstad.
Sen på lördagen fick jag finbesök av Sara å lilla Ebba. Vi gick på stan och bara snackade, tog det lugnt och hade det hur mysigt som helst. Menar, man kan ju inte vara annat än nöjd med en sådan helg.

Denna helgen var inte så dum den heller. Har jobbat en del i veckan så jag var rätt trött i fredags. Men lördag morgon så hade vi dubbel-frukostdejt; Jag & Simon och Tina & Anders. Vi var på Scandic hotell och åt frukost. Har sagt det innan och jag säger det igen. Jag gillar verkligen Njuta häftet och deras 2 för 1 erbjudanden. Frukosten var som väntat hur god som helst och det fanns verkligen massor att välja mellan. Började jobba vid 14 sen, så jag behövde inte bekymra mig över vad jag skulle göra resten av kvällen.. Tittade på Melodifestivalen. Är ju ganska delade meningar om årets festival, men jag tycker det har varit riktigt kasst. Har inte varit någon låt som jag verkligen har kännt att den måste vinna. Även om några låtar är bra och fina, känns det inte som om de har så stor chans i den stora finalen. Men vem vet...

Fredagen för en månad sedan hände det något väldigt oväntat.  Det var februari, snöigt och minusgrader. Jag hade ett kort pass på jobbet. SKulle bara jobba 8-12. Ute i kylan står en liten kattunge och jamar och verkar frusen och hungrig. Efter mycket övertalande (från alla i personalen) gick B med på att vi kunde släppa in katten i personalentrén eftersom det inte skulle påverka någon i huset (utifrån en allergisyn). Jag ringer polisen, vilka inte kunde hjälpa mig utan bara säga att ingen anmält en liknande katt som saknad och ge mig numret till Katthemmet. Katthemmet meddelar att de har fullt just nu och att de måste föröka hitta ett jourhem till katten. Eftersom jag har lite kattsaker i källaren säger jag att jag kan ta hem katten över helgen tills de har löst det med annan placering. Måste tillägga att jag verkligen var helt övertygad om att jag bara skulle ha en över helgen eller max i en vecka tills det löst sig. Sagt och gjort. Eftersom hon både hade långa klor och inte luktade så gott så fick hon en brutal behandling redan första kvällen. Klorna var inga problem att klippa, men att duscha var inte någon favorit, vilket iof inte är helt ovanligt. Katten är väldigt lugn, tillgiven och kelig. Hon har dock råkat ut för något då hon haltar lite och hoppar inte. Jag och Simon bestämmer oss för att kalla henne Smilla. På måndagen tar jag henne till veterinären som ger henne en vaccindos, avmaskningspiller och kollar upp benet på henne. Hon tror att Smilla fått en smäll på höften, men att det kommer bli bra av sig själv. Hon tar även en totalrens av kattens öron som är FULLA av kattskabb. Hemma igen märker jag att katten hör mycket bättre. Stackars kisen var helt lommhörd av allt äckel som var i hennes stackars öron..  Veterinären gjorde samma bedömning som jag, att Smilla är ungefär ett halvår.
Och nu då? Helgen är ju slut för länge sedan och dagarna passerar. Har lagt ut en upphittad annons på henne, men ingen har hört av sig och saknat henne. Smilla känner sig mer och mer hemma och vi trivs bättre och bättre med henne. Hon har växt lite grann. Benet verkar ha läkt bra och nu de senaste dagarna har hon börjat hoppa. Vilket iof har lett till en kamp mellan oss och henne hurvida katter ska vara på köksbordet eller inte. Hon är väldigt lekfull, vilket inte är så uppskattat klockan 5 på morgonen men det är väldigt roligt när vi apporterar. Vi kastar iväg en leksaksmus, hon springer efter, tar den i munnen och kommer tillbaka med den så att vi kan kasta igen. Såå roligt.  Hon har blivit mycket mer självständig, men hon är fortfarande kelig, vill vara nära och spinner mycket.  Vi är fortfarande jourhem till henne, vilket innnebär att Katthemmet står för kostnader för mat och veterinärbesök. Vi ska på återbeök hos veterinären på tisdag och efter det så får vi ta ett beslut om vi ska fortsätta att bara vara jourhem (och riskera att bli av med henne) eller om vi ska köpa henne. Var ju inte alls planerat att skaffa katt nu, men det känns lite som om katten valde mig den här gången och inte tvärt om...

 

en lite piggare och lekfullare katt i action

RSS 2.0