Säg hej då till tjugohundraåtta....

Antar att det här kommer att bli det sista inlägget det här året.. Vet att det varit lite glest med inlägg sista tiden. Men den som väntar på något gott... *ler*

Börjar närma sig slutet på vistelsen i khamn, till helgen bär det hemmåt igen. Tillbaka till "mitt" Halmstad. :) Kommer iof inte bli enbart roligt då jag har ett arbete som måste skrivas, så det blir lite hårt jobb...

Bror åkte i morse, han och Linda skulle fira nyår med kompisar i Sthlm. Syster stannar här i söder till helgen precis som jag. Kommer nog bli konstigt (och lugnt å skönt) för mamma när helgen är över och alla far iväg igen.. Julen har varit lugn och intensiv, precis som det brukar. Har varit mysigt samtidigt som det är lite stressigt att försöka hinna med att träffa alla som man vill träffa, bara för att inse att tiden inte räcker till.

Ikväll är det nyårsmiddag med mina älsklingar som gäller. Givetvis trerätters. Ska det vara, så ska det vara ordentligt. :)

Hade varit kul och skriva ner en årskrönika, men det kommer inte bli av i år iaf. Ser att klockan är så pass mycket att det nu är dags att göra sig i ordning inför kvällens party. :)

HOPPAS ALLA FÅR EN RIKTIGT BRA KVÄLL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!



   God Jul!

Finns inte så mycket mer att säga just nu, eller, det hade kunnat bli en hel uppsats så det får vänta tills en annan dag då det finns lite mer tid över för skrivande..

Hoppas alla har haft och kommer att fortsätta att ha en riktigt mysig, trevlig och härlig jul! =)


   Nu är det slut...

Sitter i min lilla lägenhet och försöker sortera tankarna och organisera kvällen och morgondagen. Går inte helt bra då huvudet är tungt. Vissa svårigheter att andas samt påbörjad halsont. Det är oundvikligt, jag kommer att bli sjuk eller rättare sagt så är jag nog sjuk. Har inte tid att vara sjuk. Ska åka till karlshamn imorgon och har massor som måste fixas innan jag åker, sen vill jag ju inte vara dålig när jag väl kommer hem... Fast å andra sidan. Passar det någonsin att vara sjuk? Det är ju ingenting man direkt längtar efter.

Har varit en intensiv vecka. Har haft två skoluppgifter att skriva varav den ena var riktigt svår. Skulle skriva om min personliga utveckling under praktiken. Blev okej tillslut. Den andra uppgiften var en praktikplatsbeskrivning så den var inte så svår. Allt som allt har det iaf kostat många grubblande sömnlösa timmar. Var i skolan idag och redovisade uppgifterna, skönt att ha det gjort. Som vanligt var det trevligt att få träffa alla och få höra hur de har det.

Hade min sista jobbdag på Althea i onsdags. Känns konstigt att det är slut nu. Tänkte att jag skulle praktisera så himla länge, men det har gått jättefort. Har verkligen trivts där och kommer sakna både personalen och jobbet.  Sista dagen blev jättebra.  Hade möte med mina handledare på morgonen och pratade lite om allt möjligt. Hade några timmar ledigt att vara lite social. Althea bjöd på lunch och hela personalen var med (utom Gunilla som var sjuk); räkmacka och ris a la malta. Jättegott! Sen höll Kristina & Jan (mina handledare) ett "tal" och överlämnade en present till mig som var från alla. Det var ett jättefint halsband från OCK! Enkelt och utan en massa lull-lull. De har verkligen förstått sig på mig. :)
Sen hade de skrivit ner en egenskap som jag har för varje bokstav i mitt namn. Kändes som om de verkligen tänt efter och det kändes verkligen äkta. Lyckades imponera på dem genom attt förstå ordet Trankil. :). Höll ett väldigt litet "tacktal" jag också. Blev jätteglad och berörd av alltihopa. :)
  
klicka på bilderna för att se bilderna större
Marianne (avdelningschefen) överraskade med att dela ut julklappar. Fick en jag oxå. *glad* Med tanke på de besparingar som kommer att ske i kommunen 2009 fick vi ett varsitt "krispaket". :)
Ser ni vad det är? Det är en chokladkartong (piggar upp och gör en glad) en ficklampa med dynamo (lyser upp i mörkret) och en huvudmassagepryl (för avslappning). :)
   
Smart det där med dynamo, då behöver man aldrig oroa sig om batterierna funkar eller inte.  Har en liknande ficklampa som jag fått av mamma, men den här var mycket mindre. Tom mindre än min telefon... Fast det klart. Min telefon är ju lite mer slimmad. :)
 
Den här är sådär otäckt skön. Får gåshud men samtidigt är det härligt. :)

Bjöd på fika på eftermiddagen. Hade bakat en chokladkolapaj som blev riktigt lyckad. Tur var väl det eftersom jag la ner både kärlek och en massa tid på den. Passade på att baka snickers till oss samtidigt och det gick inte lika bra. Snickersern blev goda men det kostade en massa frustration och ilska innan det blev bra. Priset blev även en förstörd slickepott (även källan till en hel del av ilskan). Den lixom smälte. Var är en spoonula när man behöver den? *ler*

Nej, nu ska jag försöka slå in lite julklappar innan det är dags att sova.

   Inlåst?

Har suttit "inspärrad" i tvättstugan i nästan en timme nu, vilket är ungefär lika roligt som det låter... Har varit jättesvårt att få tag på tvättid när jag inte är hemma mitt på dagen någon dag och varit iväg de senaste helgerna. Var riktig klädkris nu. Tror jag hade ett par rena strumpor kvar... Vår tvättid är bara 2,5 timmar, men jag hade tur och kunde boka 4 maskiner (istället för två) med tillhörande torkskåp och torktumlare. Trots det var tvätten långt ifrån torr när tvättiden var slut vid 22.00... Eftersom man inte kommer in i tvättstugan en minut efter tvättiden är slut var jag tvungen att stanna i där tills tvätten hade torkat. Hade det inte varit så mycket, hade jag ju kunnat hänga upp det i lägenheten, men i detta fallet kändes det verkligen inte som ett alternativ.. Tur att jag hade en bra bok med mig. *ler*

Blev en kort dag på jobbet idag, så jag ägnade större delen av eftermiddagen till att springa runt på stan och leta efter julklappar. Blev en massa rännande, men nu saknas det bara ett par stycken, så det känns ju bra. =)

Resten av helgen i Lund var jättebra! Lussefesten i BC2-korridoren var lika galen och full med fok som den brukar. Känns som om jag har lärt känna lite folk där nere lite grann. Roligt. =) Sen gick vi ut på Hallands & VG's. Hade jätteroligt förutom att mina skor höll på att döda mig och mina fötter den sista timmen. Mina fötter gillar inte att plågas i skor med klackar... Helst inte billiga inte superbekväma men ganska snygga skor. =p

Bara två dagar kvar på jobbet. Känns konstigt. Kommer faktiskt å sakna dem. Eller, kanske inte ska överdriva. Jag kommer att sakna de flesta av dem iaf... =)

   Lucia i Lund...

Nu sitter jag i Ninas lilla studentrum nere i Lund. Har tagit det jättelugnt idag, vilket har varit jättemysigt. Ätit god linssoppa, snackat och bara slappat. :)

Igår var vi på Karlifornien-sittning (bara folk från Karlifornien å så vi) på Krischanstad Nation. Nina har varit engagerad i utbytesstudenterna den här terminen och lärt känna massa nytt folk därigenom. Anyway, så fick vi möjligheten att vara med på deras sittning. :) Utklädda enligt temat skulle vi me vara. Tycker att vi var jättesnygga! Nina var Paris Hilton (that's hot!) och jag var lite gay (byxor, linne, väst, slips och riktigt buskiga & målade ögonbryn). ;)
Blev serverade en jättegod trerätters middag:
  • kräftsoppa
  • lax med klyftpotatis och ärtsås (som hade ngt fint franskt namn)
  • rulltårtsbakelse med kiwi och grädde.
Tyvärr spelade de inte så bra musik så jag och Nina gick till Helsingkrona där det var 90 tals nostalgi. Och det var VERKLIGEN nostalgi. Alla gamla låtar som man inte hört på evigheter (samt nån låt som jag missat men som Nina kände igen). Tom de låtar som man avskydde då var roliga att få höra nu..som tex Vengaboys. Vad jag avskydde Ibza låten. Kommer ihåg hur irriterad jag var på syrran som alltid gick å sjöng på den. Helt plötsligt har det gått så lång tid att man blir glad över att höra den och känner att man verkligen vill dansa loss. Haha. =)
Hade en superrolig kväll, men var trots det duktiga och var hemma redan kl 1. Måste ju tänka på att man ska orka med den här kvällen oxå (man är ju inte 17 längre). Idag är det ju Lucia och det ska firas! Förfest i Ninas korridor och sen ska vi till VG's och Halland efter det. Ska bli RIKTIGT skoj! Hoppas ni me får en riktigt härlig Lucia. =)


   En snabbis...

Inatt och under dagen har årets första riktiga snö kommit. Iaf som jag ser det. Även om det har snöat lite här i Halmstad innan så är det första gången som det ligger kvar på marken... Lite mysigt faktiskt. Å så blir det ju lite ljusare me... =) Men det betyder inte att jag vill ha en massa snö. Efter nyår nån gång tycker jag att det kan bli vår igen, men det kommer ju inte hända ... Tur att jag tog upp vinterjackorna från förrådet igårkväll. =)

Har haft slutsamtal idag på praktiken. Pratat om hur det har gått och hur det har varit och sånt. Jättebra samtal, mina handledare var nöjd med mig (fast det hade jag ju förstått från de samtalen vi har haft under terminen). =)

Ska packa det sista nu och äta lite, sen ska jag på äventyr. Ska ner till Nina i Lund och roa mig lite. Ska bli superskoj! =)
Ha det så bra i helgen allihopa!

   Mår som en prinsessa, fast utan nobelmiddag....

Idag har jag haft en helt fantastisk dag. :=) Har varit på spa (!) i Varberg med jobbet. =)
De hittar tydligen på något varje år som en "trevlig dag" där personalen ska kunna umgås med varandra Detta året var alltså Varbergs Kurort målet. Är jätteglad över att jag fick följa med och att min snälla klasskompisar gjorde det möjligt eftersom de flyttade studiegruppsträffen som vi skulle ha haft idag.  Körde från Halmstad 8.15 och var tillbaka igen ca 16.15.
  
Under dagen så hade vi tillgång till badavdelning, träningshus (som jag inte var i närheten av) och aktiviteter (ex vattengympa) i mån om plats (vilket det inte var så gott om). Badavdelningen var ganska liten med en stor bassäng som mest var upptagen av vattengympa, en mindre "bassäng" som de kallade 32 gradig havsvattenpool, ett kallbad (litet) och en bubbelpool (liten).  Men jag tycker det är jättehärligt att sitta i bubbelpoolen så det gjorde jag i minst en halvtimme. När jag blir stor ska jag definitivt ha en jacuzzi hemma. =)  Sen fanns det två olika typer av bastu. En vanlig torrbastu och en turkisk bastu (hammam), fast jag tyckte att det var som en vanlig ångbastu fast med doft. De som hade varit på hammam i Turkiet säger att man brukar få nån bodyscrub och lite annan ompyssling vilket låter riktigt trevligt.
Sen fick vi både frukost/(med mackor, frukt och nötter), jättegod lunchbuffé och eftermiddagskaffe. Fick även en behandling. Efter frukosten hade vi ltvå teambildnings-samarbetsövningar. En ritlek och en klurig övning. Var ganska skoj och det blev en hel del skratt. =) Personalen var jättetrevlig, men sen var det några griniga tanter där som betedde sig som de ägde stället. Men men. Sånna människor finns det ju överallt.
de tre mindre bassängerna/poolerna

Den behandlingen som jag hade valt hette Tegnérs Kurbad och så här beskriver de själva behandlingen: "Sjunk ner i ett rogivande mineralbad med cirkulationsfrämjande jetstrålar. Under tiden får du en ansiktsvård med algmask och en skön, fuktgivande bodyspray."
När man kom in i rummet fick man kliva ner i ett specialdesignat badkar med varmt vatten med mineraler i. En luftkudde under huvudet gjorde att man låg jättebekvämt. Fick en ansiktsrengöring, en algmask och hörlörar med nån lugn rogivande musik i, sen blev jag lämnad ensam en stund. Vattenstrålarna var ganska kraftiga och "rullade". Började vid axlarna och rörde sig sedan längs med hela kroppen ända ner till fotsulorna. Jättehärligt!
Efter en stund kom behandlaren tillbaka, tvättade av masken på mig och masserade in en fuktgivande dagkräm i ansiktet. Fick kliva ur badet, torka mig och behandlingen avlutades med att hon sprutade kroppen med en bodyspray. Hela behandlingen varade i 35 minuter. Tycker det var superhärligt! Ansiktet blev jättlent och kroppen kändes härligt avslappnad. Sen råkar det ju vara så att jag är väldigt spänd och har en hel del muskelknutor i axlarna, så det hade inte varit fel om jag hade fått en ordentlig rygg-nack massage innan behandligen eftersom de inte försvinner av jetstrålarna. Efter behandligen fick man sitta på en jättemysig inomhus terass, dricka lite vatten och äta torkad frukt så man kunde fortsätta koppla av en stund innan man gick vidare.

ung såhär såg terassen ut


Är hur nöjd som helst med dagen. Men man blir riktigt slö av att må så bra en hel dag... Man vill inte göra många knop nu, men trots det så måste jag ta mig i kragen och plugga lite. =) Jag som aldrig har varit på något spa innan och inte har något att jämföra med tycker att det var bra. Sen är det synd att inte baddelen var lite större. Det heter Varbergs Kurort och det verkar vara inriktat på ganska mycket "kurering" och det var en hel del pensionärer där. Tydligen så har tex Tylösands spa en mer "för friska människor som vill må ännu bättre" profil. Hoppas man får chans att kolla in det nån gång. =)

Visste ni att en av av många  förklaringarna till ordet spa´s betydelse är att de tre bokstäverna S.P.A. sägs ha ristades in i marmorväggarna i de offentliga baden under antiken. Det kodade badmeddelandet har sedan översatts till den latinska betydelsen; Salus Per Aqua = Hälsa/Läkning genom vatten.
Det moderna spa-konceptet utvecklades i USA på 80-talet och innehåller fyra hörnstenar: Rörelse, vila, beröring och näring. I slutet av 90-talet blev det mer vanligt med spa även i Sverige. På senare tid har ISPA, som är en internationell organisation för Spabranschen, utvecklat en definition om betydelsen i själva spaupplevelsen som: ”Din tid till avslappning, reflektion, förnyelse och glädje”.  Källa: Varbergs Kurorts hemsida.

   En riktigt julig helg...

I helgen var jag, syrran och mamma i Göteborg. Vi lånade Anders & Lindas lägenhet, de är ju som bekant i soliga Thailand och gottar sig. Med tanken på det trevliga regninga vädret här är jag inte alls avundsjuk... Eller hur var det nu? =)

Eftersom alla tre jobbade på fredagen så var vi inte uppe i storstaden förrän lite senare, så fredagkvällen bjöd "bara" på lite mat och en massa snack. Sen blev jag som vanligt lite mobbad för mitt sinne för nol-koll. Huvudsaken är ju att någon har koll på läget. Jag vet ju en massa andra bra saker istället... *ler*

När jag var hemma förra helgen så fick jag en jättefin present (adventspresent/tidig julklapp) av mamma. Lisa Larssons Adventsbarn. Så länge jag kan minnas har mamma satt fram ett barn varje advent och jag har velat ha en egen uppsättning. Visste att Anna fått det för några veckor sedan, men jag trodde inte mamma visste att jag oxå tyckte om dem. Tyvärr så hade stjärngossen gått sönder i frakten (struten var av), men det var på väg en ny. Därför kunde jag inte ta med mig dem direkt, men mamma hade dem med sig till Gbg så nu har jag fått hem dem. Rörigt? :) Har glömt köpa ljus till dem när jag var och handlade, så jag har snott Annas bild (hoppas det är okej syrran) på hennes adventsbarn. Mina ser ju faktiskt likadana ut. Det som är lite roligt är att de faktiskt inte är likadana som mammas. Vid första anblicken ser de lika ut, men om man jämför så ser man att "de nya" barnen har BETYDLIGT ljusare hy/hudfärg än "de äldre" barnen. De har blivit lite mer Skandinaviska...
På lördag fm begav vi oss in till stan. Undvek Nordstan och gav oss på "resten" av stan. Inte för att vi ens kom halvvägs, men vi var i riktigt många affärerna. Fötterna var lagom möra när vi väl kom hem sen.. Vi inhandlade iaf några julklappar och fick idéer till några. Sen köpte jag grejer till mitt hemliga julprojekt. :) Fast det är kanske inte helt hemligt då borde Anna och Mamma vet vad det är. Men men. Liiite hemligt är det iaf. *ler* Hittade även en jättefin lila mössa. Eller jag tror det var mamma som hittade den. Hur som helst så är jag helnöjd med den (fick även tag på en matchande halsduk idag när jag var på stan idag). *glad*
Åkte hem till lägenheten, värmde oss genom att dricka lite glögg. Är lite stolt över mig själv som faktiskt smakade lite och tyckte inte alls det var lika hemskt som jag mindes det. Inte jättegott... men inte jätteilla heller... Vilade våra stackars fötter, åt lite, kläde på oss lite varmare kläder och sen begav vi oss ut igen. :)
Kvällens mål var Jul på Liseberg. Har varit där en gång innan och tycker att det är helmysigt. Så fint med alla upplysta träd och hus. Såg även isshowen "Vintervirvlar" med Partille Konståkningsförbund samt Lisebergskaninerna. Visst låter det som en rolig kombination. :) De var jätteduktiga så det var skoj att titta på även om vissa delar av den var väldigt barnanpassat. :) Frös ordentligt när vi väntade på spårvagnen hem, men var trots det riktigt nöjd med både kvällen och resten av dagen. Är så sällan vi gör mamma-döttrar saker ihop.

Igår var det  öppet hus på Althea. Allmänheten fick komma och kolla in verksamheten. Kan ju inte påstå att vi blev nersprugna, fast det hade nog ingen eg räknat med...  Vi var glada för dem som hittade dit, vilket inkluderade några av mina underbara klasskompisar. Trevligt värre. :)  Var ordentligt trött när jag väl kom hem. Slutade inte förrän vid 7 så det blev en lååång dag. Något som dock piggade upp var att  jag fick gosa lite med en underbar liten bebis (tror hon var runt 4 månader) . Hon var så söt och charmig. Längtar efter den dagen då man har en bebis i närheten som man kan få låna ibland... *ler*

   WAD

Det är inte bara den första december idag, utan även WAD, World Aids Day som i år faktiskt firar 20 år. Och då pratar jag om dagen, inte om sjukdomen... 

Internationella Aidsdagen eller World AIDS Day är dagen då vi uppmärksammar ett av världens största problem i nutid. Epidemin som sedan över 25 år nu har drabbat varje hörn av vår jord. Vare sig det gäller befolkningsgrupper i hårt drabbade Afrika eller enskilda personer i västvärlden så har aids definitivt ändrat på vår tillvaro. Hiv och aids påverkar allas våra liv på ett eller annat sätt. Epidemin har nu funnits så länge att det finns vuxna människor som inte känner till hur världen var utan hiv och aids. Det behöver inte vara så.
Världssamfundet har i de s.k. milleniemålen lovat att stoppa aids framfart till 2015. World AIDS Campaign och World AIDS Day handlar just om det. HÅLL LÖFTET-STOPPA AIDS! I år är undertemat "Take the lead" - Ta täten! Fokuseringen ligger på vikten av ett bra ledarskap i kampen mot hiv och aids.

Ett av de stora hindren kampen mot hiv och aids är okunskapen som föder fördomar och diskriminering., och det är där vårt engagemang ligger.

Låt World AIDS Day bli en dag som inspirerar och engagerar arbetet mot hiv och aids inom alla områden och under hela året.

Källa: www.wad.se

Tror inte att det kan ha undgått någon att rosa bandet står för bröstcancer och de flesta vet nog att blåa bandet står för prostatacancer, men visste ni att röda bandet står för Aids/Hiv? För att läsa mer om Hiv & Aids kan man gå in här.

RSS 2.0