Indiana Bulls!

Blev lite besviken på hela kvällen igår...
Har ätit på Bulls innan och varit riktigt nöjd. Men igår satte vi oss på uteserveringen. Det tog 20 minuter innan någon kom och tog vår beställning (hade förmodligen tagit ännu längre tid om inte Simon gått och sagt till) Aiolin smakade nästan ingenting, absolut ingen vitlök och hamburgarna (som var jättegod förra gången jag åt en) smakade alldeles för mycket peppar. Kanske kan vara så att Bulls är bra på inneservering men kass på uteservering och mycket folk på en gång... ? När man betalar så mycket pengar förväntar man sig endå att det ska vara fantastiskt gott, inte bara sådär..

Sen var det ju dags för filmen. Är inte ett jättefan av Halmstads biosalong. Fast å andra sidan är det inte så lätt att göra mig nöjd på den fronten då allting jämförs med bion i Bromölla. Sen blev det lite strul med biljetterna. Men det var bara för personalen var lite klantiga, fast det löste sig gansa smidigt endå. :)
Tillbaka till filmen; Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skulls. Gillar verkligen de gamla filmerna och jag var medveten om att en uppföljare skulle ha svårt att komma upp i samma klass. Jag tyckte om den, den var klart sevärd. Men jag blev inte helt imponerad... Hade kunnat se den hemma lika väl.

Jag ger den 3 piskor av 5 medan Simon ger den 4 piskor av 5.

- Gillade inte riktigt Cate Blanchets insats som ryska. Hennes starka karakteristiska "sagan om ringen-röst" bröt igenom lite då och då och hon tappade den ryska dialekten.
- Hade liiite svårt att köpa "the janitor" från Scrubs som seriös FBI agent. (vilket iof bara handlade om max 5 min av filmen)
- Tyckte orm scenen var lite krystad. Måste det vara en orm med bara för att han inte gillar ormar?
+ Reageade lite i början på hur gammal mr.Ford har blivit, men det tog inte så lång tid innan jag vande mig. Han har ändå åldrats med stil och har samma kaxiga charm kvar.
+ Filmen hade en hel del komiska moment i sig. Samma gamla Indiana Jones anda som i de tidigare filmerna. Det gillade jag. :)
+ Gillade att Marion kom tillbaka och att det var samma skådespelerska som spelade henne.

Summa sumarum. En helt okej film, men den var enligt mig inte alls lika bra som de tre "orginal" filmerna


   Så där ja!

Nu är den ÄNTLIGEN klar! Idag har vi skickat in vår B-uppsats, så nu kan vi inte göra några ändringar vare sig vi vill det eller inte. Skickade in den hela 2 minuter innan utsatt tid. Det gäller att utnyttja tiden till max. Haha.
Tycker vi har kämpat bra med uppsatsen och jag tror alla tre var ganska nöjda när vi var klara. Vet att jag kanske inte är så drivande som jag borde, men jag kommer med lite smarta inlägg nån gång då och då iaf. Tror inte tjejerna är helt less på mig iaf... Hoppas inte det. :) Tack igen Anna för att du läste och kom med feedback. Det hjälpte verkligen! :)

Har blivit mycket intensivt jobb och lite sömn de senaste dygnen. Kommer bli så härligt att få sova ut imorgon. Nu gäller det att läsa lite klasskompisars uppsatser inför opponeringen nästa vecka. Var helt övertygad om att jag försovit mig i morse. Tittade på klockan och insåg att jag skulle vara hos Evelina om 10 minuter. Flög upp ur sängen, gjorde mig iordning, slängde på mig kläderna och samlade ihop mina saker som jag skulle ha med mig. Tittar på klockan igen. 04:55. Förstår inte riktigt vad det är jag sett och kontrollera en sista gång. Jo, det står 04:55. Tittar på min andra klocka (kanske kunde varit fel på mobilen) bara för att inse att jag skulle kunna sova ytterligare tre timmar. Kul. Bara att krypa ner i sängen igen. Fick släss om att få tillbaka min sovplats (Simon tog tillfälle i akt att utnyttja hela 90 sängen så fort jag försvann) och det tog en liten stund innan jag lyckades stressa ner, men det var rätt härligt att få sova ytterligare några timmar... :)

Ikväll ska vi på trippeldejt. Haha. Jag & Simon, Evelina & Daniel samt Tina & Anders ska bli skoj. Först ska vi käka på Bulls (köpte ett njuta häfte idag) och sen ska vi titta på Indiana Jones 4 på bio. Ett bra sätt att fira att uppsatsen är klar. :)

   Mr Murphy

Det sägs ju att Murphys lag ska vara lagen om alltings jävlighet... Kanske har nämnt det innan men min telefon börjar flippa ut. Kanske inte så konstigt efter allt den har fått utstå efter ca 1,5 år i mina ägor. Haha. Den har stora problem med att ladda. Antar att det är glapp någonstans eller så har det helt enkelt bara ärgat i plinten (internskämt). Sen har det även hänt att den har självdött lite, bara bestämt sig för att nu vill jag stänga av mig. Något som jag inte riktigt uppskattar... Hade sagt att jag skulle köpa en telefon efter sommaren, men nu får vi se hur länge den stackars telefonen överlever... Jag och Simon tog en runda på stan idag och då passade jag på att kolla lite på några olika telefoner. Är ju viktigt att få pilla och känna på dem innan man gör ett beslut. Är inne på en Sony Ericsson (brukar gilla deras telefoner) och vill ha en snygg telefon som inte kostar skjortan. Vill inte lägga mer än 2000 kr på den (helst mycket mindre). Detta beror främst på vad jag vet vad mina telefoner kan förvänta sig att råka ut för, det har ju hänt en å annan gång att telefonen gick i golvet (å min  Nokia 3210 höll fan för ALLT), sen vet jag att olyckshändelser lätt kan hända och då är det surt om det handlar om en mobil för tre eller fyra tusen. Tycker dock att Sony Ericsson varit bättre på att satsa på designen på sina walkman-telefoner än på de övriga och jag känner att det inte är nödvändigt för mig. Jag älskar min Meizu och är huur nöjd som helst med den!

Oj, kom på att jag fortfarande inte riktigt kommit till poängen. Var iaf inne på Telenor då följande samtal utspelade sig:
Försäljaren: Och vilken operatör har du då?
Jag: Halebop-
Försäljaren: Bor du här eller i Norrland?
Jag: ähh. Va?
Försäljaren: Bor du här eller i Norrland?
Jag (något skeptisk): Här...
Försäljaren (något dålig attityd och lite nedlåande): Varför har du då Halebop?
Jag (något stött): För att hela min familj och flertalet av mina vänner också har Halebop så jag ringer gratis...
Försäljaren: Jaha...

Finns inte så mycker mer att säg där va?!! Försök slå det med ett erbjudande! Vaddå Norrland??? Vet definitivt att jag inte pratar något som liknar norrländska så jag antar att han menade att det skulle vara bra täckning i Norrlande med Halebop men inte i Halmstad. Den dagen! Så vitt jag vet så går Halebop på Telias nät och de säger sig ha bäst täckning i hela Sverige. De enda ställena som jag vet att jag har dålig teckning är i skogarna mellan Halmstad och Växjö samt i mammas bunker-hus i Asarum. Det där är fanimej inget bra sätt att få kunderna över på sin sida. Shame on you! Sen så försökte han prångla på Simon en skitful liten Samsungtelefon som såg ut som en leksakstelefon. Önskar att jag sagt till honom hur ful den var...

Hade spanat på en telefon på nätet. En Sony Ericsson K550i, men jag tyckte att den hade grymt osköna knappar när jag testade den idag. Hittade istället en annan favorit; K530i. Det största problemet är väl att jag älskade den i rött och det verkar som om Telenor är den enda affären som säljer den i rött och där vill jag definitivt inte handla efter dagens händelser. Åtminstonde inte i Halmstad. Den är snygg i svart med, men det känns inte lika roligt. Tyckte inte alls om den i silver, vilket verkar vara det vanligaste....Tycker inte framsidan och baksidan verkar hänga ihop rent färgmässigt. Förstår ni vad jag menar? Det är lixom ingen snygg övergång... Telefonen har iaf fått ganska bra användarbetyg på prisjakt också, vilket känns bra. Kostar 1500 och uppåt vilket är ett mycket Emma-anpassat pris. :)
        
klicka på bildrna för att se dem större.

   Nummer två

Måste säga GRATTIS till den andra i syskonskaran som har lyckats med fenoment att få jobb innan man knappt har blivit klar med sin utbildning! Eftersom han är byggingenjör ska han hålla på å ingenjöra sig på ett företag i Gbg. Helt ärligt fick jag inte riktigt koll på vad det innebar när vi pratades vid sist. Anyway. Hoppas du kommer trivas Anders! :)

Jobbar för fullt (det tar upp väldigt mycket tankeverksamhet iaf) med b-uppsatsen, därav min stora bloggfrånvaro...



   Välgörenhet

Tänk vad bra det känns med en god gärning en helt vanlig torsdag. Och då menar jag verkligen GOD gärning... Sitter och mumsar i mig lite av Ben & Jerry glassen Baked Alaska som innebär vaniljglass med virvlar (swirls) av marshmallows och isbjörnar i vit choklad. Mmm... Fantastiskt. Trots att Ben & Jerry klassas som ganska dyrt (även av mig själv), är det faktiskt inte så mycket värre än 3 glasskulor i en plastbägare på torget... Å såå mycket godare!
För att inte komma bort helt från ämnet. Delar av försälningsvinten går till projekt för att minska den globala uppvärningen. Med andra ord; gott som gör gott. ;)



   ser du stjärnan i det blå?

Engelberts nya ring kollektion Astrid med diamanter som bildar zodiakens stjärntecken (en ring för varje tecken) är SÅÅ SNYGGA!!!! Det enda problemet är väl att det att de går på mellan 13 500-16 500 kronor.
LIte synd att vågen inte är den roligaste utformade stjärnbilden, fast jag gillar den ändå... Hade (självklart) velat ha en i vitt guld då jag aldrig använder rött eller gult guld på övriga smycken. Diamanter, vitt guld, enkelt utformat men så snyggt och på nått vis ganska personligt. Kan det bli mer Emma? :)
       vågens stjärntecken


Några av ringarna i Astrid-serien

Så här står det om ringarna på Engelberts hemsida:
Astrid- ditt stjärntecken i guld och diamanter.
Astrid fungerar utmärkt både som prydnadsring och förlovningsring.
Ge bort något personligt till din bästa vän, mor, dotter, blivande eller varför inte dig själv?
Med sina 12 stycken ringar i rött eller vitt guld finns många möjligheter, var och en utförd efter sitt teckens egen stjärnbild.

   Nu är vintern bortstädad..

Så! Nu är det äntligen gjort. Nu har jag bytt plats på mina vinterr jackor och vinterskor och tagit upp mina vår jackor, min väst och resterande vår- och sommarskor (har redan tjuvstartat med att plocka fram ballerinaskorna). Var ju inte så svårt att stoppa undan vinterskorna, 2 par stövlar (måste försöka förbättra den garderoben till nästa vinter), det var lite värre att hitta plats för de 8 paren skor som jag ersatte dem med, men det löste sig hyffsat... De lite finare vinterjackorna hängdes i klädpåsar och de andra veks och hamnade i en kartong och så åkte allt ner i förrådet. Tycker faktiskt jag är ganska duktig på att vara rädd om skor, jackor och väskor. :) Borde göra ett ordentligt rens i vanliga garderoben me, men jag tror jag spar det till en annan dag. Måste ju ha något roligt att se fram emot. Haha.

Jobbade igår, vilket gick okej men det är ju inte direkt så att jag längtar tillbaka. Problemet är väl att saker att fundera över brukar bli lite svårt att komma på nån gång efter lunch och då går tiden genast mycket långsammare. Kommer dock kännas riktgt bra när lönen kommer sen. :) Pengar är ju nästan alltid en bristvara i det här hushållet...

Har varit soligt här idag oxå, men inte alls så varmt som det har varit tidigare. Började dagen med ett ganska meningslöst samtal med vår handläggare om uppsatsen, eller egentligen började dagen med att jag vaknade och hade kramp i vaden. Jag HATAR att vakna så. Det gör så fruktansvärt ont. Som vanligt var jag för trött för att orka kliva ur sängen å stretcha som jag vet att jag borde så jag får skylla mig själv att jag varit stel i benet hela dagen. Anyway. Det känns inte som om vår handledare har så stor koll. jag fick iaf inte ut nått av vårt möte. Däremot så åt vi (jag, Eve och Tina) sen frukost och delade upp och strukturerade vårt arbete lite. Så nu har jag endel böcker att läsa och lite att skriva. Otroligt nog känns det ganska bra. Ingen panik än. Kanske tom kommer att bli en riktigt bra B-uppsats. Kan tom sträcka mig så långt som att det är intressant. Undrar om det är meningen att man borde ha kännt så här för resten av utbildningen oxå?



   Think outside the box?

Såg precis att de sänkt priset på Sex and the City boxen på CDON. Från att ha kostat hysteriska 999 kr till fortfarande dyra, men bättre priset 630 kronor. Skolådan ligger kvar på stabila 599 kr.

Vet att det är många som inte håller med mig nu, men jag gillar re-packen bättre än skolådan. Den hade verkligen platsat i min samling... :)
Det finns iof ganska många boxar som gärna hade fått stå där, men de är ju så ruskigt dyra allihopa...

Gillar serien Vänner, det spelar ingen roll att man sett avsnitten tidigare, det är endå roligt. Trodde att det fanns 2 olika sorters boxar, men det verkar som den med "dörrarna" har utgått. Spelar inte så stor roll då det är den mindre boxen jag har spanat på. Enligt prisjakt får man dock punga upp med ca 1800 kr för att få hem en sådan box.

Brukar titta på repriserna på Seinfeld som går om kvällarna, tycker det är så himla roligt. Faktiskt tack vara Anders som jag fick upp ögonen för denna serien. Minns att han hade huur många vhs band med Seinfeldavsnitt som helst när han bodde hemma. :) Samlingsboxen som de har släppt är riktigt snygg! (men självklart hysteriskt dyr). Lägsta priset som jag har hittat på denna Monsterbox är 1790 kronor utan frakt på elgiganten.se

Är typiskt tjejig av mig (någon gång ska man ju vara det) och tycker verkligen om serien Gilmore Girls, vilket jag har förstått att det är många som har lite svårt för. Speciellet killar. Här i Sverige har de bara släppt i säsongsboxar, men jag har råkat ramla över en komplett box på internet. Hade kunnat köpa den från Ebay, men eftersom jag inte har en regionsfri dvdspelar så får jag helt enkelt vänta och hoppas på att det släpps något liknande i Sverige snart... :)
Håller på att väntar på att tredje säsongen av Desperate Housewives ska gå ner i pris. Har köpt säsong 1 och 2 på Ullared och jag vill inte betala så mycket för säsong 3 som den är uppe i nu, men jag är ganska säker på att de kommer sjunka mer i pris inom de närmsta månaderna, den har redan gått från 500 till 299 på cdon. Kanske det är ett bra pris på den nästa gång jkommer till Gekås. Vem vet, oavsett så kan jag vänta.. :)
Andra boxar som hade varit skoj att ha, men som inte ligger högst upp på prioriteringslistan är Jönssonliganfilmerna och Sällskapsresorna. Svensk film när den är som bäst! :) Det man är uppväxt med.
"Bärra hem Berra" "Det är lyyysande!" Haha!


   Underbart!

Nu har vi suttit och roat oss i flera timmar. Vi som skulle se på film och allt... Men vi bara fastnade på en halt fantastisk blogg.
Sidan heter Tjuvlyssnat och handlar helt enkelt om roliga saker som folk har hört andra säga. Finns så mycket korkade och underhållande människor. Får mig även att tänka på hur många "Nina-kommentarer" som skulle platsa där. Hihi. (Hon är inte korkad, bara lite blond ibland och MYCKET underhållande). :)
Smakprov från tjuvlyssnat.se:
Följande samtal äger rum i en klädaffär i Helsingborg:

Ett äldre par står och kollar på kalsonger till gubben.
Tanten: Nej, dom är ju alldeles för stora…
Gubben mumlar något ohörbart.
Tanten: Hängslen? På kalsonger? Fattar du nu varför du inte får gå och handla själv?!


   Personligt

Igår kom den äntligen! Min personliga almanacka. Har tänkt efter före den här gången och fixat en ny almanacka i god tid innan min gamla tar slut (tror den räcker till juli nån gång). Som mycket annat kommer tipset från Syrran. :) Är iaf RIKTIGT nöjd. Ska ägna lite tid att skriva in födelsedagar och andra viktigheter bara så blir den komplett. :)
Hela grejen med den personliga almanackan är att man själv (i viss mån) får välja hur den ska se ut. Så jag har en "Att göra lista" (som Simon tyckte verkade för liten för mina långa listor), dagens träning (kanske kan vara motiverande för mig), antal timmar arbetat, samt väder. :) Vill du veta mer om de personlig almanackorna kan du klicka HÄR.

klicka för att se bilderna större.

Jag och Simon har gjort ett av våra berömda smaktester. Om man inte smakar får man ju inte veta... Den här gången testade vi Cloettas nyheter Center- Funky Pear och Plopp-Tutti Frutti.
Panel är rörande överens om följande:
Center med smak av Päron är en riktig hit. Päronsmaken påminner lite om GB´s päronglass. Betyg: 4 av 5 kakaobönor
Plopp med Tutti Fruttismak smakar verkligen Tutti Frutti, men det kändes inte som en övertygande kombination. Köper mycket hellre vanlig plopp. Betyg: 2,5 av 5 kakaobönor
Sen är det det där vanliga (i-lands) problemet. Vilket var det nu som var godast? Var det Plopp eller var det Center???

Har verkligen njutit av den lediga dagen och sommarvärmen idag. GIck en runda på stan på förmiddagen, bara för att komma ut ur lägenheten. Hittade dock både kläder och skor som jag gärna hade velat ha men inte har råd att köpa. Tog istället en kaffe vid det mysiga cafet vid Nissan och läste min bok. Läser "Det blod som spillts" av Åsa Larsson. Inte hunnit så långt, men hittills är den riktigt bra. Satt även en stund i Picassoparken med Simon, superhärligt. När vi kom in igen kunde vi konstatera att vi båda blivit lite röda. Simon i ansiktet och jag på bröstet och lite på axlarna. Men det var inte så farligt så jag tror det lägger sig och blir hur fint som helst. :) Fast lite dum är man allt som inte tog på sig solkräm, det gör jag ju faktiskt när jag ska lägga mig och sola i vanliga fall. Och sedan tidigare år har jag lärt mig läxan att INTE be Simon smörja mig på ryggen. Haha.

   urkul

Ja, jag vet att jag har låååg humor. :)
Har fyndat två superfina klockor på Tradera.. Den mönstrade är en Diselklocka och ja, det är en herrklocka. Men jag gillar ju stora klockor. :D Den andra i svart metall är en Louis Valentin, vilket inte sa mig så mycket, men jag tyckte den var så fin. Kortade armlänken när jag var hemma i Khamn så nu sitter den perfekt. :)

     None 

Har även hittat en klocka på cocoo.se som jag skulle vilja ha. Kostar 245 kr och ingen frakt. Rena fyndet. :)
Hade velat ha en vanlig, snygg metallklocka. Kanske i titan? En tidlös enkel sak. Dock inte för liten... Kan väl inte skryta med att jag letat en massa. Men jag har inte sett nån speciell som jag vill ha än Syrrans titanklocka är riktigt snygg. Men oavsett vilken jag kommer hitta eller från vilket märke det kommer bli så kommer den säkert inte vara helt billig.. Kanske får önska mig en när jag fyller 25. :)

   snabb uppdatering

De få timmarna som vi var i skolan idag hade jag verkligen lika gärna kunnat vara utan... "Vad vill NI prata om?" Men snälla. Ge oss lite att jobba med istället. Det enda som kändes bra var att få gosa lite med den lilla solstrålen Olivia. :)

Var på Flygstaden och handlade med Tina. Passade även på att ta en fika på ICA:s cafe. Tyckte att vi var värda det. :) Måste bara säga att Loka Fläder inte alls är så gott som det låter. Har konstaterat det innan, men min "åldersdemens" fick mig att glömma bort det.. Man kan ju lätt tro att allt som innehåller fläder smakar bra. Flädercider är ju fantastiskt gott., lika så Fanta Fläder. Var grymt törstig när jag gick i affären, tänkte först gå på det säkra kortet, Loka Päron, som är så gott, men ändrade mig i sista stunden och tänkte. Fläder är ju supergott.! Ack så fel man kan ha. Öppnar flaskan, tar en klunk, känner en svårplacerad konstig smak. Påminner om någonting, tar en klunk till, rådfrågar Tina, och tillsammans kommer vi på vad det är. En svag aning av diskmedel. Loka fläder har en skum smak som får mig att tänka på diskmedel. Hoppas jag kommer ihåg det till nästa gång jag ska handla smaksatt mineralvatten... Är det någon annan som håller med mig eller är det bara mina smaklökar som är lite konstiga?
Imorgon ska jag jobba (och på fredag å måndag). Är ju lite tungt att stiga upp klockan 6 på morgonen, och det är ju inte världens mest inspererande jobb, men det kommer kännas så gott när pengana kommer. :) Nej, nu är det snart sovdags (borde lagt mig för länge länge sedan). Ska iaf försöka få 5 timmars sömn... :)

   Home Sweet Home

Då vart det måndag igen och jag befinner mig i skrivandets stund åter i min lilla lägenhet i Halmstad.

Var trevligt att vara hemma i Blekinge, men det känns som om det var evigheter sen jag var hemma hos mig själv (hann ju bara sova hemma en natt mellan min Jönköpingresa och Karlshamnstrippen).

Har varit en lugn helg i Asarum. Riktigt roligt att alla syskonen var hemma också. Anders och Linda hade hyrt en bil och bilade ner från Göteborg och Anna tog hela sitt zoo med sig från Jönköping. Själv så blev jag och Evelina hämtade i Växjö efter vår tenta, i onsdags, av våra pojkvänner. Klarade den muntliga tentan och fick även veta att mitt paper ((inte papper, utan [pejpör])) var godkänt. Vilken lättnad det var! Blev så lycklig. Har varit mycket ångest och oro över den här kursen. Var underbart att kunna släppa det och verkligen kunna njuta av helgen hemma. Inte ägna en enda tanke till skolan. :)

Har som sagt inte varit så aktiv men dock hunnit ha "släktmiddag" med MamBo, syskonen, Linda, lilla mormor (som blivit riktigt solbränd) samt Margit & Willgot, fikat med Pappa och hunnit fika med Annika, träffat Nina och så har jag ju träffat Simon med familj (delar av den iaf) en stund. Sen har jag ju fikat med mormor och träffat resten av familjen lite till förstås. Fick mina jeans uppsydda och hittade även en Esprit kofta på rea när jag var på stan. Inte så illa för en lugn helg hemma i Asarum... :)

Idag har det oxå varit ganska lugnt. Satte ihop mitt IKEA nattduksbord i fm. Blev supernöjd. Sen åt jag en sen frukost med Tina. Riktigt mysigt. :)

Måste ju visa hur bra det blev i lägenheten, har även fått min nya matta.

före och efter

Måste erkänna att det var väldigt härligt att få ett RIKTIGT nattduksbord. Är inte så praktiskt att ha en pall. Men det är ju så klart bättre än ingenting...

Och så måste jag ju visa min hall med min nya Pappelina hallmatta och mina dekorerade garderobsdörrar. :)

Min hall. Den är ungefär så liten som den ser ut att vara, med andra ord, ung halva lägenheten. Haha. Skojar bara. Den är faktiskt alldeles lagom stor. Bara badrummet som är överdimensionerat...

Nej, nu ska jag snart sova, sov så dåligt i natt, så jag är riktigt trött nu... Halvdag i skolan imorgon, hoppas det blir bra. Är åtminstonde i Halmstad. Alltid nått. :) Sov så gott allihopa.

RSS 2.0