En intensiv helg...

Så var det snart måndag igen... precis som många andra helger har den här helgen gått galet fort. Begav mig söderut i fredags för att åka hem till lilla Karlshamn. Nej, nu ljuger jag, för jag har faktikst tillbringat mest tid i ännu mindre Asarum, hemma hos mamma. =)

Hade avslutning på månadsprogrammet i fredags. Kommer att sakna det samtidigt som det känns jätteskönt att få återgå till "det vanliga" jobbet på Althea. Det tar på krafterna att sitta som observatör. Sen är det så att allting som händer och sker i gruppen givetvis har påverkat mig. Har varit riktigt trött nästan varje dag efter att jag kommit hem från jobbet. Hade världens roligaste avslutning med dem iaf. Drack kaffe och åt tårta till lite sång, spex och annan underhållning. Skrattade så jag grät.. =)

Gick direkt från jobbet till tågstationen. Resan gick bra. Bytte i Hässleholm men var tvungen att byta vagn i Kristianstad då det visade sig att de skulle koppla bort några vagnar. Högtalarutropet löd ngt i stil med "Kristianstad kommer vara slutstation för delar av tåget då vi ska koppla av ett par vagnar. Om du hör det här meddelandet och ska åka vidare ber vi er att sätta er i en av vagnarna längre fram." Jaha. Så trodde man att man kunde koppla av och tänka på annat tills man kom till Khamns station, men inte då. Då måste man ut å ränna och leta upp en ny sittplats... =) Tur att jag inte hade så mycket väskor och annan packning, för då hade det varit lite jobbigare och lite svårare att ta det så lättsamt... .
Kvällen bjöd på Stuffafest (avslutningsfest på danskursen; bugg och foxtrott) i Bellevuparken (som de har gjort om jättemycket!). Har inte dansat sen i somras så jag såg verkligen fram emot det (var även en stark anledning till att jag åkte hem just denna helgen). Var roligt. Helst att få träffa alla gamla vänner och stuffaledare som jag inte sett på evigheter. Fick dansa iaf. Sen kände jag mig lite ringrostig och stel (mycket stel) och kunde konstatera att min kondition har försämrats avsvärt. För andra gången bara den här veckan konstaterade jag att nu är det VERKLIGEN dags att ta tag i mitt liv igen. På riktigt den här gången. =) Men ni anar inte vad som hände! Kände igen en person när han gick förbi mig. Hann inte riktigt se vem det var första gången och tänkte inte så mycket mer på det. Men så när jag dansade lite senare och såg honom igen så insåg jag vem det var... Per Björkhem! Min mentor på högstadiet och inte någon favorit direkt. Drog skämt som:
P: -Emma. Vad är det för skillnad på dig och en tunna skit?
E: -????
P: -Tunnan! Moahahhahahahaha!

Han tyckte att han var jätterolig, jag tyckte han var otroligt korkad och blev arg på honom. Han trodde jag skämtade när jag var arg å sa saker som "Emma är så rolig" till Nina vilket gjorde mig ännu argare... Jösses, vilka minnen. Eller när han tvingade hela mentorsgruppen att åka hem till honom på "friluftsdag" i Snöffleboda. OMG!
Roligaste var väl att efter nästan 10 år (oj, kan det verkligen stämma? Var det sååå länge sedan?) såg han PRECIS lika dan ut. Samma frisyr och samma (eller åtminstonde likadana svarta jeans). Största skillnaden var väl att han hade en blå tröja ist för en svart. Inte så att jag är arg på honom längre, och han leder inte ens ligan över sämsta lärarna som jag har haft. Det är svårt att slå stjärnorna på Väggaskolan (!), men jag kan ju inte påstå att jag blev så värst glad att se honom heller. Mest chockad. Tur att han inte såg mig, för jag var inte helt sugen på att prata med honom...

Tillbringade lördag eftermiddag hos mormor. Så kul att se henne igen. Hon är så söt! Hade riktigt mysigt. Satt och pratade och hade lite eftermiddagsfika. =) Sen gick jag hem för att umgås med MamBo en stund. Åt en god middag och hade det jättetrevligt. Har knappt berättat för någon att jag skulle hem den här helgen då jag planerat att bara ägna min tid till dansen och familjen. Är ju snart jul och då kommer jag ju vara hemma lite fler dagar. Fast jag gjorde ett undantag. Var ju tvungen att få träffa underbara Rasmus. Han kommer att flytta innan jag kommer hem nästa gång och det är ju inte direkt till grannbyn han ska flytta utan till Skellefteå, så det är ju en bit. =(  Men jag hoppas flytten går bra, att han kommer att trivas och att jag får möjlighet att komma och hälsa på honom. Har ju även blivit lovad en skotertur. =) Är iaf glad över att han hade tid att komma inom och snacka lite innan han började jobba i lördags. =)

Idag så följde jag med mamma ut på en promenad med Kenzo. Trots att det var kallt så var det riktigt härligt. Sen på em har jag ätit middag med pappa. Gissa var vi var och åt? *trumvirvel* Terassen! Haha. Med andra ord ingen stor överraskning. Inte så att de inte har god mat där, för det har de. Men det är ju inte så spännande eller nytänkande. Sen drack vi lite kaffe och tittade på tv hemma hos pappa. Tågresan hem gick smärtfritt men jag är ganska trött nu...

   Obeslutsam

Småregnade idag när jag cyklade till jobbet. Kan inte direkt påstå att jag gillade det. Blir sådär otäckt och ruggigt när regnet slår mot ansiktet och allt omkring en bara är grått.. Saknar faktiskt vinterkylan lite... Fast det klart. Mest av allt saknar jag sommaren. Vad härligt det hade varit med lite sol och värme.. *drömmer* Är måttligt avis på Anders och Linda som åker till Thailand till helgen. Jaja. Är det snöfritt ett tag till antar jag att man får vara nöjd. =)

Halva veckan har gått nu, går fort men endå inte. Ser fram emot helgen. Även om det är spännade och lärorikt med Månadsprogrammet tar det på krafterna. Att jag sov dåligt inatt underlättade inte direkt. Höll på å somna nån gång idag på eftermiddagen... Inte bra. Fick sätta mig längst ut på stolen och verkligen skärpa mig för att kunna fokusera. Å andra sidan kommer jag verkligen att sakna gruppen. Dessa fantastiska underbara människor som har gett varandra och mig själv massor. Ibland kan jag verkligen det där med att fatta beslut snabbt och hålla mig till en åsikt, men ganka ofta funkar jag faktiskt så här.. Å ena sidan så.. fast å andra sidan... men så kan det ju även vara så här... Haha. Har pratat med mamma om det där. När jag var liten blev hon så irriterad på mig när jag kunde sitta med strumporna i händerna och inte ta på mig dem fast hon bett mig om det. Förmodligen satt jag och funderade på om jag skulle börja med höger strumpa först eller om jag skulle börja med vänster. Sen kom hon och avbröt och så var jag tvungen att fundera om från början. *skrattar* Har hört att det är typiskt vågbeteende. =)

Träffade Marie igår. Tog en kvällsfika på Morfars. Morfars har blivit för populärt för att vara ett bra uteställe, men att sitta och ta en fika en tisdagkväll är det som gjutet för. Riktigt hög mysfaktor. Inte på alla ställen man kan halvligga i en soffa och prata om allt från problem och psykologi till roliga anekdoter och gamla högstadieminnen. Tror vi var "fast" där i nästan 3 timmar. Men trevligt hade vi. Som vanligt.

Dagens Horoskop för Vågen enligt Aftonbladet.se
En utmärkt dag för affärer och ekonomiska beslut av olika slag. Kvällen bjuder på dans eller humor.
Kan ju säga att kvällen verkligen inte bjöd på någon dans. Tittar på Seinfeld nu samtidigt som jag bloggar. Nog för att det är roligt, men jag vet inte om det räknas? Och sen är det kanske lite sent att uptäcka att dagen är utmärkt för affärer och ekonomiska beslut när klockan visar 23.20 inte särskilt mycket kvar av dagen att göra bra affärer på.. Betyder det att om jag gått på stan direkt efter jobbet som jag hade planerat så hade jag gjort värsta fyndet. Vila affären i Halmstad firade ett år idag med lite erbjudanden. Hade tänkt gå dit och se om jag kunde hitta en fin nyårsklänning, men när jag väl kom hem från jobbet var jag för trött för att orka gå in till stan och trängas med folk. Misstag? Lär jag ju aldrig få veta... :p Eller var det kanske ett bra ekonomiskt beslut att inte gå in till stan? På det sättet kunde jag ju omöjligt göra av med några pengar eller.... Fast det klart. Man kan aldrig tjäna så mycket pengar som när man handlar på rea. Jag vet att det är kvinnlig logik så det smäller om det. Men så är det. =)

   kall, trött och fattig...

Kallt som attans ute. Märks att vintern är på väg. Fast det klart. Jag har det hellre såhär än en massa regn och blåst eller äckligt snöslask. Har man bara varma kläder så klarar man sig faktiskt ganska bra. Fast jag hade behövt ett par riktigt varma praktiska vinterkängor. Bara det att det inte är så roligt att lägga pengarna på. Men det känns som om det kommer att behövas i vinter om det här vädret ska hålla i sig..Varnade för värsta snöovädret på nyheterna ikväll. Får väl se hur det ser ut  utanför fönstret när man vaknar imorgon...

 

 Idag har jag varit på året första julmarknad. Wapnö julmässa. Wapnö ligger en 5-6 km utanför Halmstad och jag åkte dit med Evelina & Daniel, så mötte vi upp deras kompisar Silje & Markus där. Var faktiskt där förra året också, fast då regnade det och var ganska otrevligt. Bara vädret sätter ju stämningen ganska mycket. Var iaf riktigt mysigt, fast jag var ordentligt frusen när jag väl kom hem. Masa fina saker hade de, men eftersom det mesta var genuint hantverk så var det självklart priser därefter. Men jag handlade ett bröd, en julost samt ett sadelöverdrag i fårskinn till min cykel.=)  Fast det klart. Min julstämmning ökade ju inte ett dugg. Önskar nästan att jag tyckte om glögg. Det hade kanske fått mig att få lite julkänsla? Eller så är jag helt obotlig när det gäller det där med julen. Haha.

Var på kalas igår. =) Tinas Anders fyllde 25 så vi firade honom i Ljungby. Det var trevligt, men det var riktigt mycket folk där som jag inte kände, så jag måste erkänna att jag blev lite blyg... Har svårt för att slå mig ner bland massor med folk å bara börja snacka. Föredrar att "bearbeta" folk själva eller i mindre grupper. Men som sagt, lite nytt folk pratade jag med och alla verkade ha det bra. Vi (som i alla andra) vann även i den stora kampen "Vem kan slå Anders & Johan". Kanske inte var helt jämna förutsättningar, men det var riktigt underhållande. *ler* Bjöd på riktigt god smörgåstårta gjorde de också. =)

Har haft en grymt konstig vecka. Mina känslor har verkligen åkt bergochdalbana. Har varit ledsen, glad, irriterad, lugn, pigg och glad. Vet inte vad som har varit med mig. Kan ha varit pressen som har varit i gruppen och alla påtryckningar överallt ifrån som har påverkat mig. Folk har så mycket åsikter om hur man ska vara att jag ett tag glömde bort att känna efter vad jag själv tycker. Galet trött blir jag iaf av att känna så mycket... Hade iaf världens bästa avslut på veckan. I fredags, strax efter klockan hade ringt (första gången, sen brukar jag snooza en 3-6 ggr) så öppnas min lägenhetsdörr och in kommer världens bästa Simon. Med sig hade han nybakade frallor från Östras Bageri. Så vi hade en mysig och trevlig frukost ihop. Underbart. Levde på det resten av dagen (rent mentalt, hungrig blev jag igen några timmar senare som vanligt) Är jag morgontrött så är Simon grymt morgontrött. Det är inte ofta han är uppe före mig och ännu mer sällan händer det att han är piggare än vad jag är. Men det är alltid lika roligt när det händer och jag hade inte kunnat tänka mig en bättre fredag. =)

 

Förra helgen var inte heller så dum, för då var Jennie på besök. Hade en lugn fredagkväll. Gick på stan på lördagen och hittade massa fina saker som ingen av oss hade råd med, sen gick vi ut på Mårtensson på lördagen. Det har konstaterats innan (av mig och Nina) och jag konstaterade det igen. En kille som helhjärtat och seriöst sjunger med till schlagerlåter går inte att ta på allvar. Jag kan bara inte göra det... Haha.

 

Annars då? Händer inte så överdrivet mycket här. Är bara trött och seg när jag kommer hem från praktiken om dagarna. Men så är det ju när man ger 100% Snart dags att försöka sova så jag orkar med en ny vecka. Sista veckan på månadsprogrammet. Spännande, spännande...Och på tisdag så kommer csn pengarna! Inte en dag för sent...


   You've Been Officially Pimped

 Tihi....hoppas Grinchen gillar den nya designen :)

Kram från TokFia

   Älska MER

Känner mig helt begränsad. Min telefon har inte fungerat på hela kvällen. Från runt klockan 16 idag har det varit nätproblem. Telias nät (som Halebop använder sig av) har nätproblem. På telias hemsida kan man läsa följande
"Info: Stora störningar i mobiltelefonin i delar av Hallands län. Felavhjälpning pågår". Från början var det beräknat att det skulle vara åtgärdat till kl 04 inatt, men nu har de iaf ändrat det till någon gång runt 23.30, hoppas de håller det. Det är inte bara det att jag är otroligt beroende av min mobil, för det är jag, tänk om någon vill något viktigt.. Sen var det faktiskt så att jag hade ett viktigt samtal att ringa plus att jag hade velat prata med momor en stund. Vilket förvisso oxå är viktigt. Hoppas den funkar imorgon annars tycker jag att det är lite väl jobbigt...

Har faktiskt gjort en riktitg osjälvisk handling den här veckan. Jag gav bort min Halmstads Pärlor cd skiva med Gyllene Tider igår. Gav den till en av deltagarna i månadsprogrammet. Han blev jätteglad, så det kändes verkligen bra. Fick en jättegod MER idag som tack. Hallon-Svartvinbär. =)
         

Hade världens mysigaste start på den här veckan faktiskt. Sov över hos Tina natten mellan måndag och tisdag. Anders var iväg med jobbet så jag var "substitut". Såg på film, åt lite godis, kelade med kissen och pratade massor. Vet inte när jag senast sov över hos en kompis i samma stad som jag bor i... *ler* Men mysigt hade vi det iaf.

Igår var jag Simon och Linus på bio. Vi såg den nya Bond filmen, Quantum of Solace. Tror pojkarna gillade den bättre än jag, för jag blev inte särskilt imponerad. Vill man har tuff action och häftiga biljakt scener och stridsscener i luften osv är det verkligen den perfekta filmen. Men jag saknade verkligen den där Bond-känslan (och jag är verkligen inget Bond-proffs, har bara sett några stycken filmer). Inget "my name is Bond, James Bond", ingen Vodka Martini (i en scen visste han inte ens vad han drack) och ingen galen Q med smarta överteknologiska prylar.. Vissa saker borde faktiskt få vara som de alltid varit...

Nej, nu ska jag titta på CSI NY sen ska jag försöka sova. Imorgon är det ju fredag , sista dagen på vecka 2 av månadsprogrammet (halvvägs), samt att jag ska göra en Familjekarta aka Släktträd med mina handledare imorgon. Ska bli lite spännande. Sen är det ju inte fel att det snart är helg heller...  =)
Det enda som saknas just nu är en riktigt varm godnattkram och lite MER kärlek...

   "utan allt" kommer att bli det nya "extra allt"...

Jag sa ju att jag skulle försöka uppdatera lite tätare... Haha.
Måste berätta. Jag och Simon var lite lata igår så vi köpte mat på Mc Donalds. Köpte där och tog med oss hem för att äta. Testade den nya Carlifornia Classic, men beställde en utan bacon. Bara det att när vi väl kom hem så visade det säg att jag varken fått kött eller bacon. Bara två brödbitar med lite sallad och dressing emellan. Var så trött, hungrig och irriterad att jag tom började gråta. Hur korkade får man bli?? Å betala det priset bara för att få lite bröd... Hur tänker folk!??!! Så jag var tvungen att traska tillbaka till donken (jag fick iaf kämpa för den flåtiga maten) och berätta för dem vad som hänt. Fick en ny burgare (denna gången MED biff) utan problem och personalen var jättetrevlig. Men jag blir så trött!!! Det ska bara inte hända en sån sak.. Jag som inte är något Mc Donalds fan i vanliga fall blev ju inte direkt mer positivt inställd... Även om burgaren i sig var god så var det ju definitivt inte värt besväret... Där fick jag för att jag inte ville laga mat en lördagkväll!
Den här bilden är från en Indisk Mc Donalds reklam. Är det bara jag som börjar tänka på Pennywise i filmen Det??
 Vilket leder till slutsatsen att McDonalds är onda.....

   fullt ös,både inne och ute...

Den här veckan har varit helt galen. Massor med nytt. var helt slut i fredags. Kändes underbart att det äntligen var helg och att jag inte planerat in något stort på hela helgen. Bara lite tvättande, filmtittande och mys med Simon... Sen blev det givetvis ett samtal till fars-gubben idag då det faktiskt är Fars Dag. Han var på så gott humör och så pratsen att vi nog snackade i 30-40 minuter, vilket ju inte händer varje dag... Han verkade riktigt glad över att syrran hälsat på honom idag och att både jag och bror hade ringt honom...

Förra helgen började lite olyckligt med att Syrran och mamma inte kunde komma hit på fredagen som det var tänkt eftersom det var halt och Anna hade inte satt på vinterdäcken på bilen än... istället kom de lördag fm, så det blev inte så mycket tid tillsammans. Men vi var ute och gick en runda och åt en god middag ihop... =)

Sen hade de med sig massa fina saker till mig. Anna hade handlat köksstolar åt mig på IKEA. 4 stycken svarta Stefan-stolar. Som jag har längtat och sett fram emot att få hem dessa stolarna. Har haft lite roligt åt mig själv när jag ertappat mig att tänka på stolarna. Vem hade kunnat tror att jag skulle bli så glad för ett par stolar...? Vuxenpoäng så det skriker om det. För ett par år sedan hade jag blivit glad om någon hade gett mig stolar, men inte sett fram emot att köpa och få hem något så "tråkigt" som köksstolar. Men jag blev riktigt nöjd med resultatet. Behövde inte ens sätta ihop dem själv. Tack Anna. Måste givetvis lägga in lite före o efter bilder. Den fina blomman på bordet fick jag av mamma. =)
  
 Klicka på bilderna för att se dem större.

Mamma begav sig hemmåt och jag och Anna tog oss till Göteborg för att fira Lindas (Anders sambo)25-års dag. Stor fest på Polska föreningen (tack vare en av Anders kompisar) och kvällens tema var G-hattar. Själv blev jag av med min hatt som jag hittade i Malmö, eftersom syrrans hatt som hon beställt från Ebay inte hade hunnit komma tyckte jag att jag kunde dela med mig. Sagt och gjort. Hon fick min "gosiga" hatt och jag tog en hatt som kunde gå under benämingen "gangster" då den faktiskt var kritsträcksrandig. Fulländade min image med cityshorts, skjorta och väst. Det var riktigt skoj att se att de flesta hade ansträngt sig och det fanns några riktigt kreativa hattar. Man kunde se allt från grodhattar, göteborgskarts hattar, godishattar till glorior och galanta hattar. Var en riktigt rolig fest iaf.
   
Här kommer Anna, Jag, Linda i sin guld- och glitterhatt aka Gandalfhatten och Anders i sin grönsaks hatt. :) Klicka på bilderna för att se dem större.

Har varit mycket att göra på jobbet den här veckan. Althea har ett behandlingsprogram som kallas "Månadsprogrammet". 12 klienter går i vår gruppverksamhet från 9-16, måndag-fredag, i en månad. Ett av kraven för att gå där är total nykterhet under denna månaden. Tänker inte gå in så mycket på vad det innebär mer, men lite kort så innebär det att  eftersom det är ett behandlingsprogram så jobbar personerna med sig själva, sitt beroende och sin nya nykterhet. Jag tycker det är jätteintressant och kul att jag får vara med och följa den här gruppen. Månadsprogrammet leds av två gruppledare, denna gången är det min handledare Jan och en kvinna som heter Riitta. Meningen är att jag under denna perioden ska sitta med i rummet, men utanför gruppen och vara observatör. Jag får inte säga någonting förutom på rasterna och sen får jag 10-15 minuter i slutet av varje dag då jag får reflektera över vad jag sett eller tänkt. Kanske inte låter så jobbigt, men alla som känner mig vet hur jäkla svårt jag har dels för att sitta stilla så länge sen för att vara tyst så många timmar. Har nog aldrig hänt innan... Att inte få prata på flera timmar på rad... skulle kanske vara när jag sover då. Fast det klart. Det är ju inte alla gånger som jag är tyst då heller... Haha. Hur som helst. Har varit ganska trött när jag kommit hem på kvällen. Det är ganska mycket att ta in. Med tanke på hur jag känner som bara sitter utanför, kan man ju tänka sig hur trötta gruppdeltagarna måste bli...

Sist men inte minst... Anna hade med sig min födelsedagspresent förra helgen. Ni kanske minns att jag fick ett klock-smyckeskrin av henne, Anders, Linda och mormor men att det var trasigt när jag packade upp det från lådan. Fattades en stor bit trä på baksidan .Företaget skyllde på posten, men då det inte sytes en skråma på kartongen och att träbiten som var borta inte fanns inuti kartongen så såg den förmodligen ut så när de packade ner den. Hur som helst skickade de en ny, så nu har jag äntligen fått den! Har velat ha en sån här sedan första gången jag såg en på Ebay. =) Tycker att den är jättefin! Får plats med hela 20 klockor i den, så det finns lite ledig plats fortfarande. =)
  
så här fin är den. =)

   
och så här bra blev det. =)

Om ni inte visste det innan så antar jag attt ni har räknat ut det nu, jag gillar klockor. Helst stora klockor. Använder inte det så myket för att hålla koll på tiden utan snarare som en accessoar som är kul att matcha med. Så det är lite olika färger och modeller. Gillar min samling så här långt... =)

Hur kan det egentligen regna så här mycket? Tycker inte det är så trevligt. Fast det klart, så länge man får sitta inne med en varm kopp te och en bra bok eller får mysa framför en bra film så är det inte jobbigt. Men så kommer man ju alltid till den där biten då man måste gå ut och allt är blött kallt och ruggigt... då är det genast inte lika trevligt längre...

Nej, nu ska jag fixa lite till här hemma innan det är sovdag. Månadsprogrammet andra vecka startar ju imorgon så då måste jag ju vara pigg och glad. Ska försöka att inte dröja lika länge till nästa uppdatering... =)

RSS 2.0