Gott Nytt År!

Om några timmar så var även det här året slut...
Tycker inte det var så länge sen det var nyår sist...?
Ville passa på att önska alla en riktigt härlig kväll,
samt ett underbart 2008!


image50

   om juldagarna å så....

Kom på att jag varit en dålig bloggare... Men det har varit så mycket annat, så jag har inte tagit mig tiden att sätta mig vid datorn å skriva. Sen kan det även bero på att konkurrensen om datorn har varit ganska stor..

Lilla julafton firade jag med Simon hos hans bror och hans flickvän, Tomas & Johanna, och deras son Viktor. Med och firade var även Simon och Tomas mamma Anki och hennes kille Mirko (som säkert inte stavas som det låter..) Var en riktigt mysig och trevlig kväll. :)

Julafton var lite annorlunda mot vad det brukar, hela familjen var i alla fall samlad. Mormor hade fått permis från sjukhuset i några timmar. Kändes riktigt bra att hon kunde vara med och fira. Fast hon blev rätt trött och vi fick köra tillbaka henne ganska tidigt.. Men huvudsaken var ju att hon kunde vara med en stund iaf. :)
Fick massa fina saker och åt alldeles för mycket god mat. Precis som vanligt. :)

Jag valde att bojotta den stora utekvällen på juldagen, nog för att jag alltid haft skoj när jag gått ut, men precis som förra året kände jag att det var alldeles för dyrt för en enda utekväll, och då kan jag tillägga att det var billigare entré förra året. Hörde något om att priserna på Lorden skulle vara 250 kr för förköpsbiljetter och 150 kr + garderob för de vanliga biljetterna. Helt galet! I lilla karlshamn!!!
Valde istället att gå på bio på Filmpalatset i Bromölla med syrran, Nina å Simon. Mycket trevligare! Älskar biosalongen i Bromölla! Den är så stor och man sitter så bra. Älskar att man kan sträcka ut sig fläka sig lite. Haha. ;) ( Filmpalatset korades 2001 till Sveriges bästa biograf av SVT 1 Filmkrönikan.)
Såg den svenska storsasningen Arn Tempelriddaren.
Tyckte den var riktigt bra, fast som vanligt är ju böckerna bättre.... :)
image49

annandagen var det julmiddag med pappa som gällde. Plankstek på Terassen kändes som ett bra alternativ till alla julbord man ätit... :) Gott och riktigt trevligt. Sen är det ju så att pappa alltid är sig själv, å allt vad det innebär..

För övrigt har jag träffat lite kompisar å haft lite julklappsbyten å så. Supertrevligt.

Å så har jag haft lite fredags-filmmys med Nina med godis från reptil. Just like old times. :D
Hyrde (jajamensan, för här kostar det inte 50 spänn å hyra en film) filmen Freedom Writers. Den var verkligen superbra! Blev helt rörd. Lite Remember the Titans känsla över den..
Kan rekomendera båda filmerna. Såå bra! :)

Såg The Holiday med syrran här om dagen. Den var oxå riktigt bra. Så där mysig å rolig å ledsam på en å samma gång. En riktig tjejfilm. :) Sen kan man ju inte påstå att nån av oss tycker Jude Law är särskilt ful... Mmm...ögongodis! :)

   ganska vuxen faktiskt

Har gjort ett vuxentest . Lite underhållande. :) Fick 15.1 vuxenpoäng vilket skulle ge mig en uppskattad ålder på 27.
Så det så. :)

Fast sen kanske man kan tvivla på hur mycket man kan lite på det där. Sist jag var hemma trodde busschauffören att jag var under 19 och trots att jag inte känner mig som 27 känner jag mig definitivt inte som 19 längre....

   black is back

Har haft en ganska lugn men lyckad helg.

Tog det ganska lungt under dagen på lördagen, lagade mat å donade lite..
Sen vi fyra var jag Marie och Maries kompis Helena på modevisning hemma hos en tjej, Angela, som syr och designa egna kläder.
Även om inte det var så många av kläderna som riktigt var i min stil, var de snyggt gjorda och det var en rolig upplevelse. Var även med i lotteriet och vann på mina båda lotter; ett paket kaffe och en ansiktsmask. :)

Sen gick vi till Bulls och käkade lite, pratade massa samt tog ett par öl. Riktigt mysigt.
Eftersom vi inte kände för att avsluta kvällen så tidigt och våra plånböcker påpekade att vi nog inte skulle ha råd med en helkväll ute bestämde vi oss för att hyra film, köpa godis och gå hem till mig.

Förutom att filmen, Black Christmas, inte var så bra hade vi såå roligt. Eller, vi hade ju ganska roligt åt filmen oxå.. :) Det skulle nog varaít en skräckfilm men var mest var underhållande.. var dock lite riktigt äckliga/groteska scener i den...

Fast eg kanske man inte kan förvänta sig så mycket av en film vars baksida lyder enligt följande:
"Julen blir blodig i år ?
Det är något som rumsterar på vinden. Och det är inte hustomten ? För många år sedan blev Billy inlåst av sin psykotiska mamma, och när han släpptes fri mördade han brutalt mamman och hennes nya familj. Idag är det ingen som vet var Billy är. Och på den adress där massakern ägde rum nalkas nu julen för de sex söta systrar som bor där tillsammans med sin ensamstående mamma. Men nu väntar dem en julöverraskning som de inte alls har önskat sig. Billy är tillbaka. På jakt efter en ny familj att fira högtiden med ?

Gör dig redo för ett juläventyr som är så långt från ?Grinchen? och ?Kalle Anka och hans vänner önskar god jul? som man kan komma. ?Black Christmas? är en nyinspelning av Bob Clarks kultrysare från 1974 och den präglas av en julstämning av det mest makabra slag!"


Och när de skriver sex söta systrar så menar de 6 tonårstjejer på ett studenthem (typ alfa kappa) och den ensamstående mamman är deras föreståndare. Man kan ju undra om den som skrev baksidan ens har sett filmen? De hade nog kunnat vara lite otäckt, om man bara gjort det annorlunda...?

Blev senare än vad vi hade räknat med. :) Vi hade massor att prata om och att diskutera. Men roligt var det. :)

Även söndagen blev ganska lugn. Bakade saffransskorpor och daimtryffel. Har aldrig känt mig så huslig förr. Haha
Ska koka kola idag hade jag tänkt , sen så har jag nog julstökat så det räcker... :)

"Humlan kan inte flyga, men den vet inte om det, så det går bra endå.."

   Lucia

image46
Skäms nästan över att säga det, men de enda luciasångerna jag har hört idag är de som fanns i syrrans blogg. Shame om me! Men jag har iaf varit på Lussefika hemma hos Tina. Drack tom glögg! Det ni.
Var inte alls lika hemskt som jag mindes det, fast jag tror att jag har fått årets dos av glögg nu..  :)
 
Var iaf rikigt duktig igår. Dels var jag med Eve på bilprovningen ( å passade hunden) så nu kan jag "allt" om bilprovningar, sen bakade Evelina och jag lussekatter och kokade knäck.
Förutom att knäcken smälte litermåttet, gick det huuur bra som helst. :)
    

Idag har jag gett mig själv en julklapp. Fixat mina naglar. :) Känner mig så fin! Vill ha det så här jämt!
Förutom den julklappen, har jag knappt handlat några andra klappar. Sent ute som vanligt... Att jag aldrg lär mig?
Planen är att ta en ordentlig runda på stan imorgon. :)

Har blivit helt bortskämd denna veckan. Supergoda middagar med Eve både igår och idag.
Igår var det llövbiff, pommes och bearnais sås, idag var det kyckling, ris och jordnötssås. Mums!
Kommer blir jobbigt att behöva nöja sig med nudlar efter det här... :)

Nej, nu är det sovdags. Hoppas alla har haft en bra Lucia.

   Fältstudier m.m

Har varit på Fältstudier på hemvårdsförvaltningen idag. Fick information om stället, vara med på ett bomöte samt följa med en biståndshandläggare på 2 st hembesök. Mycket trevligt och intressant. Väldigt omhändertagande och trevliga handläggare. Kändes jättebra. Lärorikt värre. Tror dock jag är alldelles för blödig för att kunna jobba med sånt. Skulle bara vilja bifalla särskilt boende till alla... Funkar ju inte riktigt så...
Evelina var på samma ställe men hos en annan handläggare. :) Var tack vare hennes kontakter (via Daniels mamma) som jag halkade in på just denna fältstudieplatsen. Tack för det tjejen! :)

Följde med henne hem för å hälsa på den nya vovven. Hon å Daniel var nere i Jämshög i söndags å hämtade hem en underbart söt liten dvärgpudel valp. Ett litet svart charmtroll som ska heta Bianca. :)
Kan inte hjälpa det, men när jag tänker på pudlar tänker jag på sånna där stora pudlar med konstiga klippningar. Anabolaklippning eller med en massa bollar. Jag tycker det är FRUKTANSVÄRT! Men Eve & Daniel har garanterat mig att de tycker lika illa om det som jag och att de ska klippa henne normalt. Detta kommer förmodligen ändra min syn på pudlar... även om de där "boll-hundarna" sitter ganska djupt rotade...


skräcksenario-"anabolaklippning" samt bollar
(klicka för att se den större)

Men som sagt så var lilla Bianca helt underbart söt och som många andra hundar verkar hon dras till illaluktande saker som tex mina gympsakor. Eller är det bara det att hon är tjej och att hon redan har insett hur glad man blir av skor?? Hittade iaf lite Bianca liknande hundar på nätet, den vänstra är en valp, och den högra är några månader...
klicka på bildernaför att se dem större. :)


Gulligt va? :)

Nej, nu ska jag försöka sova lite. Har ju varit tvungen att stiga upp tidigt flera dagar i rad, och jag är ju inte den som är bäst på att varken lägga mig eller att somna i tid...

   julfika å sånt

Julfikan i Varberg var supermysig. Trevligt att hitta på något nån gång. Tyvärr var inte alla där men det var; Ellinor (givetvis), Renate (som är såå tjock nu, barnet är beräknat till den 29e dec), Evelina, Tina, Susanne, Eva, Boel, Sofia med klassbebisen Ola (som har hunnit bli 10 månader nu) å så lilla jag förståss.
Efteråt gick jag Eve å Tina en runda på stan. Stooort Cervera med massa fina saker, men jag hittade tyvärr inte en enda julklapp. Investerade dock i en klänning att ha på julafton. Älskar att fynda, 50% rabatt är inte fel! :)

Efter att ha läst syrrans blogg, blev jag inspirerad att göra ett test om vilken av tomtens renar jag skulle vara. För er som alltid undrat, här kommer svaret:
You Are Comet
A total daredevil, you're the reindeer with an edge!

Why You're Naughty:
You almost gave Santa a heart attack when you took him sky diving
Why You're Nice: You always make sure the sleigh is going warp speed
Which of Santa's Reindeer Are You?

Har skrivit klart min pensionsuppgift nu. Ska läsa på lite till så jag vet vad jag ska säga på redovisningen imån. Ser verkligen inte fram emot att behöva stiga upp klockan 6. Men bara allt går bra så antar jag att man kan leva med det. :)

   våffeltest

Invigde mitt våffeljärn i måndags. Har ett sånt där sprillans nytt (?) med emaljfot som jag fått av mamma... Det var iaf hur bra som helst. :) Våfflorna var väl dock sådär goda. Men med sylt och grädde är det mesta gott. :)
Testade nått nytt (mest för att de var rusktigt billiga);
Ekströms Fullkornsvåfflor.
Kan inte direkt säga att de var äckliga, de smakade bara nyttigt.. Ger dem 2,5 hjärtan av 5

ungefär såhär ser mitt supermoderna våffeljärn ut.. :)
klicka på bilden för att se den större

Såhär i efterhand vet jag inte varför vi åkte till Växjö igår Vi trodde vi behövde åka för att vi skulle få ut och få info om examinationsuppgin som skulle göras och även om det inte var helt säkert så hoppades vi på en heldag. När vi kom dit fick vi veta att det bara skulle bli 2 timmars lektion. Inte så roligt. Men det hade känts bättre om inte så stor del av lektionen gått ut på att läraren berättade om sitt liv och att resten gick åt till att en viss störig kursare från Värnamo försökte hävda sig genom att slänga ut sig massa kommentarer som INGEN ville lyssna på (möjligtvis med undantag av hennes hejarklack på 2 pers..). Efter 1,5 timme anser läraren att vi är klara. Visst hade vi fått ut uppgiften, men för övrigt kändes hela lektionen meninglös. Uppgiften hade lika gärna kunnat mailats ut. Att lägga både tid och pengar på en sån dag känns inte helt motiverat... Men det var ju inte lätt att veta hur det skulle bli innan man åkte dit. Det är lätt att vara efterklok... Och jag som var elak och bitter redan innan... *ler*

Idag har vi haft lektion i Halmstad. Grupparbete med förberedelse inför torsdagens examination/seminarie. Gick väl helt okej. Känner mig iaf lite mer säker än jag gjorde igår..
Ska redovisa om nått så "spännande" som pensionssystemet. Erkänner att det är nyttigt, för jag är inte ett dugg insatt i det. Antar att det är kunskap som man kan ha nytta av åtminstonde.
Eftermiddagen var dock inte lika inspirerande. Gruppsamtal där vi skulle ransaka oss själva och sätta in oss i alla möjliga besvärliga situationer som man kan tänkas hamna i i sitt yrkesutövande. Nog för att det är viktigt att fundera lite över det, men jag känner mig inte varken redo eller tillräckligt insatt i att veta hur jag skulle reagera när det tex gäller en kollega som beter sig illa eller ang omhändertagande av barn.
Jag vet hur jag vill reagera, men vad finns det som garanterar att jag kommer göra det? Hur kan man veta det när man aldrig hamnat i liknande situationer? Vad får man göra? Vad är rätt handlande? Borde jag veta allt det? Jag går ju faktiskt termin 3... Eller som jag skulle sagt det, jag går faktiskt bara termin 3, ge mig lite mer tid...

Imorgon ska hela klassen (de som vill av Halmstadgruppen) på julfrukost/fika hemma hos Ellinor i Varberg. Ska bli jättetrevligt. Uppdaterar hur det var senare... :)
Nu ska jag koka mig lite te och sen sätta mig och skriva lite på min pensionsuppgift...

   1:a Advent

Måste säg att det känns lite konstigt att det redan är december. Allting går så fort...
Idag är det i alla fall första advent, säkert ingen som har missat det. :)  VIll ni veta mer om advent och julseder kan jag rekomendera syrrans blogg. Den är så bra!  :)
Är även skyltsöndag idag. Hade tänkt gå en runda på stan, men efter som det är regningt och grått ute, bestämde jag mig för att en hemmadag i "soffan" med en film kändes bättre.. :)

Igår var hela gänget på Wapnö julmässa. :) Tyvärr var det superdåligt väder, regn nästan hela dagen å småstormigt på kvällen när vi var på mässan... Massa fina saker (och en massa onödigat strunt). Genuina hantverk osv, vilket självklart innebär genuit höga priser. Inte så att jag inte förstår varför, men det passar inte riktigt min plånbok för tillfället... Köpte lite polkagrisar iaf å smakade på en massa gratismat. :)

Fredag var tentadag. Har haft sömnproblem hela veckan, vet inte om det har varit tentaånest eller om det har varit något annat. Lyckades iaf somna innan 1 natten till fredag. Hade iof lite hjälp, men jag vet inte om det berodde på det eller placebo effekten? Hur som helst hade jag lyckats ställa klockan fel så jag var måttligt nervös när inte tjejerna kom och plockade upp mig, bara för att få reda på att jag var en timme för tidig... Jaja. Bättre det än för sent. :)

Satt länge på tentan, runt 4 timmar, vilket är rekord för mig... Ganska svår tenta, men jag trodde att jag borde klarat mig, om än precis, så borde jag ha klarat mig. Men så börjar man prata med folk och inser att man inte alls skrivit likadant och då kändes det genast inte ett dugg bra längre.. Inte bra!
Önskar att jag hade fått veta resultatat direkt, men de har ju 3 veckor på sig att rätta det så man kan ju inte räkna med att få veta det innan dess...

Var på Tentafest hos Evelina på kvällen iaf. Bara tjejer; Eve, Tina, Jag, Sara, Hanna å Hannas fd jobbarkompis Jessica. :) Sen gick vi ut på Bond, där vi träffade Micke från klassen å Eves Daniel. :) Hade verkligen en toppenkväll!

Det var väl en snabb uppdatering om min helg. Hoppas alla har haft en mysig första advent.. :)

RSS 2.0