Det andra äventyret...

Hade tänkt blogga igår, men när jag skulle göra det så ville inte sidan funka..  =/
Har varit en lugn men riktigt bra helg. Simon tog med mig ut på äventyr i lördags. Ni som läst här innan kanske minns att jag tog ut Simon på ett äventyr i februari, då till en spelutställning. Äventyret denna dag bar av till Tropikcenter här i Halmstad. Är inte så stort, men det var så att vi kunde roa oss i lite mer än 1,5 timme där inne. Var så härligt att göra något helt annat och väl inne där tänkte jag inte ett dugg på uppsatsen. Men vad är då Tropikcenter? Här hittar man lite tropiska djur som fiskar (tex pirayor å koi fiskar), kräl och groddjur, coola sköldpaddor och en hel del häftiga apor. Tycker  faktiskt att aporna är riktigt roliga. Och så nyfikna! =)  Bjuder på några av alla bilderna vi tog. Fast det är lite svårt att få bra bilder eftersom det reflekteras i glaset till terrarierna ... (Klicka på bilderna för att se dem större.)

Jag och Simon fick två stora överraskningar, dels  när sköldpaddan som låg i ett hörn och såg ut som en prydnad började traska runt. =) Fick klappa den så det var lite coolt. Titta vad nyfiken den är! =)
  
mmm. en kedja! Kan man äta det?
Sen var det den stora alligatorn som låg helt blixtstilla i terrariet. Först trodde vi att den var levande, stod flera minuter och tittade på den och pratade om att sen sån vill man minsann inte möta. Så konstaterade vi att den varken blinkade eller såg ut att röra sig, så då konstaterade vi att den nog var fake. Bara det att när vi gcik förbi en stund senare så hade den stängt ena ögat. Läskigt! Den var så stor å otäck!  Ser helt ond ut med....
  
Tänk å simma på en sån när man badar...

    
*blubb, blubb*

  
bebissköldpaddor, står att om 10-20 år så blir de lika stora som mamma å pappa som är på bilden brevid..


Å så lite bilder på några coola apor!

å så stretchar vi vänsterbenet....
rödhandad tamarin
    
vitörad silkesapa


rödbukstamarin
 
liten men tuff!
dvärgsilkesapa

Efter vi varit på Tropikcenter tog vi en liten runda på stan, gick i lite affärer och avslutade med en kaffe å en macka på Fribergs konditori. Trevligt värre... =)
Det här med äventyr har blivit lite vår grej nu, är roligt att överraska den andra med ngt nytt... Behöver inte vara något stort, men att få komma iväg och göra något kul och utöver det vanliga och att se delar av staden som man kanske inte skulle besöka annars. Så nästa gång är det min tur att fixa ett äventyr, men det blir ju svårare och svårare för varje gång. Får se vad jag kan hitta på. =)

Kommentarer
Postat av: Tina

Hej gumman!

vilka fina bilder ni tog. Den där krokodilen såg verkligen inte snäll och söt ut. Tur att den inte åt upp er! Nu är det snart dags för fika, sitter och väntar på er nu!

puss tina

2009-05-25 @ 11:09:36
URL: http://seasonsports.se
Postat av: Anna

Vilket trevligt äventyr. Han är inte så dum den där Simon :)Var ju flera fina bilder! Håller dock med Tina om att den där crocken inte såg särskilt snäll ut.Nu ska jag iväg till jobbet. Hur gick handledningen? Puss på kram

2009-05-25 @ 23:26:07
URL: http://tokfias.blogg.se/oz

Kommentera inlägget här:

Vem är du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)


Har du en egen blogg/hemsida?:


Vad har du på hjärtat?:


Trackback
RSS 2.0