Vardagstankar

Helt otroligt. Redan den sista januari... Hänt massor men endå ingenting den här månaden. Har börjat min fjärde termin på Socionomprogrammet. Det sorliga är väl att jag inte vet om det är detta jag vill. Hur ska man kunna veta?
Ska till Växjö imorgon om inte den där stormen som de pratat om drar in över natten. Det blåser ju ganska ordentligt just nu, men det verkar inte vara stormstyrkor än.. Fast å andra sidan är det tredje gången de pratar om stormar de senaste veckorna och det har man ju inte märkt något av. Hoppas att det blir så den här gången oxå...

Nina och Tina har varit borta en vecka nu och de verkar ha det underbart i Thailand. :)

Idag har jag grym träningsvärk i ryggen. Jag å Eve tränade vanlig gympa i tisdags och Ki-Box igår. Tycker verkligen Ki-Boxen är rolig, men den är fruktansvärt jobbig. Trodde jag skulle spy i slutet av träningen igår... (tänkte att ni ville veta.. hihi)

Annars? Fick veta att jag fyllt i ansökan för bostadsbidrag för 2006 fel så nu vill Försäkringskassan att jag betalar tillbaka massor med pengar. Jippie. Pengar som jag har så gott om. Underbart. Ringde dem igår för att reda ut problemet. Fick först sitta i 10 min teleefonkö, sen fick jag prata med någon som råkade koppla bort mig så jag fick ringa upp igen och fick då köplats 63. Tack för den. Det är så roligt med telefonköer när man ringer från en mobil...

Med risk för att låta som en fjortis... men jag blev faktistk riktigt ledsen när jag i tisdags förra veckan hörde att Heat Ledger var död. Hoppades hela onsdagen att det skulle dementeras, men det hände ju aldrig...
Tycker han var så söt och verkar så charmig... Hamnar definitivt på min top 7 lista över fina skådespelare. (Det skulle ha varit en topp 5 lista, men jag kunde inte välja..haha)
image74
Heat Ledger

Nyfikna på hur listan ser ut?
1. Johnny Depp,oavsett hur gammal han blir är han HET.
2. Paul Walker , som jag gillat sen "Skulls"
3. Jared Leto , snygg redan i Mitt så kallade liv, och är nu även sångare i det bra bandet "30 seconds to Mars"
4. Heat Ledger , fick nog upp ögonen för honom i en riddares historia...
5. Jason Lewis , även känd som "Smith" i Sex and the City
6. Brad Pitt, är inte snyggast, men fortfarande snygg..
7. Jude Law,  speciellt snygg i "The Holiday" :)
Bubblare: George Clooney, gammal men välbevad... :)

klicka på bilderna för att se dem större


Sen har vi ju de skådespelarna som är grymt snygga i vissa roller som tex Orlando Bloom som Legolas eller
Viggo Mortensen som Aragon, båda från Sagan om Ringen filmerna. :) Fast det klart. Orlando har ju sina ljusa stunder även i andra filmer... fast Viggo som mest ser sliten och gammal ut i vanliga fall. Inte ett dug snygg.

     
klicka på bilderna för att se dem större

Undrar om jag har överanvänt ordet snygg i detta inlägget? Men men. Jag bjuder på det. :)
Har säkert hänt mångder av andra grejer som säkert hade varit värt att kommentera, men just nu kommer jag verkligen inte på det. Har bloggtorka... Kan vara en släng av vinterdepression som gör att jag bara känner mig så handlingsförlamad när det gäller allt. Förhoppningsvis går det över snart...

   Fyndat!

Har varit på stan med Marie idag! Helt underbart skoj. Hade behövt ett par nya jeans, men alla jag hittade var konstiga eller extremt dyra. Men jag gjorde lite fynd idag iaf.

Hittade två par Bronx skor! Ett par ankelstövlar/stövletter (ngt som jag letat efter LÄNGE) och ett par ballerinaskor som kommer bli perfekta att använda till våren (längtar redan). Båda skorna är av märket BRONX. (Har ett par ljusbruna BRONX tåsandaler som jag älskar. Har aldrig fått skoskav av dem). Halva reapriset var det iaf på skorna, så istället för att betala 895 respektive 595 kronor för skorna betalade jag endast 520 kronor och fick båda paren! Jag älskar att fynda!

    
klicka på bilderna för att se dem större

Hade eg behövt ett par nya gympadojjor me. De jag har nu har blivit helt överanvända och gropiga i sulan. Inte helt bekvämt. Det är väl ganska tur att det inte har blivit någon supervinter, för i så fall hade jag nästan blivit tvungen att investera i ett par varma, fodrade, vattenavstötande kängor. Inte roligt att lägga pengarna på sånna. Funktionella skor av den typen är sällan snygga, bara praktiska.
Tycker bättre om att handla fina skor. Helst vår och sommarskor! Finns så många snygga varianter. Mmm.. SKOR! :)

Tror mina tre favoritmärken för tillfället är:
* Vagabond (mina vagabondballerinaskor är helt fantastiska, år efter år)
* skor från Bianco (så mycket fint!)
* Bronx skor

Investerade även i 3 par nya boxertrosor; ett par Björn Borg (som är supersköna) och två par Frank Dandy (som jag hört att de ska vara sköna). Bra med rea. Min ekonomi hade inte hållt till att köpa dem för orginalpriserna....

För övrigt? Kvällen blir lugn med mat och film. :)

   Supermusen!

Idag har min nu datormus äntligen kommit! En Logitech Mx Revolution. :)
"Världens mest avancerade mus. Uppladdningsbar trådlös lasermus med exakt MicroGear rullningshjul och Logitech SmartShift teknik".
Vackert! Och så ligger den perfekt i handen. Såå skön! :)


klicka på bilderna för att se dem större.

Vet att den är dyr, 745 kr på Webhallen,(dock betydligt dyrare på andra ställen), men jag bestämde mig för att köpa den för lite av mina jobbpengar redan i julas. Fick mig att försöka ignorera det faktum att det gör fruktansvärt ont att få skurmaskiner på fötterna och att det är hysteriskt tråkigt att storstäda... Men att få en superdatormus gör det hela i stort sett värt det! :)

--------------------------------------------------------------------------

Har träffat Marie idag, satt och snackade massor! Så trevligt!
Var ett tag sedan sist... Men nu ska det bli oftare! :)
Marie åt lunch på Vattenporten och jag drack årets första Chai Latte. Älskar Chai Latte! :) Fast den var inte riktigt lika god som den Chai Latte som man får på Espresso House. Den slår nog ingen! Eller?

Sen var jag och Tina hembjudna till Evelina på födelsedagsfika. :) Fick semlor och igelkottskaka. *ler* Trevligt och gott! Tack så mycket!

Och ett stort GRATTIS på 21-års dagen tjejen!

image70

   Lund och Patrick Swayze

Befinner mig nu åter i Halmstad efter en superbra helg nere i Lund. Har varit och hälsat på NIna. Hon och Tina åker till Thailand på onsdag. Önskar verkligen att jag hade kunnat följa med! Hade varit så roligt.
De tre musketörerna på äventyr... Men den här musketösen har varken pengar eller så bra möjligheter att missa skolan, så det äventyret får vänta till en annan gång. Men jag hoppas och tror att tjejerna kommer få en hur bra resa som helst. :)

Anyway. Jag var nere i Lund för att vara med på Ninas "Hej-Då-fest".

På fredagen var det fest i korridoren(BC2 på Delfi). Först lite Tacos med Anna från korridoren och hennes pojkvän Andreas samt Ninas fd klasskompis Helen.
Efter det så kom folket. Å det kom galet mycket folk! Människor överallt! :) Men skoj var det. Riktigt kul att få snacka lite med Madde och Martina oxå.
Men är man i Lund så måste man ju passa på att gå ut lite också.. Nina hade varit en pärla och fixat gästleg till mig. Hade värsta "Nations-rundan" under helgen.
Först stack vi till Hallands, men där var det så mycket folk och så lång kö att vi inte orkade vänta utan gick vidare till Helsingkrona. Aldrig varit där innan. Själva stället var det väl inget fel på, bara musiken. Shlagerkväll! Jag kan tycka att en och annan klassisk shlager under en partykväll kan vara riktigt lyckat. Kul med lite nostalgi och gamla shlagerdängor. Men inte en hel kväll! Jag och Nina gav upp efter 10 minuter. Efter att vi hade hälsat på Bulgarien-Anton och hans Look-Alike kompis kände vi oss nöjda och begav oss till kvällens tredje stopp, nämligen Krischan aka Krischanstads. Frächt ställe med bra musik, kände igen mig sen jag var där i höstas när jag lyckades få mina fina blinkande djävulshorn. :) Hade en bra kväll. Träffade dock en gamal NV-klasskompis som jag knappt kände igen. Haha.

Lördag dag blev hur lugn som helst! Såg klassikern Dirty Dancing, samt en ny romantisk komedi som hette Because I Said So ,som konstigt nog fick den svenska titeln "Tre systrar och en mamma"

klicka på bilderna för att se dem större

Dirty Dancing är ju Dirty Dancing och alltid bra. Tror man kan se den mängder av gånger utan att tröttna, i alla fall om man är tjej... :)
Because I Said So var väl lite lagom gullig för en lördag em. Inget som jag kan tänka mig se om den närmaste tiden, men helt klart sevärd.

Efter lite mat (Ninas jättegoda kycklinggryta) och lite uppfräschning var det dags igen. Fest med några andra av Ninas kompisar; Katte (fr K-hamn, går i Ninas klass), Alma (också en fd Karlshamnare), Alex, Jenny , Erik (Ninas å Kattes klasskompis) och Anna (från korridoren). Ganska tidigt( strax efter 10) begav vi oss till Sydskånska där kvällens event var Svartklubben- en hip hop klubb. Blev lite skraj när vi kom dit då vi nästan var först och det verkade helt dött. Som tur väl var så tog det inte så lång tid innan det strömmade in folk. :)
Var lite synd att man inte kände till mer låtar (är ju inget hip-hop freak, känner mest till det som går på MTV å så..) och att man var lite seg sen dagen innan. Jag är ju van vid ganska lugna helger... Tur att man inte tappat stilen helt iaf. :) Som en summering av kvällen så var den ganska lyckad, men vi var rätt nöjda hyffsat tidigt. Skönt att komma hem i lite vettig tid, och tills dess hade jag fått riktigt ont i fötterna. Mina stackars fötter förstår inte varför jag tvingar i dem i högklackade skor när det finns så bekväma gympadojjor. Inte för att det var så höga klackar, men är man ovan så är man...

Måste dela med mig av helgens förmodligen BÄSTA citat. Man säger många bra saker sådär efter klockan 12 om nätterna...
Anna: "Man vill ju inte bara spela ETT instrument, man vill ju vara MUSIKALISK...." :)
Så sant som det är sagt... *ler*

Trodde att jag var den enda som inte sett den omtalade klassikern Ghost från 1990, men det visade sig att Nina inte heller sett den. :) Så vi ägnade 128 minuter av vår söndag till denna fina film. :)
klicka på bilderna för att se dem större

image62
Nina å jag, Bulgarien

   snygga köksapparater

Har hittat en köksserie från Philips som jag verkligen gillar. Den är snygg, "intelligent", många bra funktioner... Kaffebryggaren finns i två alternativ, med vanlig kanna eller med termoskanna
Men som det mesta som jag hittar så passar inte priset min plånbok.. Varje del går på en sådär 600-700 kronor.


klicka på bilderna för att se dem i lite större format

Den kommer i vitt också, och även om det var snyggt det med, så var det inte lika mycket jag..
klicka för större bild

Kan verkligen se den här serien trivas hemma hos mig... :)

   Hemma

Hur härligt det än är att vara hemma i Karlshamn, träffa familjen och vännerna, så är det skönt att komma tillbaka till min något lilla, men iaf min alldelles egna lägenhet, med alla mina saker å så förstås mina fina vänner som jag har här uppe. :)
Var även skönt att få åka bil upp, hade varit jobbigt att ta väskorna på tåget. Snällt av pappa att köra mig, även om planeringen inte var den bästa... Fast det klart. En timme kan göra mycket...

Folk brukar ju även sakna att sova i sin egen säng, men efter att ha sovit i mammas ställbara Hästens-säng kan jag inte direkt hävda att jag hellre sover i min egen säng...
Har iaf investerat i lite bättre sömn (förhoppningsvis) genom att lägga 400 kronor (å då var det halva priset...) på en dunkudde (40 % anddun & 60% andfjädrar) från Hemtex. Den är så gosig och puffig. Ser nästan fram emot att få gå å lägga mig ikväll. :)

Har plockat bort mina naglar idag (de påpyggda då), iaf de som jag fick bort. Är egentligen meningen att man ska fila ner dem, men jag hade inte tålamodet till det, å så hade det redan blibit luft under några naglar. Kan inte direkt skryta med att mina riktiga naglar ser så bra ut längre.. men men. Allting har sitt pris.

Bröt den första nageln på jobbet. Innan nyår. :( Det är inte så lyckat att försöka se piffig ut om man ska städa på ett sjukhus. Har jobbat 7 dagar, en helg på avdelning och 5 dagar på storstäd. Problemet är väl att dessa dagar känns som en hel evighet. Började halv 7, så lite sovmorgon fick jag ju. Kunde till och med åka buss.
Skönt att slippa cykla när det är kallt ute (Ja, jag vet, hade jag haft körkort hade det varit enklare,. Ja jag ångrar mig att jag inte tog det när jag var 18 och bodde hemma).
Anyway. Att jobba på storstäd är inte alls som att städa på resten av sjukhuset. Det är MYCKET VÄRRE! De första dagarna skulle vi skura bassängen (som används vid sjukgymnastiken). Bottnen kunde vi skura med en skurmaskin, men alla väggar (in- och utsida) samt kanternas ovansida var vi tvungna att skrubba för hand, platta för platta. Det är inte ens hälften så roligt som det låter.
Sen är det i städkretsar ganska "känt" att jag är USEL på att köra skurmaskin. Har lyckats få andra att göra det de 3 somrar jag jobbat . Testade lite när jag jobbade med Tina, men det gick verkligen inte bra. De är ganska svåra att styra. Denna skurmaskinen var inget undantag. Nere i bassängen vhöll jag på att köra den öven kanten till trappan flera gången innan Rebecca insåg att det nog var bättre om hon tog hand om det... Haha.

Till slut var bassäng bottnen ren och maskinen skulle upp. Becca tog handtaget och jag tog tag i rondell-delen. Fick ett dåligt grepp, maskinen gled, jag knäckte en nagel och fick helvetesmaskinen på foten. Här snackar vi om en maskin som väger minst en 20-25 kilo. INTE skönt....

Nästa uppdrag blev omklädningsrummen, inga större problem. Lärde mig tom bemästa skurmaskinen. Lite lättare när det är plant och hyffsat fritt. Krävs lite teknik... :)

Sen kom vi till det jobbiga jobbet, att storstäda kontoren på sjukgymnastiken(det finns endel kontor). Röjja ut alla mobila möbler, tvätta väggarna, damma, tvätta av lamporna och sist men inte minst ligga på knä och tvätta listerna. Att krypa runt under folks skrivbord och skrubba lister är varken roligt eller häslosamt för en ovan kropp. Inte behagligt alls.
Det ironiska var väl alla "var rädd om din rygg" dekaler som satt på dörrarna... Lyckades även fixa ett fint blåmäsrka på ryggen genom att råka resa mig lite för tidigt å slå i ryggen i ett skrivbord. En och annan bula lyckades jag även få. Vet inte hur många fler hjärnceller jag har råd att tappa..?

Tillslut var det dags för det roliga jobbet. Skura golvet (2 ggr), suga upp skurskummet och vattnet med vattensugen, moppa av golvet med vatten för att vara säker på att det inte finns nån Sprint (universalrengöringsmedel) kvar, vaxa, och polera med värme-polermaskinen. Det roliga med detta är att när man är klar luktar det verkligen nystädat och golvet blir jätteblankt och fint. Man SER att man har arbetat bra. :)
Fast det klart, efter att ha burit tillbaka möblerna var det bara att börja om från början igen på nästa kontor...


en nyare modell av skurmaskinen jag fick på foten och den fina polermaskinen,
klicka på bilderna för att se dem liiiite större

Måste ju underhålla er med den sista bravaden jag lyckades med. Körde på ett arkivskåp med skurmaskinen (även om jag är bättre på att köra är jag inte proffs än) och råkade knäcka nykeln som satt i. Lite pinsamt. Skrev en post-it lapp till den som satt på kontoret (som var ledig) och ringde ner till chefen (en ny sådan) och erkände vad som hänt. Tror inte det var helt uppskattat. Tur att det var sista dagen...

Förstår inte hur de som jobbar där orkar med att göra det, dag ut och dag in, år efter år.
Men det är ju tur att de gör det. :) Själv blir jag ganska motiverad till att plugga.
Skolan kändes nästan lite lockande när jag jobbat klart för den här gången.. Fast det var ju skoj att få träffa Kent-Ernie förstås. *ler*

Har åkt på en dunderförkylning. Är täppt och huvudet väger minst 2 kilo mer än det borde... Bara liiite ont i halsen och klarar jag mig utan att ligga nerdäckad i sägen får jag väl vara nöjd. Jag har inte tid att vara sjuk. Nej, jag måste plugga. Vill ju inte komma efter...

   Egen Design

Pysslade med syrran i förgår. Gjorde lite smycken. Anna gjorde ett jättefint armband som du kan titta på här.
Jag hade lite svårt att bestämma mig (som vanligt) men tillslut blev det ett armband med matchande örhängen i brun-beiga toner.
Blev faktiskt riktigt nöjd! :)
Det enda som är en liten miss är att spännet på armbandet är i stort sett omöjligt att få på sig själv, men å andra sidan brukar det inte vara så svårt att hitta nån som kan hjälpa till.. :)

image51

RSS 2.0