Premiär!

Svårt att förstå att det snart är helg igen. Vart tar veckorna vägen? Och när ska jag känna att jag är ikapp rent tidsmässigt? Känns aldrig som att dagen är tillräckligt lång...

Igår var det premiär på Kåren. Sista onsdagen de hade öppet och första gången på snart tre år som jag och Tina tog oss dit. Nästan så det är lite pinsamt. Men den ligger ju faktiskt en bit bort och på helt fel håll. Sen är det ju inte så att man går dit för att träffa alla vänner, eftersom vi inte känner så många i den här stan å definitivt inte många studenter, så har det helt enkelt blivit så att vi har gått ut i stan istället. Men nu har vi som sagt testat. Gick ju inte dit själva utan hade sällskap av Simon, Anders och Hanna. Hannas pojkvän hade fixat gästleg till henne å Anders eftersom ingen av dem pluggar...  Hade en riktigt trevlig förfest hemma hos Hanna. Vi satt och drack vin och blev nostalgiska och pratade gamla böcker, spel och annat roligt. :) Sen begav vi oss vidare till den berömda kåren.  Blev lite nedslagen då vi kom dit då det nästan inte var något folk där, nån satt å pluggade vid ett bord och andra satt och spelade sällskapsspel. Hmm.. Har ju bara varit på kåren i Luleå och på Nationerna nere i Lund, och mina erfarenheter är att de är väldigt mycket mer välbesökta... Hur som helst slog vi oss ner vid ett bord och snackade. Kom faktiskt lite mer folk efter ett tag så det blev lite trevligare, men jag är riktigt besviken på att de inte hade något dansgolv öppet. Är inte den tjejen som brukar hänga i baren hela kvällen. Jag vill ju dansa! Får ta igen det i helgen istället... :)

Berättade ju att jag skulle på handledning i måndags. Vi känner att vi har gjort ett bra arbete med uppsatsen, har verkligen slitit som djur och ansträngt oss.  Eftersom handledaren var så positiv förra gången jag träffade henne så förväntade jag mig att det skulle vara något liknande även i måndags. Så blev dock inte fallet. Hon totalsågade oss, sa att vi förstört vårt material och antydde att hon inte tyckte vi skulle lämna in uppsatsen då hon inte kunde stå bakom den. Vi pratar om det, jag frågar om inte det viktigaste är att jag och Evelina kan försvara de valen vi har gjort, då säger hon bara "Lycka till!" och går in på sitt arbetsrum. Hon är såå märklig!
Gjorde mängder av sista minuten ändringar under måndagen och på tisdagen begav vi oss till Växjö, kopierade upp upssatsen och lämnade in den. Var kul att få träffa alla och höra hur de haft det under skrivandets gång. :) Fick en uppsats som vi ska opponera på och en som vi ska kamratläsa till examinationen den 3e juni. Får se hur det går och om vår uppsats blir godkänd eller inte. Räknar med att vi kommer att få komplettera, men jag hoppas inte att det är allt för mycket. Nervöst är det iaf.

Men nu är jag trött, tror jag ska ta å krypa ner i sängen och ta en av uppsatserna med mig som lite kvällslektyr. Ni anar inte hur mycket jag saknar och ser fram emot att få läsa riktiga skönlitterära böcker!!! Å Camilla Läckbergs bok Sjöjungfrun har släppts i pocket nu, har inte läst den så det är ett sommarprojekt som jag verkligen ser fram emot! :)

   Det andra äventyret...

Hade tänkt blogga igår, men när jag skulle göra det så ville inte sidan funka..  =/
Har varit en lugn men riktigt bra helg. Simon tog med mig ut på äventyr i lördags. Ni som läst här innan kanske minns att jag tog ut Simon på ett äventyr i februari, då till en spelutställning. Äventyret denna dag bar av till Tropikcenter här i Halmstad. Är inte så stort, men det var så att vi kunde roa oss i lite mer än 1,5 timme där inne. Var så härligt att göra något helt annat och väl inne där tänkte jag inte ett dugg på uppsatsen. Men vad är då Tropikcenter? Här hittar man lite tropiska djur som fiskar (tex pirayor å koi fiskar), kräl och groddjur, coola sköldpaddor och en hel del häftiga apor. Tycker  faktiskt att aporna är riktigt roliga. Och så nyfikna! =)  Bjuder på några av alla bilderna vi tog. Fast det är lite svårt att få bra bilder eftersom det reflekteras i glaset till terrarierna ... (Klicka på bilderna för att se dem större.)

Jag och Simon fick två stora överraskningar, dels  när sköldpaddan som låg i ett hörn och såg ut som en prydnad började traska runt. =) Fick klappa den så det var lite coolt. Titta vad nyfiken den är! =)
  
mmm. en kedja! Kan man äta det?
Sen var det den stora alligatorn som låg helt blixtstilla i terrariet. Först trodde vi att den var levande, stod flera minuter och tittade på den och pratade om att sen sån vill man minsann inte möta. Så konstaterade vi att den varken blinkade eller såg ut att röra sig, så då konstaterade vi att den nog var fake. Bara det att när vi gcik förbi en stund senare så hade den stängt ena ögat. Läskigt! Den var så stor å otäck!  Ser helt ond ut med....
  
Tänk å simma på en sån när man badar...

    
*blubb, blubb*

  
bebissköldpaddor, står att om 10-20 år så blir de lika stora som mamma å pappa som är på bilden brevid..


Å så lite bilder på några coola apor!

å så stretchar vi vänsterbenet....
rödhandad tamarin
    
vitörad silkesapa


rödbukstamarin
 
liten men tuff!
dvärgsilkesapa

Efter vi varit på Tropikcenter tog vi en liten runda på stan, gick i lite affärer och avslutade med en kaffe å en macka på Fribergs konditori. Trevligt värre... =)
Det här med äventyr har blivit lite vår grej nu, är roligt att överraska den andra med ngt nytt... Behöver inte vara något stort, men att få komma iväg och göra något kul och utöver det vanliga och att se delar av staden som man kanske inte skulle besöka annars. Så nästa gång är det min tur att fixa ett äventyr, men det blir ju svårare och svårare för varje gång. Får se vad jag kan hitta på. =)

   Tänk vad lite god mat och trevligt sällskap kan göra...

Trots att hjärnan går på högvarv och att jag inte kan släppa tankarna på uppsatsen har det varit en riktigt bra vecka. Vi blev klara med ett slutgiltigt utkast igår, så det ska läsas av lite familj och vänner i helgen så vi kan få lite respons på det. Är ju så lätt att man blir hemmablind... Satt hur länge som helst igår och förskte få till så att det blev rätt sidnummer. Var nära att datorn åkte ut, fönstervägen. Har så dåligt tålamod när det gäller sånt... Men kära bror räddade mig och fixade det. :)

I torsdags var jag hemma hos Tina å Anders. Blev bjuden på god mat, Tortillini gratäng, drack ett glas vin och såg en film, Neverwas. En väldigt annorlunda film måste jag säga.... Men det var härligt att få göra ngt annat än att sitta vid datorn och skriva, läsa, ändra, bläddra i böcker, skriva.. . Få umgås lite med mina goa vänner och bara ha det bra. =)

Igår skrev Simon en tenta som gick bra, och jag å Eve blev som sagt "klara" med uppsatsen. Kändes riktigt bra, så jag och Simon bestämde oss för att fira lite. GIck ut och åt middag på Gastons. Har aldrig varit där så det var skoj att testa något nytt. Hade fått för mig att det var jättedyrt, vilket den vanliga maten iof är, men de har även en "Bistro-meny" med helt överkomliga priser. Åt en varsin hamburgare med klyftpotatis och chiliaioli med en kall Staropramen till och det var sååå gott!
Nej, nu är det nog dags för lite frukost. Var härligt med sovmorgon idag. Behövde ladda batterierna lite.

   "hemlisar"

Nu kan jag äntligen berätta! VIlle inte skriva något här förrän jag hade pratat med Sara, men det har jag gjort idag och hon gav mig tillåtelse....

I söndags morse föddes lilla Ebba! Hon vart 49 cm kort och vägde 3525 g. =)

Bilden  är ärligt stulen från webbisarna på ltblekinge. =)

Grattis Sara å Henrik till den lilla dockan. Ser fram emot å träffa er å få gosa med den lilla.

   Glad

Snart är det långhelg, fast för min del blir det inte så mycket ledigt. Uppsatsen ska lämnas in på tisdag så det är plugg som gäller, men jag måste erkänna att det faktiskt känns ganska bra nu. I måndags var första dagen som det verkligen kändes som att "detta kommer vi att klara, vi kommer att hinna". Mycket hade att göra med den positva responsen vi fick från vår handledare och att hon sa att vi var på rätt väg. Har jobbat på bra nu de följande dagarna och nu återstår det bara lite mindre ändringar och tillägg. Har lite människor som ska läsa uppsatsen i helgen, alltid bra att få lite respons utifrån då man lätt blir lite "hemmablind". Ska ha handledning på måndag och så har vi några timmar på oss att göra de sista ändringarna (vilket förhoppningsvis inte kommer att vara så mycket). Hoppas på att vi inte stöter på några större problem nu i slutfasen bara.

Ska bli så härligt när uppsatsen är klar! Är så mycket som jag inte har tid att ta tag i just nu. Ska storstäda hela lägenheten tex. Just nu ligger det bara böcker, papper och block utspritt överallt. Inte lätt när man arbetar bäst i lite kaos.

Drack en kopp kaffe med Tina & Anders igår (vad gott det var! Har ju inte druckit ngt kaffe på nästan 2 veckor), sen fick jag hjälpa TIna ge lite kärlek till hennes bil. Kände att jag behöver bli lite mer allmänbildad och öka mina kunskaper när det gäller bilar, så nu fick jag chansen. Fyllde på servoolja, kylarvätska och spolarvätska och pysslade om den lilla pärlan lite grann. Riktigt roligt faktiskt. =)

   Utvärdering

Ja, då var det måndag igen och soppveckan är över. Kan säga att det var länge sen jag njöt av en frukost så mycket som jag gjorde i morse. :) En tallrik fil med kanel i (det har jag saknat), två knäckemackor med skinka, keso och tomat på (mums!) och en stor kopp Kastellet-te med mjölk i.

Tänkte att jag skulle sammanfatta hela:
Negativt:
-Jag är fruktansvärt trött på soppa!
- Jag har fått mycket mer finnar i ansiktet än jag brukar ha (vilket iof bara brukar vara någon enstaka),
finns teorier om att det har något å göra med att kroppen rensar ut gifter...
Positivt:
+ Det har inte gått alls mycket pengar under veckan, så det har varit bra för ekonomin (iaf min, ska inte fråga Simon om den saken då han precis som de flesta andra inte gillar att laga mat bara till sig själv...)
+ Jag har faktiskt gått ner 2,1 kg och minskat 2 cm runt midjan. Tror det hade blivit mer om jag hade tränat lite mer, men det har ju blivit ganska mycket stillasittande då jag suttit med uppsatsarbetet.
+ Jag har kommit in i en liten bättre rutin när det gäller att äta frukt och grönsaker, är inte så jobbigt att gå till torget å köpa hem lite grejer som är lite roligare än den vanliga salladen, tomaterna och bananerna. Ser det som en bra start till lite bättre vanor helt enkelt.
+ Inte för att jag tror att sockersuget försvinner bara sådär, men att inte äta godis, kakor eller dricka ngt sött tror jag hjälper till för att minska sockerbehovet. Sen vet jag ju att frukt oxå innehåller socker...

Såå... Det kanske inte var världens roligaste vecka, men det har varit klart överlevbart. Men jag vet inte om jag skulle rekommendera någon annan å göra det. Positivt är ju att man får äta soppa så fort man är hungrig, bara det att tillslut så blir man inte så sugen på den där soppan... Sen gjorde ju jag misstaget att krydda med för mycket curry å så kokade det av lite för mycket vatten. OM jag ska göra det här nån mer gång (vilket iof inte är så troligt) så kommer jag göra det lite annorlunda.. =)

   Snart är det klart!

Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig igår, det blev faktiskt bättre. :) Jag å Simon kompromissade. Jag fick se alla 25 bidragen, kommentera och ha roligt åt dem. Sen tittade vi inte på omrösningen utan tittade på det sista avsnittet i serien Taken. Har verkligen gillat den. Lite synd bara att varje avsnitt är 1,5 timme långt bara.. Men men..  Såg första avsnittet av en ny serie med. Dollhouse. Fast jag slumrade till och missade lite i mitten, men det är ju inte helt ovanligt för att vara mig..
Fick iaf som sagt en lagom dos av slager. Tyckte Norges låt var ganska mysig, har aldrig riktigt gillat Sveriges låt, så jag blev inte helt förvånad över att det inte gick så bra.
Rolig notis om Norges bidrag är att dansarna dansar Halling. En norsk folkdansstil. Testade på det under min tid i Tobo och tyckte det var hur roligt som helst. Det är så fritt och innebär att man får improvisera massor. Kul kul!



Ska snart äta frukost -Soppa. Sista dagen idag (Äntligen). Idag får jag äta både frukt och grönsaker, samt lite ris om jag vill. Så det ska väl gå bra. Mer uppdateringar kommer ikväll... :)

Så var snart söndagen över. Varit duktig idag och både pluggat och tvättat. Känns fortfarande som uppsatsarbetet går för långsamt dock. Soppan gick ner idag med, men jag ser verkligen fram emot att äta riktig, soppfri mat imorgon. :)

Kvällen bjöd på en stor, men mycket trevlig överraskning. Simon bjöd mig på bio, 3 av hans kompisar var oxå med. =) Såg Star Trek. Har inte sett jättemycket Star Trek innan. Några säsonger nånstans i mitten av allt kanske... Men det gjorde ju att jag inte hade så mycket föruttfattade meningar heller. Tyckte om filmen, kanske inget jag vill se igen. Men klart sevärd. Negativt är att det var liiite för högt ljud i biosalongen (lite störigt, men överlevbart). Alltid mysigt å gå på bio. :) Sen var jag duktig och åt vindruvor som biogodis. Riktigt gott var det faktiskt...

       
filmpostern, sen hittade jag två bilder med skådespelarna från filmen (?) /tv-serien(?) från 70 talet samt samma karaktärers skådespelare i den nya filmen. =)

   Lördag

Så var det lördag, sjätte å näst sista dagen på soppdieten. Idag har jag fått äta TInas soppa (tack igen gumman), KÖTT och grönsaker. Så det har inte varit så jobbigt faktiskt. :)

Var helt underbart att få sovmorgon idag. Att inte behöva ställa klockan. Har varit en hård vecka så jag behövde verkligen det. Steg upp vid halv 10 nån gång å kände mig faktiskt utsövd. Underbar känsla. :)

Har tagit det ganska lungt hela dagen. Försökt att inte tänka allt för mycket på uppsatsen utan bara samlat nya krafter. Imorgon är det nya tag som gäller... I stort sett bara en vecka kvar nu.

Eurovision håller på för fullt. Hör Sveriges bidrag i bakgrunden. Tycker det är kul å sitta å kommentera alla bidrag å bedömma frisyrer, kläder och korreografi. Men, ikväll blir det sista avsnittet av Taken tillsammans med Simpn ist. Får läsa resultaten imorgon, det går ju nästan lika bra det.... :)

   så var det fredag igen..

Så var vi inne på dag 5 av soppdieten. Höll faktiskt på att lägga ner hela grejen i morse... Åt en halv tallrik soppa sen mådde jag fruktansvärt dåligt. Kunde inte få ner en sked till. Åt en morot å drack en kopp te istället... Hjälper väl inte motivationen att det inte händer så mycket på vågen heller... Men så var jag bjuden till Tina på sopplunch och då fick jag faktiskt lite ny energi eftersom TInas soppa var mycket godare än min. Den smakar inte curry och det är mycket mer buljong i den. Eftersom hon har avbrutit sin vecka (för hon är så liten å tunn endå) så fick jag hennes sopprester. Ska bli härligt med lite "omväxling". Och idag fick jag äta 500g kyckling eller fisk samt 5 tomater. Hade tänkt äta lax först, men sen blev det så sent så det fick bli lite grillad kyckling istället...Men det var gott. Sen hade det väl varit ännu godare med potatis å sås till.. men det är ju en annan sak.

Hände ngt helt sjukt när jag gick till Hemköp idag. Skuttade omkring en liten gråsparv några meter framför mig. Helt plätsligt dyker det ner en rovfågel, kan ha varit en sparvhök (den var liten för att vara en rovfågel, och brun) och greppar tag i den stackars lilla gråsparven. Efter att antagligen ha bytt grepp bakom buskarna flyger höken iväg med en stackars lilla skrikande fågeln i klorna. Inget man ser varje dag direkt. Och helst inte mitt inne i stan! (Det var det iaf nästan, för det var mellan biblioteket å busshållsplatsen). Här snackar vi verkligen om Darwins lagar...
  

Nej, nu ska jag titta vidare på Talang och bara ta det lugnt resten av kvällen. :)

   Den fjärde dagen

Nu börjar det faktiskt bli lite tungt. Misstänkte att detta skulle bli en jobbig dag eftersom dagens regler är: Soppa (hur mycket som helst), 3 bananer och 2 stora glas mjölk. Soppan börjar ta emot lite måste jag erkänna. Börjar bli enformigt, kan den där smaken nu, och att sen inte få äta varken frukt eller grönsaker, förutom de där bananerna, då är lite tungt.

Å jag vet att du tycker det här är galet Anders, ringer dig gärna å pratar nån dag om du kan lova att vi inte pratar dieter, om att  äta hälsosamt eller träning.. :p

Pratat med syrran över skype idag, var en vecka sen sist så det kändes bra att få prata lite med henne...  Men men. Nu är det dags för sängen. Har en lång dag framför mig imorgon, fylld med pluggande. Yey.

   Tredje dagen...

Somnade tidigt igår så idag när klockan ringde klockan 8 så var det faktiskt inte så jobbigt. Snozzade nog bara två gånger innan jag gick upp. :) Pigg och glad.

Idag fick jag förutom soppan äta både frukt och grönsaker, så det har inte varit några problem. Har lätt huvudvärk just nu, men det är ju ingenting som säger att det beror på maten...  Dricker väldigt mycket vatten varje dag så det kan ju inte vara vätskebrist. Saknar mitt morgonte. Får egentligen dricka te, men vill ju helst ha mjölk i så jag har inte gjort det än. Kanske blir en kopp imorgon... Fortfarande sugen på snabbmakaroner med ketchup. Känns som en ganska konstig sak att sakna, finns ju massor med mat som kanske är godare. Men det är makaroner, Thaimat eller Sushi som hade varit sååå gott nu...

Har kört fast lite med uppsatsen. Skriver, suddar ut, skriver om, suddar ut. Känns så fånigt å simpelt det jag skriver. Hoppas att det lossnar imorgon så jag får lite flow. Ska ha ett färdigt utkast klart tills på fredag. Känns inte jättebra just nu... :/
Men det löser väl sig får jag hoppas... Vill bara att analysdelen ska vara klar! Just nu känns det som om jag hade kunnat betala hur mycket som helst för att få någon annan att skriva klart uppsatsen. Men men... Bara den där spärren släpper kommer det nog kännas bättre....

   Soppan: dag två

Gjorde en miss i förmiddags. Åt frukt fast jag inte fick. Trodde jag hade koll på läget. Men idag är regeln att jag får äta så mycket soppa jag vill samt råa eller kokta grönsaker, dock inte ärtor eller bönor. Är ju bara en liten miss så jag tror inte att det påverkar sådär jättemycket.  Hann bara äta två frukter så jag tror faktiskt det är ganska lungt...

Ätit soppan två gånger idag, så jag unnade mig en soppfri kvällsmat. Fick även äta en stor potatis med en aning smör. Måste erkänna att det är den godaste potatisen som jag har ätit på länge. =)

Börjar tröttna på Curry smaken i soppan. Skulle inte kryddat det så mycket...  =/  Men det funkar fortfarnade med soppan. Är dock inte så spännande att äta, tar inte så många minuter. Ingenting man direkt vill sitta länge med och njuta av.  Fördelen är väl att jag slipper lägga massa tid på att laga mat och det bilr inte jättemycket disk heller. =)

Tänkte visa en bild på den fantastiska kvällsmaten. Bilden blev inte jättebra, men när jag skulle ta en ny så dog batteriet, men ni får helt enkelt nöja er med det ni får. =)

Är lite trött, men jag tror att det mer beror på kombinationen av att det har blivit sena nätter då jag suttit och pluggat och tidiga morgonar de senaste dagarna. Ska snart krypa ner i sängen och försöka somna lite tidigare idag. Tror jag behöver det för att orka resten av veckan.

   Första dagen....

Kokade soppa igår. Och mycket soppa blev det. Fick låna en stor gryta av Simon och fyllde även mina egna två grytor.  Måste säga att den såg riktigt god ut innan den hann koka till sig...

under tillagning...

den färdiga Soppan.
Som jag trodde så kändes det lite konstigt att äta soppa till frukost. Positivt var att den faktiskt smakade bättre än vad jag väntat mig. Var på torget idag och köpte två hela kassar med frukt (för under 100 kr). Så nu har jag laddat med allt från exotiska frukter som ananas och mango till de mer klassiska äpplena och päronen. Testade att mixa soppan nu ikväll när jag åt, och det var inte så dumt faktiskt. Ser inte så mysigt ut kanske men man slapp tugga på kålbitar.... Tror det kommer blir lite varierat mellan mixad och omixad soppa. Ombyte förnöjer som det så fint heter... =) Visserligen är inte dagen över än, men jag tycker att det har gått ganska bra. Har inte varit hungrig än iaf. =)

   Sista dagen innan...

Har varit en väldigt lugn helg. Kämpar på med uppsatsen med det går så långsamt! Känns som om jag har kört fast lite, men jag hoppas att det släpper....

Cyklade till ICA vid Högskolan med Tina idag och handlade ingridienser till Soppan. Har en plan att jag ska gå på Soppdiet den kommande veckan. Följer ett visst schema, som innebär att jag får äta hur mycket soppa jag vill varje dag sen är det lite olika regler som gäller utöver det. Första dagen får jag tex även äta frukt, men inte banan. Får se hur det går... Men jag har lovat både syrran å Nina att skriva ngt om det varje dag. Tror det blir jobbigast att äta soppa till frukost... Jag som gillar min morgonfil med kanel å skivad banan i. =(  Ska som sagt hålla på med det här en hel vecka... Uppdatering kommer. =)

Annars har det väl inte hänt så mycket. Eller jo. En rolig sak har hänt. Jag har fått en ny kompis. =) Träffades när jag jobbade på Althea (han jobbar med inom en av missbruksenheterna) å så sprang vi på varandra på biblan i veckan å började prata. Så idag tog vi en kopp kaffe å snackade lite. Mycket trevligt. Får mig att tänka på alla mina trevliga killkompisar hemifrån. Saknar  dem allihopa...

Nej, nu ska jag försöka sätta mig å plugga en stund till innan det är dags för mat.

   Spexigt värre

Så var det äntligen helg. Inte för att denna helgen kommer att skilja sig sådär jättemycket från resten av veckan, bara det att jag hade tänkte ägna nägra timmar mindre till att plugga och liiite mer tid till att ta det lite lugnt. Tog en (enligt mig själv iaf) välförtjänt sovmorgon idag. Steg inte upp förrän strax innan 10. Superhärligt, helst med tanke på att jag inte kunde sova förra helgen och att jag kännt mig ganska trött hela veckan. Har lite ärenden som jag måste fixa på stan idag me, sen tänkte jag plugga några timmar, samt att större delen av söndagen är tänkt att vara avsatt för pluggande. Får se hur det går med det.

Igår var jag å Simon på Halmstadspexet "Jack the Ripper".  Första gången jag var på spex här i Halmstad, men jag älskar ju att gå på musikaler å teater. Vilket får mig att tänka på sommarteatern hemma i Khamn, den får jag ju inte missa när jag är hemma. VIll ju se både den som är på Kastellet och den på Skottskbergska gården.  Har för mig att det ska vara en fortsättning på Äventyrens Ö på Kastellet och sen fortsatt Astrid Lindgren tema inne i stan, men jag är inte helt säker. Men för att återgå till gårdagens Spex.. Det var bra och vi fick oss några härliga skratt. Klart sevärt, men allt var ju inte lika bra (inte så oväntat kanske?). Skådespelarinsatserna var bra och som alltid så var det några som utmärkte sig lite extra. Gillar verkligen konceptet med "omstart". När det är en scen som publiken gillar skriker de omstart och förhoppningsvis spelar skådespelarna upp scenen igen, dock lite annorlund och oftast med lite mer humor. Me like. =) Sen var det ju kul bara för att kunna få göra något roligt tillsammans, bara jag och Simon (och alla andra i publiken). Båda har väldigt mycket att göra med skolan just nu, så det var skönt för oss båda att få ha lite roligt en kväll. =)

Nej, nu ska jag göra mig iordning och ta en snabb runda på stan innan de stänger.
Ha en riktigt trevlig helg allihopa!

   Och så säger folk att jag är långsam?

Hittade en rolig sida där man kunde testa hur snabbt man skriver på datorn, som ett slags modernt stenograftest. :)  Sidan hittar du HÄR. Man har en minut på sig och så ska man skriva de ord (allal är på svenska) som dyker upp på datorskärmen.


Mina resultat blev följande:
You reached 197 points, so you achieved position 104337 of 263110 on the ranking list
You type 249 characters per minute
You have 34 correct words and
you have 0 wrong words


Nej, nu ska jag fortsätta med mitt skolarbete..

   En helt ok dag..

Snart onsdag... Tycker att dagarna går galet snabbt, och det känns inte som om jag hinner med ens hälften av det jag borde. Var iaf duktigt och deklarerade igår (i sista stunden, jag vet). Hoppas bara skatteverket godkänner mina avdrag, gjorde mitt bästa för att läsa och klura ut hur de ville ha det ifyllt så jag hoppas det blev rätt och att de godkänner det... :)

Idag har jag varit på handledning. Blev faktiskt positivt överraskad. Det tog nästan en timme och tjugo minuter och jag kännde mig faktiskt klokare och mer säker på vad som skulle göras när jag lämnade högskolan. Sen var det lite tjurigt av henne att inte låta mig spela in samtalet.. Men men. man ska väl vara nöjd med det lilla antar jag..

Ska snart krypa ner i sängen. Ska försöka somna så jag kan vara utvilad imorgon. Fullt schema. Som vanligt, och det innebär 80 % plugg och 20 % av andra nyttigheter. :)

   Vill oxå flytta!!!

Jag är så galet trött på att bo i den här lägenheten. Dels hade jag velat ha ett riktigt kök och en störrefrys, det hade verkligen varit trevligt. Sen blir det fruktansvärt varmt här inne så fort solen står på, som ett växthus ungefär, så funkar det inte alls i Simons lgh, men den ligger ju inte på samma sida heller. Men det absolut största anledningen till att jag verkligen verkligen vill flytta är mina strörda grannar.Det är helt okej med lite fester. Tom mitt i veckan. Bara de slutar spela runt 12 på vardagarna och kanske nån timme senare på helgen så är jag nöjd. Jag är inte jättekänslig. Men eftersom jag inte lever det där studentlivet med fest varje kväll tycker jag inte om när det vräks på på högsta volym hela nätterna. Igår var det fest lite överrallt här i huset, men det var på helt ok ljudnivå. Jag somnade nån gång runt tvåtiden och allt var frid och fröjd. Klockan halv 4 vaknar jag av några idioter förmodligen har kommit hem från krogen och tycker att det är en bra idé med efterfest. Musiken spelas på högsta volym, det skrålas, det skriks, de springer i korridoren och klappar i händerna. Inte roligt!  När det inte blivit någon förändring utav ljudnivån efter en halvtimme gjorde jag någonting åt det. För första gången i hela mitt liv ringde jag strörningssjouren. Det hjälpte iaf, en kvart senare var det tyst. Men det tog säkert ytterligare en halvtimme för mig att lyckas somna om. Vad hände med att ha lite respekt för andra människor??? Hittade en superbra lapp på argalappen.se som jag verkligen känner igen mig i. :)


Igår tog jag en snabbfika med hemma hos Tina. Hanna som är hemma från Norge nu gjorde oss sällskap. Supertrevligt. :) Sen var vi över hos Eve och Daniel och sa hej då. Igår gick deras flyttbil tillbaka till Kkrona. Får ju träffa dem i sommar (om inte tidigare) men det kommer verkligen kännas konstigt att de inte ska bo här längre...  =/
Följde med Hanna på stan en runda och fönstershoppade lite. Behöver verkligen ett par nya solglasögon, men det får bli ett senare projekt... Resten av kvällen tillbringades hemma med hemlagad pizza, lite tv och ett avsnitt av Taken. =)

Simon har blivit sjuk. Feber och sånt tråkigt. Hoppas verkligen jag lyckas hålla mig frisk, för jag har minsann inte tid att vara sjuk nu...Men förhoppningsvis klarar jag mig. Har lite ont i huvudet, men jag tror det har något att göra med den förstörda nattsömnen....  Nu är det iaf dags för frukost, sen ska jag gå en runda.

   Det allra senaste...

1 Maj idag. Meningen att man ska demonstrerera, men det är ju inte så många som gör det nu för tiden. Såg ett litet tåg av människor, men det var inte direkt imponerande... På tal om inte jätteimponeramde så var jag och Simon och tittade på Majbrasan igår. Har inte varit i Halmstad på någon Valborg innan (har varit antingen i Khamn eller i Lund), så jag vet ju inte hur det brukar vara. Konceptet var väl bra med en brasa mitt ute i Nissan. Men bålet var ganska litet så det brann upp väldigt fort. Kom lite folk i en kanot och satte eld på den. Sen kom det massor med kajaker som hade faklor både fram och bak på kajaken. Det var väl lite småfint.. men de bara paddlade lite och höll sig i två "led". Tyckte det var lite tråkigt. Hade varit MYCKET roligare att titta på om de hade gjort lite formationer och mönster och så. Då hade de fått högsta betyget av mig. :) För övrigt var det en väldigt lugn och stillsam Valborg, för vår del iaf.

Har varit en helt fantastisk solig dag. Har tom unnat mig att vara ledig. Vi gjorde vår sista intervju i tisdags och igår blev vi äntligen klara med den sista transkriberingen. Känns riktigt bra. Tyckte jag var värd en dag i solen. Jag och Simon satt vid Nissan och drack en varsin kopp kaffe när det började komma massa gamla veteranbilar. Det var huuur många som helst. Verkade aldrig ta slut! Tror det tog en timme innan alla bilarna hade passerat. Riktigt roligt faktiskt. Många av dem var i superbra skick, men några såg verkligen ut som om de varit med om ett och annat.. Var tvungen att kolla upp det när jag kom hem och kunde konstatera att det var "USA-bilar äldre än 30 år. Cruising genom stan ". Så det så. Var iaf riktigt trevligt att sitta i solen, dricka kaffe och titta på alla bilarna. :)

Även om det är härligt med helg är det en ganska konstig helg då alla bara "försvinmer"...
Idag åkte min kära syster till Australen. Eller, rent tekniskt sett så åker hon ju fortfarande då det är en ganska lång flygresa. Är så glad för hennes skull, det är ju verkligen superhäftigt att få jobba Down Under i ett halvår, men jag kommer att sakna henne. Hade velat åka och hälsa på, men flygbiljetterna är ju så himla dyra. :(
Imorgon flyttar Evelina och Daniel till Karlskrona.  Kommer kännas jättekonstigt att inte ha dem i stan längre. :(

RSS 2.0