Efter önskemål: Goa muffins

Muffins med Hallon och Vit Choklad

12 portioner, normalstora formar

  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
  • 50-100 g hackad vitchoklad
  • Hallon

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner. Tillsätt smält smör och blanda i hop till en jämn smet. Rör ner hackad choklad. Fördela i smeten i formar. Tryck ner ett par hallon i varje muffin. Grädda ca 15-20 min, ugn 200°C.

OBS! Chokladen gör att muffinsen blir lite kladdiga, så att använda sig av bullformar är ett måste (alltså inte bara ha dem i en teflon-muffins form eller liknande). Men det är klart värt lite kladd, för de var riktigt goda. De kommer jag definitivt göra igen. Enkelt och gott. En superbra kombination helt enkelt. :)

Receptet hämtat från: Dagens Muffins

   en ganska händelserik vecka... :)

Har haft en ovanligt kreativ dag idag. Beror antagligen på att jag faktiskt fick sova ut idag. Eller ja, det är väl iof en sanning med modifikation. Om man borser från att jag fick gå upp vid sextiden å mata katten å så fick jag gå upp ytterligare en gång på morgonen när jag insåg att hon var på diskbänken (där hon inte får vara) och lekte med en stor vass kökskniv (som hon defintivt inte borde varit i närheten av). Värre än att ha småbarn. :p

Steg iaf inte upp förrän vid 10 tiden. Bestämde mig för att lyxa till det lite för mig själv och bakade scones. Hur mumsigt som helst. Sen hade det klart varit trevligare att inte äta frukost ensam... Men men. Man kan ju inte få allt.

Hela min lägenhet luktar helt underbart just nu. Precis tagit ut en plåt med muffins ur ugnen. Fick uppdrag at Tina att fixa fika till ikväll så skulle de fixa maten. Bra deal. Har iaf bakat en omgång muffins med hallon och vit choklad. Hoppas bara att de är lika goda som de luktar. :)
Å varför ska vi ha mat och fika till ikväll undrar ni väl då?`Jo, så här är det. Vi ska gå på Stefan och Kristers årliga föreställning på Vallarna i Falkenberg. Årets föreställning heter " En mor till Salu". Ska bli spännade. Har bara sett föreställningna när de visats på tv. Men Anders å Tina var där förra året och var mycket nöjda. Recension kommer. :)

Var ute igår. Förs hemma hos Tina och Anders där jag blev bjuden på middag med dem å Tinas underbara syster Jessica. Supergod Tacopaj. Mumma. Sen gjorde fler folk oss sällskap, både vänner och lite av Tinas å Jessies släkt. Både deras mamma och moster gjorde oss sällskap. Helt otroligt hur mycket folk som fick plats på balkongen. :) Sen var det utgång. Mustasch spelade ner på festivalområdet. Måste säga att de var riktigt bra live. :) Är Marinfestival den här helgen. Började redan i torsdags. Hade gärna sett konsterten med Melissa Horne, men jag hade missat vilken tid och dag hon spelade och insåg alldelles för sent att det redan hade varit. Synd. Hela fredagen regnade bort här i Halmstad. Växlade mellan duggregn och ösregn, men det var inte uppehålll många muniter under dagen. Mycket tråkigt. Gjorde iaf inte mig så sugen att gå ut och utforska festivalen.. :/
Blev istället en lugn kväll med tvättande och tvtittande. För övrigt är jag väl inte jätteimponerad över Marinfestivalen. Är endel aktiviteter för barn och ungdommar, vilket är roligt. Och jag gillar verkligen att de har en massa gratiskonserter. Ikväll är det rix fm festival. Hade det inte varit så att jag skulle åkt till Vallarna hade jag gått dit istället. Verkar ju faktiskt som om det kommer bli en riktigt bra kväll utan regn.. *ta i trä* Endel fina båtar i hamnen me. Men jag trodde faktiskt hela grejen skulle vara lite större. Liiiite mer. Å på matfronten är det RIKTIGT dåligt. Där ligger Östersjöfestivalen i framkant med sina underbara matstånd: Smålandsrullar, Tunnbrödsrullar med kräft- och räkrör och Langos... *mmmm*

Var på Stand Up i tisdags. Badjävlar i Norre Katts Park. Hade faktiskt riktigt tur med vädret då me. Var där med Stefan. Började kvällen med att käka en bit mat på Morfars. Var RIKTIGT nöjd med kvällen. Skrattade som bara den. De flesta av komikern höll hög standard och kom med riktigt klockrena skämt, men med den uppsättningen av komiker hade jag fakiskt inte väntat mig något annat.


RSS 2.0