update.

Vet att jag har varit en riktigt dålig bloggare, nu igen. Men det har inte haft ro att sätta mig att skriva. Sen tycker jag inte att jag har haft så mycket att skriva om heller för den delen...Tänkte skriva igår, men då kunde jag inte komma in på bloggen... 

 

Var på glasbruksrunda med MamBo förra helgen. Riktigt trevligt. Gjorde några fynd me. =)

 

Har jobbat min tredje vecka, men denna veckan som gick var den första veckan som var hel för mig. Känns helt okej med jobbet. När Dennis jobbar så har vi riktigt skoj tillsammans, sen är det lite tråkigt när han är ledig. Har klarat alla lyft å så bättre än vad jag trodde jag skulle göra och de riktigt tunga grejerna har jag lyckats övertala andra starkare personer att hjälpa mig med. Så det känns ju ganska bra.

 

Denna helgen har varit helt underbar. Har varit så fint väder och det har varit så härligt att vara ledig. Fast det var ju inte direkt lockande att gå till jobbet idag när man visste vilken härlig dag det skulle blir. Jag vill me ha semester och ligga på stranden och sola och bara ha det gott. Men det blir man ju inte rik av....

 

Hade en riktigt lugn fredag. Träffade Annika inne i stan. Lagade lite mat, snackade en massa och gick en runda. Hur mysigt som helst.

 

I lördags träffade jag Sara och söta lilla Ebba på stan. Gick i lite affärer och uppdaterade varandra om livet. Fick gosa lite med den lilla sötnosen. Tyvärr hade jag glömt kameran hemma, så det blev inga bilder. Så typiskt mig! Måste bli lite bättre på att ta foton. Det är ju så kul å ha sen..  men det kommer förhoppningsvis fler tillfällen. =)  Sen var jag en runda hos mormor, drack lite eftermiddagskaffe å pratade lite. Hon är inte bra i sitt ben stackars lilla mormor. =( Efter att varit hemma en liten runda bar det av in till stan igen. Träffade Simon och åt årets första glass på glassbåten. Alltid lika gott med glass! Sen blev det mys i tvsoffan resten av kvällen.

 

Igår var jag och Nina ute i Stärnö hela dagen. Så mysigt! Bara låg och solade och gottade oss. Blev inget bad då det är alldelles för kallt i vattnet fortfarande (för mig iaf) . Blev helt nöjd med att bara doppa fötterna. =) Har tom lyckats få lite färg. Men benen är lika vita som vanligt... Men men. Om sommarvärmen håller i sig kanske de me kommer att se lite vettiga ut innan sommaren är över.

 

Nej, nu tror jag att jag ska sätta mig och läsa lite. Läser en riktigt bra bok "När harpalten ylar", däremot hade jag en bok med mig till stranden igår som jag inte alls gillade. Tog bara en pocket i hyllan. Jan Mårtensson tror jag det var, "mord på Mauritius". Har inte läst några av hans böcker innan, hann iof inte så långt bara 50 sidor, men hittills är jag inte så imponerad. Ska läsa klart den nån dag, hoppas på att den tar sig när man kommit in lite mer i den... GIllade inte att han refererade till sina egna verk i texten. Kändes lite fånigt. Har man läst hans andra böcker känner man väl igen det han skriver, och har man inte det så känns det som om det inte spelar någon roll. Men det är kanske bara jag.. Jaja. Får se vad den får för betyg när den är utläst, kan nog dröja ett tag dock, för det finns andra böcker som känns mer lockande att läsa. Måste ju definitivt läsa ut "Harpalten.."


   Magiskt!

Igår fick jag följa med Tina å Anders på Joe Laberos tälturne Expect the Unexpected. Sista showen på turnen som visades här i Halmstad. :)
Tältet ska vara 1200 kvadratmeter med plats för 1400 personer. En stor scen längst fram och en mindre scen i mitten av tältet och 3 stora videoskärmar för att publiken ska kunna följa illusionerna. Det blev en riktigt bra show. Bra blandning av illusioner och humor. Tyvärr var stolarna riktigt obekväma. Klaffstolar i plast är inte så trevligt efter en stund... Men men. Det som inte dödar... Är iaf riktigt nöjd med kvällen. Även om man vet att det inte händer på riktigt så är det så irriterande när man inte förstår hur det går till. :) Tina fick gå fram på scenen å assistera ett trick. Hihi. Riktigt roligt det me. :)
Tyvärr var det fotoförbud, så det blev inga bilder....

   Lite sliten men ganska nöjd med livet...

Sitter i min lägenhet i Halmstad och njuter av att vara ledig. Blev en liten min weekend hemma. Hade lite saker att fixa med...  Ska jobba igen på tisdag, så det är tillbaka till khamn som gäller måndag kväll.  Hade turen att få åka bil upp igår. Åkte med Ninas vän Katte å  hennes kompis Alma. Trevligt att ha lite sällskap och att slippa den extra tiden som tåget tar.Igårkväll var jag hemma hos TIna å Anders. Blev bjuden på planka. Alltid lika gott. Tinas vän Monika var me med. Blev lite snack, lite vin å lite slöande framför tvn. Mycket trevligt.. Precis vad jag behövde. :)

I fredags var det Ninas examensfest. Även där var det riktigt god mat och trevligt sällskap. Var både släktingar och vänner till Nina som var där. Å Ninas föräldrar är så härliga! :) Kände mig tyvärr både trött och lite fattig så jag föjde inte med Nina & co ut på lorden.  Får ta det nån annan helg... Ska ju vara hemma ett tag till... :)

Var riktigt trevligt hos Evelina i tisdags. Kul att få träffas utan att behöva plugga. Fick även det glada beskedet att uppsatsen numera blivit godkänd. Woohoo! :)

Började jobba i onsdags. Trodde att jag skulle vara på Provskickningen (som förra året), men hjälpa till lite med vaktmästeriet. Men tydligen är det mer tvärtom. Jag ska vara i Vaktmästeriet å ev hjälpa till i provskickningen. De som känner mig vet att jag inte är så mycket för det där med träning... så jag har ju inte dirkekt några muskler att prata om..  Mitt jobb kommer i huvudsak vara att fixa, lämna och hämta saker. Å när det gäller saker å att jag jobba på en oljefabrik så handlar det till stor del om olika typer av fetter och oljor. Detta innebär att hämta dunkar, hinkar och kartonger som väger mellan 5-25 kg. Om inte annat så kommer jag väl att ha lite muskler innan sommaren är över. Har lite träningsvärk och känningar i ryggen (mest skuldrorna å ryggslutet) och i underarmarna. Men eftersom jag jobbar i samma byggnad som förra året, jobbar jag ju med ung samma personer, vilket är roligt. Tror det kommer bli en bra sommar även om det kanske kommer att bli lite jobbigare än vad jag tänkt mig. =)

Nej, nu ska jag äta lite och göra mig iordning. Ikväll ska jag följa med Tina å Anders på Joe Labero. De är så söta som bjöd med mig, ska bli riktigt skoj! =)

   Kort uppdatering..

Som ni kanske ser så har jag ju fått en ny somrig design här på bloggen. Trevlig överraskning! Tack Anna! =)

Hade ganska mycket fullt upp i slutet av förra veckan. Kompletterade uppsatsen å lämnade in den (hoppas verkligen den blir godkänd nu).. Sen kom Simons mamma + sambo å hälsade på tors-fre. Var trevligt, blev lite god mat och biofilmen Änglar och Demoner. Tyckte bättre om den än om Da Vinci koden, men sen är det ju så att när man tycker böckerna är så bra som jag tycker att de faktiskt är, så är det ganska svårt att bli nöjd....

I lördags så kom Simons pappa upp. Mycket trevligt det me. Åt en god middag, drack lite vin och sen var det bio som gällde även på lördagen. Terminator Salvation blev det den här gången. Tyckte faktiskt riktigt bra om den. Gillar inte de 3 första filmerna, men nu blev jag faktiskt sugen på att se om dem. Såg dem ganska sent (bara för ett par år sedan) och då blev jag så besviken på dem, för alla hade lovprisat dem så mycket och pratat om hur bra de var... Men som sagt. Nu har jag ju fått lite distans till dem, så det kanske är dags att ge dem en ny chans. =)

Gillar verkligen att gå på bio, men det brukar ju inte bli så ofta då ekonomin är ganska begränsad. Hade fördelen att faktiskt bli bjuden båda gångerna, vilket jag är väldigt tacksam över eftersom det blev två riktigt trevliga och bra kvällar. =)

Var skönt att få åka bil hem, det blir ju en hel del packning när man ska vara hemma i nästan 3 månader, och jag är väl inte den bästa på att prioritera. Har ju som bekant lite beslutsångest... Hade varit trevligt att vara i Halmstad i sommar och myst med Tina & Anders och  Hanna & Andreas, men jag hoppas att det kommer att bli en bra sommar här hemma me...  Vi får väl se vad som händer, har iaf bestämt mig för att åka hem till Halmstad och hälsa på lite oftare den här sommaren.. =)

Nej, nu har jag lite å fixa med så jag har inte tid att sitta här och jiddra. =) Imorgon ska jag  hälsa på Evelina i Karlskrona, och på onsdag börjar jag jobba. Det är vad jag kallar kort men intensivt sommarlov! :p Nej, allvarligt talat, tror faktiskt jag får hela 2 veckor ledigt i augusti sen, å det är NICE.. =)

   Minnespeng...

Förmodligen är det bara jag som är lite sen och inte har koll på läget som vanligt, för de som jag har berättat det här för har inte anset det som någon större nyhet. Iof är det ingen större överraskning att jag inte riktigt har koll på läget... :p Var nere hos mormor idag och åt middag och då visade hon mig en enkrona som såg jättekonstig ut.
När jag kom hem rådfrågade jag den allvetande google och lärde mig följande:
Att det är ett jubileumsmynt som tillverkas i Finland för att uppmärksamma att det har gått 200 år sedan Finland skiljdes från Sverige.  Myntet släpptes i mitten av januari och det ska tillverkas 40 miljoner mynt. Tydligen så kallas mynt som är i omlopp bruksmynt, till skillnad från minnesmynten som ges ut lite då och då. Bruksmynt med särskild prägling är ganska ovanligt:

-
Det har skett två gånger tidigare; 1995 i samband med FN:s 50-års jubiléum och vid millennieskiftet 2000, sade Johan Gernandt, ordförande för Riksbanksfullmäktige, på onsdagens pressträff i samband med Märkesåret 1809-2009


- En sådan specialversion av 1-kronan har aldrig gjorts i Sverige tidigare, säger Ian Wiséhn, museidirektör på Kungl. Myntkabinettet i Stockholm. Myntet är också ovanligt för att det präglas i Finland och inte i Sverige enligt den nya överenskommelse som Riksbanken har med det finska myntverket. Också det är nytt.

Som ni kanske ser (eller har sett live) så är framsidan eller åtsida den samma men myntet har en ny baksida, eller frånsida som det heter på myntspråk (ytterligare en sak jag lärt mig idag, frånsida och åtsida). Den nya frånsidan föreställer havet som förbinder Sverige och Finland. Kungaporträttet återfinns som vanligt på åtsidan.Undrar om man ska börja säga kung eller hav/horisont istället för krona eller klave...? Man måste ju vara lite nytänkande. =)


Formgivaren säger så här om motivet:
Jubileumsmotivet visar horisontlinjen och vatten som möter himmel, säger Annie Winblad Jakubowski Jag fick tidigt i arbetet en idé om vatten som förbundit de båda länderna både sommar och vinter, en symbol för vänskap mellan länderna. Den strof som ramar in motivet fann jag i Fänriks Ståls sägner Den poetiska raden ”… den underbara sagan om ett land på andra sidan hafvet …” förvandlar det nästan abstrakta motivet och gör det föreställande.
(strofen är från 1857 läste jag någonstans.)

   Surprise!

God morgon kära syster!

Tyckte du behövde en lite somrigare design på din blogg än dina snöflingor. Därför tog jag mig friheten att hacka mig in på din sida, hoppas du inte misstycker. :)

Eftersom du inte kunde hjälpa mig med några idéer så använde jag mig av min strålande fantasi och gjorde något som jag tyckte var somrigt. Gillar du det inte så är det ju bara att jag gör om det. Men ni minns väl hur det såg ut tidigare....visst är den nya designen lite piggare och gladare för årstiden?!


   Nästan klart!

Idag tog jag sovmorgon, för det tyckte jag att jag var värd. =) Fast jag vaknade innan halv 9, fast det klart, med tanke på att jag somnade innan 12 igår så är det inte ett dugg konstigt. =)

Var så kul att träffa alla igår. speciellt Eve. Har ju inte sett henne sen hon flyttade för över en månad sen. Hon hade blivit så stoor! (förlåt Eve, men du har en stor mage) Fast det är ju inte så konstigt. Igår var det bara 12 dagar kvar tills planerat datum till bebis ska komma, så bebis kan ju bestämma sig för attt vilja komma till världen när som helst nu.... =)

Var riktigt nervös igår. Jag och Evelina blev grillade först, vilket är ganska skönt, så slipper man oroa sig hela dagen. När jag träffade handledaren sist så ville inte hon stå bakom uppsatsen, hon tyckte det var för lite tidigare forskning, att en del i metoden var för stor, att analysen var för tunn och att om vi inte skulle plocka bort ett stort stycke i slutdiskussionen skulle vi få en dålig uppsats. Men med tanke på tiden och att vi var ganska nöjd med uppsatsen (kanske inte 100 med analysen dock) bestämde vi oss för att lämna in den utan dessa ändringar.

Tina opponerade på oss. Hon ställde lite luriga frågor, men vi lyckades nog svara ganska bra på dem. Sen var det kamratläsarens tur, i detta fallet Moa, som skulle säga något. Hon ställde en fråga, inga problem alls... Sen var det dags för Examinatorerna Rickard ("Spike, från Uppsatsplanen) och Mikael (en väldigt försiktig man).

Och vad sa de nu då? Ingenting av det som Eva (handledaren) påpekat!!! Ingenting av det! Vi fick veta att den var bra skrivet, med ett språk som var lättläst. Sen fick vi Rickards favoritfråga "Vad är problemet?" vilket jag tyckte var lite jobbigt så den frågan bollade jag över till Eve och så ställde Mikael en fråga som jag inte riktigt visste vad jag skulle svara på (minns inte ens vad han frågade just nu) så det blev mitt favoritsvar "Olika?"  vilket leddet till ett "menar du så här..?" från Mikael som blev ett " jaaa.... " från mig. Haha! Mycket bättre än jag vet inte. ; )  Sen fick vi lite kritik för att uppsatsen var för snäll och att den kunde vara lite mer kritisk, för då hade den blivit ännu bättre. Betyget då? Godkänt efter komplettering. Och vad är det vi ska ändra? Jo, lite i problemformuleringen och ändra lite småfel. Ska till högskolebiblioteket nu på förmiddagen och låna ett par böcker som de rekomenderade till oss för att få till problemformuleringen. Tror det kommer gå snabbt och fixa. Känns helt fantastiskt. Så om allt går som det ska är vi klara innan helgen.

Det sjuka är väl att Tina, som handledaren inte alls ville släppa igen fick godkänt utan komplettering, och två av de grupperna som Eva sa var godkända och bra fick komplettera ganska mycket. Fel någonstans eller???  Fick iaf utvärdera kursen och då passade vi på att utvärdera hennes insats oxå, inte mycket bra att säga där inte...

Vet hur mycket alla har kämpat och vilket jobb alla har lagt ner på sina uppsatser. Grattis allihopa! Är så glad över att jag har fåttjobba med Eve. Har gått så bra och jag tror vi har varit bra för varandra. Vi känner ju varandra väl och vet att vi kan lita på varandra och på att den andra gör det som hon lovat göra. Och ett extra grattis till Tina. Du var så värd ett godkänt! Du har jobbat så bra och slitit du med, och att göra det själv me! Tycker så mycket er tjejer! =)
Och tack alla som har hjälpt oss med uppsatsen. Till Anders som hjälpte mig med sidnummerna (när jag höll på å bli helt galen på att det inte funkade),  Anna som hjälpte till med abstract och läste uppsatsen och gav tips, mamma som läste och rättade språket och TIna å Eves bror som oxå läste den och rättade till saker. Till Simon som har stått ut med tidvis dåligt humör och en stundvis superstressad Emma. Love ya all!

Nej, nu ska jag äta lite frukost, sen cykla till högskolan och låna böckerna. =)

   Snart över?

Egentligen borde jag gå och lägga mig, men istället sitter jag och kollar igenom det sista och försöker förbereda mig ännu mer inför morgondagens examination. Vet att jag är i större behov av att sova, men då hjärnan går på högvarv kan jag inte slappna av just nu...  Har klockan på 05.50 i morgon. Blir upphämtad av Tina 10 i 7 och sen bär det av till Växjö. Jag är såå nervös. Vill att det ska gå bra, men är inställd på att få komplettera... Hellre det än att det blir som sist iaf. Oavsett så ska det bli så skönt när det här är över. Jag hoppas verkligen inte de har några stora saker att klaga på.  Vet inte var jag ska hitta energin till att göra några stora ändringar. Hoppas hoppas hoppas att det ska gå bra imorgon....

Hade en superbra helg! Tina kom upp å hälsade på, så då kan det ju inte bli annat än bra. Som vanligt är jag sämst på att komma ihåg att fota, så det finns inte så mycket bildbevis på hennes vistelse. Tror Tina &  å Hanna lyckade ta några kort när vi festade ihop i lördags. Var ute på Bond med våra karlar å Hannas vän Regina. Fast det klart, killarna övergav oss ganska snabbt för ett annat uteställe. Men men. Vi hade skoj och släppte loss på dansgolvet iaf. :)

Nej, nu ska jag kolla så jag har allt under kontroll, sen ska jag faktiskt försöka sova...

RSS 2.0