Äntligen!

När folk har frågat så har jag visserligen så har jag sagt att jag skulle ta körkortet innan jag blir trettio, och det har jag ju lyckats med med stora marginaler, för idag klarade jag min uppkörning!!!!! =)
Har inte varit helt lätt. Vet att det har tagit längre tid än det kanske borde. Att inte ta körkort innan jag flytade hemifrån är förmodligen det sämsta valet jag har gjort hittills i mitt liv. Men nu i våras tog jag tag i mig själv och bestämde mig för att nu fick det banne mig vara nog. Jag måste (och vill) ju ha ett körkort och "ett bra tillfälle" dyker förmodligen inte upp. Ingen tid är bättre eller sämre än någon annan. Nackdelen med att köra i Halmstad har ju varit att jag inte kunnat öva mellan körlektionerna. Halkan och Risk ettan (utb om alkohol, trötthet och droger) avklarades utan problem (även om risk 1 var ganska trist då de inte kom med någon ny information). Teoriprovet skrev jag i Kkrona den 9 juni och jag körde upp i Halmstad den 16 juni, men kuggade (och var helt knäckt) och när jag sedan skulle boka en ny uppkörningstid var det stört omöjligt! Fanns inte en enda tid i hela Blekinge förrän i mitten av augusti och eftersom teorin bara varar i 2 månader hade jag varit tvungen att skriva om den. Sådär roligt va. Frågade någon på vägverket om det fanns möjlighet att få tiden som teorin varade förlängd eftersom det inte fanns några tider men fick då svaret att om jag hade varit allvarligt sjuk kanske de hade kunnat överväga det, och att jag inte var ensam om att sitta i den situationen. Inte för att det var någon direkt tröst... Har sedan dess varit inne på deras hemsida och titta efter tider för privat uppkörning helt utan framgång.

Men så en dag så var den där. Den perfekta uppkörningstiden; i Karlshamn den 28e juli, klockan 15.30. Har förberett mig till tänderna. Körde några lektioner på en körskola i stan, kört med både pappa och mamma samt en gång med Mats. Men det hindrade ju inte mig från att vara toknervös. Nästan ingen visste om att jag skulle köra upp idag, så det var kul att kunna komma med den glada nyheten att jag hade klarat mig. Mamma var supergullig å körde en "körlektion" med mig innan uppkörningen (för det brukar man ju göra), och så försökte vi lugna nervörna lite med en glass på glassbåten innan klockan var slagen. Mesta delen av körningen gick bra, men inte backningen runt gathörn (och jag som gjorde den PERFEKTA backningen runt hörn när jag körde med mamma). Vad jag avskyr dessa back runt hörn. De förföljer mig. Som "straff" för backnngen fick jag backa in när jag skulle parkera, vilket jag lyckades med!!! Så min parkering räddade mig, eftersom jag då kunde bevisa att jag faktiskt kan backa. =)


Ett så här fint kort fick jag av mamma idag. =)
(Tycker verkligen om det lilla vroomet bakom bilen)

Mamma väntade i stan under tiden jag körde upp och så fick jag köra hem sedan. Även om det kändes bra så kändes det lite som innan. Ingen större skillnad från när vi övningskörde. Möjligtvis att jag var gladare och kände mig mer lättad och mindre nervös. Väl hemma firade vi med lite rester från kalaset igår; pastasallad och sedan kaffe och tårta till efterrätt. När vi var mätta och belåtna körde jag Bo till Ahlbergs för han skulle hämta sin bil ,och då kändes det lixom lite mer. Det där var nytt. Det brukar ju faktiskt vara tvärtom. Bo som kör mig. Eller att han har suttit i baksätet när jag har övningskört. Men det skönk verkligen in att jag hade klarat mig när jag hade släppt av Bo och körde till mormor. Själv. Vilken underbar känsla. Lite konstigt, men så underbart!!! Jag har äntligen gjort det. 

Ska bli kul att se vad de säger på jobbet imorgon. Lär bli uppskattat att jag kan köra lite själv. Ska bara lära mig hur man manövrerar en aoutomatare först. Är så trött, men samtidigt så pigg. Känner mig lite speedad. Men jag tror att jag kommer att sova riktigt gott inatt. Jag gjorde det (jag vet att jag varken är först eller sist med den bedriften, men jag är så lycklig)!!! Men nu ska jag försöka sova, ska ju upp om bara några timmar och jobba....

Tack för alla gulliga grattis hälsningar och alla som har hjälpt mig på alla sättt och vis.



   Grattis syrran!



Kunde inte låta bli, såg precis ditt mess och hade redan förberett lite så nu trashar jag din blogg igen :P Vart går första bilturen då?

Kramar

//TokFia

   lite av vad som hänt och skett

Så mycket att skriva och så lite tid. :p

I helgen har det varit fullt upp. Anders å Linda kom ner till södern i fredags och stannar till imorgon så det har varit fullt med massa familjesaker och annat trevligt, bla två måltider på Fiskrestaurangen i Vägga och grillning hemma.

I fredags fyllde älsklingen 25. Eftersom båda jobbade på dagen blev det inget jättestort, men vi firade på kvällen. Åt jättegod mat på Gourmet Thai (och blev trots paraplyer ganska blöta när vi gick dit då det kom världens åsk-skur. Undrar om det ger lika mycket tur med regn på födelsedagar som regn på bröllop?) och sen såg vi Harry Potter och Halvblodsprinsen på biografen i stan. Filmen var helt underbar, precis som de tidigare filmerna! Men jag hade velat kasta ut minst hälften av biobesökarna. Det var telefoner som ringde, de som satt brevid oss smsade och pratade högt om killproblem och det stökades allmänt. Varför betala nästan 100 kr för att gå och titta på en film om man inte är intresserad av att se den??!!

Var själv på jobbet i veckan. Gick bra i början, men så hade vi lite problem med avloppen så då fick jag ringa in ordinarie vaktisen. Vet inte riktgt vem man ska ringa eller hur man bör agera när det kommer upp vitt grumligt vatten från golvbrunnen i ett av rummen.  Så då ringde jag Dennis: The man, the myth, the concept. =p

Förra helgen tillbringade jag i underbara Halmstad istället för att vara på Östersjöfestivalen (festivalade i torsdags kväll och under lunchen på fredagen, det räckte). Åkte med Ida och vi hade det hur trevligt som helst i bilen. Blev en ganska lugn helg. Träffade Tina & Anders och Hanna. Åt gott, spelade spel och drack lite vin. Gick även en runda på stan och fyndade två superfina klänningar. En till mammas födelsedag och en till barndopet. =)

Har säkert glömt massor, men det har jag inte tid å skriva nu. Får ta det en annan gång. =) Nu ska jag hjälpa mamma med de sista förberedelserna för ikväll, sen är det nog sängen som gäller så jag orkar stiga upp och jobba imån.

   lugn, lugnare, Emma?

Lördag eftermiddag. Hade tänkt ha en lugn helg , men kanske inte riktigt så här lugn.. =/
Har bunkrat upp med film och godis till ikväll.  Har varit en lång vecka. Mycket som har strulat på jobbet (även om det mesta har löst sig tillslut) och jag var hemma från jobbet i onsdags eftersom jag var sjuk. Mådde sååå dåligt när jag kom hem från bion i tisdags kväll, eller ja, började må dåligt redan på tisdag fm, men när jag väl kom hem mådde jag verkligen kasst. Hade feber och kände mig allmänt risig.

Såg Transformers 2: Revenge of the Fallen på bion här i Khamn i tisdags. Tycker verkligen om ettan, så jag hade sett fram emot uppföljaren ett bra tag.  Måste erkänna att jag blev lite besviken. Nog för att den var okej. Och jag tycker om när det är lite humor i och inte bara aktion, men jag tycker att det blev lite väl mycket komik i det hela ibland. Det blev nästan lite löjligt av det. Tycker det är lite synd att de gör så. Fast Bumblebee var fortfarande störtskön. =)
    
Förra helgen var det lite mer ös iaf. Fest hos Nina (vi var bara 4a pers, men roligt hade vi), sen utgång på Harrys. Även om det inte var så mycket folk som vi kände som var ute, gjorde det ingenting. Träffade Sara & Emma, dansade som galningar och hade hur kul som helst. Riktigt skoj att få träffa Rasmus me! Hoppas på att hinna träffa honom lite mer den här veckan som kommer innan han åker tillbaka norr igen.

I måndags var jag, Sara och söta lilla Ebba på "Allsång med Nöjeskompaniet" i Kyrkhult.  Var riktigt mysigt trots regnskurar (hmm... undrar om det har ngt med förkylningen att göra?) Är så mysigt å få hålla i lilla Ebba och bara gosa lite. De är så oemotståndliga de där bebisarna. =) 

Uuuh. Vad jag känner mig risig. Hes whiskeyröst  och lite allmänt smårisig, har övergått till täppt och rinnig näsa och fruktansvärt irriterad hosta. Känns som om man ska hosta sönder bröstkorgen ibland, eller göra lite av innandömmet till utandömme... Nej, nu ska jag fixa lite honungsvatten och sen tänkte jag parkera mig i soffan resten av kvällen. =)

   Big mistake..

Vet inte om det är värmen eller vad det kan bero på, men jag har varit lite vimsig och tankspridd på sista tiden, å då menar jag mer än vanligt. För att inte tala om dagen.Pinsamt att räkna upp ens hälften av sakerna som har gått fel, men en av incidenterna slutade med vin på altangolvet... Enough said.

Har ju glömt att skriva om det allra bästa som hände på Midsommarafton. Lilla bebis bestämde sig för att han inte ville vara kvar i Evelinas mage längre. Vet inte om de har bestämt sig än, men det pratas om att sötnosen ska heta Vilmer. Ska bli så kul att få träffa honom.  Det är så underbart med bebisar! Å så luktar de så gott (iaf oftast) och de perfekta små fingrarna och tårna... Det är ju inte konstigt att man smälter... Värsta baby boomen här i Blekinge. Så nu har jag två små sötnosar som jag kan få gosa med. Lilla Ebba och lilla Vilmer.


Skulle gått på Åbron och ätit idag, jag Nina å Tina. Men det regnade och åskade så himla mycket så vi ställde in... Bara för att konstatera att det blev en jättefin kväll iaf. Men men. Det får bli en annan gång istället. Jag å Nina såg en film istället: Den andra systern Boleyn. Tyckte faktiskt den var bra. Gillar att se ett kostymdrama lite då och då. =)

RSS 2.0